Modra noč gledališč 2018

SiGledal Novice, 5. oktober 2018 ― S 50. izvedbo regate Barcolana se vrača tudi Modra noč gledališč, že tradicionalna, četrta gledališka štafeta, ki se bo v nedeljo, 7. oktobra od 17. ure dalje dotaknila petih, osrednjih tržaških gledališč z vrsto dogodkov na temo morja. Začetek bo v gledališču Dei Fabbri s predstavo gledališča La Contrada, nadaljevali pa bodo v zaporedju Slovensko stalno gledališče, Stalno gledališče Furlanije Julijske krajine, nazadnje Operno gledališče Giuseppe Verdi in Gledališče Miela. Modra noč je nastala s podporo Občine Trst in z dragocenim sodelovanjem podjetja Trieste Trasporti, ki bo zagotovilo avtobusno povezavo za maratonski ogled vseh prireditev.

Vabilo na Amfiteatrov simpozij na temo Simona Semenič: Vsak cuka svojo delicijo

SiGledal Novice, 5. oktober 2018 ― Slovenski gledališki inštitut, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in revija Amfiteater v sodelovanju z Mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk in Oddelkom za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani vas v okviru 24. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk vljudno vabi na Amfiteatrov simpozij na temo Simona Semenič: Vsak cuka svojo delicijo, ki bo v ponedeljek, 8. oktobra 2018 s pričetkom ob 10. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Predstavljamo evropske mreže: Trans Europe Halles

CED, 5. oktober 2018 ― Mreža Trans Europe Halles – TEH deluje od leta 1983 in združuje neodvisne kulturne centre iz Evrope. Glavno poslanstvo mreže je okrepiti trajnostni razvoj nevladnih kulturnih centrov in spodbujanje novih projektov s povezovanjem, podporo in promocijo članskih organizacij. José Rodríguez, direktor za komunikacije pri TEH oktobra prihaja v Slovenijo!

Z dojenčkom v kino odslej vsak mesec

Mestni kino Ptuj, 5. oktober 2018 ― V sredo, 24. oktobra, ob 13.00 v kino spet vabimo mamice in atije skupaj z dojenčki. Filmska projekcija, ki je sicer namenjena staršem, bo posebej prilagojena prisotnosti njihovih mladičkov. ;) Tokrat si bomo ogledali komedijo Fantastično potovanje fakirja, ki je obtičal v Ikeini omari. Vstopnine ni, vabljeni! Pa še dobra novica: na željo mamic na porodniškem dopustu bo druženje Z dojenčkom v kino odslej na sporedu vsak

Evropski dan/teden konservatorstva restavratorstva

Gorenjski muzej, 5. oktober 2018 ― Konservatorji-restavratorji v prihodnjem tednu vabijo obiskovalce na svoja delovna mesta: v muzejske, galerijske in privatne delavnice, delavnice na Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Predstavili vam bodo projekte ohranjanja in obnove kulturne dediščine, jih pojasnjevali s študijami primerov in vam ... Read More

Šentjakobsko gledališče v novo sezono z jezikovno buhtečo predstavo

Misli, 5. oktober 2018 ― Šentjakobsko gledališče novo sezono začenja na Mali sceni s predstavo Brucka ali obdobje prilagajanja. Določa jo tisto, kar odlikuje tudi Malo sceno - minimalizem. Delo Milana Jesiha s tremi igralci, brez scenske glasbe, a po drugi strani z razkošnimi dialogi, je na oder postavil Zvone Šedlbauer, ki pravi: "Edini spektakel te predstave je jezik."
Once Upon A Time In The West (1968)

Once Upon A Time In The West (1968)

Deseta umetnost, 5. oktober 2018 ― Epska balada o maščevanju, odrešitvi in bolečem oblikovanju starega Zahoda je vrhunec filmskega ustvarjanja Sergia Leonea. Kot v The Good, The Bad And The Ugly prikazuje tri može – eden je misteriozen (Charles Bronson), drug nemoralen (Jason Robard Jr.) in tretji zloben (Henry Fonda). Ampak tokrat je monumentalen film snemal ob čudoviti kulisi ameriškega vesternskega podeželja. […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    This Film Is Not Yet Rated (2006)  Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)  Mission: Impossible - Fallout (2018)  Indiana Jones And The Last Crusade (1989)  Mamma Mia! Here We Go Again (2018) Copyright © Deseta umetnost [Once Upon A Time In The West (1968)], All Right Reserved. 2018.
Mednarodni fotografski natečaj o naravnih svetih mestih

Mednarodni fotografski natečaj o naravnih svetih mestih

Društvo Slovenski staroverci, 5. oktober 2018 ― Na mednarodnem fotografskem natečaju pričakujejo fotografije svetih gajev in drugih naravnih svetih mest. Cilj fotografskega natečaja je zavedanje o pomenu naravne in kulturne dediščine in privabiti obiskovalce, da ta mesta obiščejo in obvarujejo. Na natečaj lahko pošljete fotografije ugrofinskih kot tudi vseh drugih svetih mest na svetu. Tema letošnjega enajstega fotografskega natečaja so zgodovinska naravna […]

Abonmajski program 2018/2019 Slovenskega stalnega gledališča za Gorico

SiGledal Novice, 5. oktober 2018 ― Štiri uprizoritve SSG, dve gostujoči predstavi in dva glasbena dogodka v dvoranah Kulturnega doma in Kulturnega centra Lojze Bratuž so vsebine nove sezone Slovenskega stalnega gledališča za Gorico. Začetek bo tokrat v znamenju velikega glasbenega dogodka, ki je nastal s podporo Avtonomne Dežele FJK in v sodelovanju z Občino Gorica. 25. oktobra ob 20.30 bo na oder goriškega gledališča Verdi stopil vokalni orkester Perpetuum jazzile. Repertoar skupine obsega uspešnice slovenske pop glasbe in slovite mednarodne hite, ki jih pevci izvajajo a cappella. Vstopnice so že v predprodaji pri blagajni Kulturnega doma in na spletni strani Vivaticket (od 16. oktobra še na blagajni gledališča Verdi).

Zaslišanje: Zala Kralj in Gašper Šantl

Kino Šiška, 5. oktober 2018 ― Zala Kralj in Gašper Šantl sta mlad duet, ki ju je leto nazaj na slovensko glasben sceno izstrelil njun komad Valovi. Nekaj mesecev za tem sta mu dodala naslednika Baloni, danes pa trilogijo zaključujeta s komadom S Teboi. Verjetno sta ena izmed najbolj iskrenih glasbenikov sploh in takšna je tudi njuna glasba. Pred izidom se je o nastanku komada smo se z njima pogovarjali o njunem sodelovanju, pisanju in mišljenju na sploh, intervju ob kavici in piškotih pa je bil poln smeha in odprtih odgovorov.
še novic