Lutkovno gledališče Maribor in Lutkovno gledališče Ljubljana v sezoni 2019/2020

Lutkovno gledališče Maribor in Lutkovno gledališče Ljubljana v sezoni 2019/2020

ARS Oder, 6. julij 2019 ― Lutkovno in medžanrsko gledališče za najmlajše, mlade in odrasle gledalce V današnjem Odru nadaljujemo in sklepamo niz treh oddaj, v katerih predstavljamo prihodnjo sezono v slovenskih gledaliških inštitucijah. Danes predstavljamo dve lutkovni gledališči, to sta Lutkovno gledališče Ljubljana in Lutkovno gledališče Maribor. Vabimo vas k poslušanju!

Še zadnje povabilo na oddih in druženje v DNEVNO SOBO!

Ana Monro, 6. julij 2019 ― Vabljeni, da se nam tudi danes pridružite v Dnevni sobi na Slovenski cesti v Ljubljani (od 17.30 do 21.00), ki bo spet gostila Majdino večerno šolo, spominski kotiček, razstavo umetniških del, pianino in še koga in kaj! Objavljamo nekaj utrinkov včerajšnjega dogajanja, ki jih je v svoj objektiv ujel Luka Dakskobler.         The post Še zadnje povabilo na oddih in druženje v DNEVNO SOBO! appeared first on Ana Monro.

Končuje se mednarodna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2!

Ana Monro, 6. julij 2019 ― Danes (6.7.) se v Ljubljani zaključuje 12-dnevni program mladinske izmenjave izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2.  Vse informacije o njem najdete TUKAJ, na tem mestu pa objavljamo nekaj fotografij končne produkcije udeležencev, ki so se občinstvu predstavili v okviru festivala Ana Desetnica 2019 na Slovenski cesti. Foto: Luka Dakskobler         The post Končuje se mednarodna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2! appeared first on Ana Monro.

Podelitev mednarodne nagrade odličnosti urbANA ljubljANA 2019!

Ana Monro, 6. julij 2019 ― Vabljeni, da se nam danes (6.7.) ob 21.45 pridružite pred Pošto na Slovenski cesti v Ljubljani na razglasitvi prejemnika mednarodne nagrade odličnosti urbANA ljubljANA 2019 in podelitvi te. Katere skupine so se potegovale zanjo, kdo so člani žirije in vse ostale informacije o natečaju za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev preberite TUKAJ.         The post Podelitev mednarodne nagrade odličnosti urbANA ljubljANA 2019! appeared first on Ana Monro.

Tretji dan gostovanja ANE DESETNICE 2019 v Ljubljani!

Ana Monro, 6. julij 2019 ― Tretji festivalski večer (5.7.) v Ljubljani je Ana Desetnica segla do srca in do neba! V Dnevni sobi na Slovenski ni manjkalo niti smeha niti solza, iz občinstva pa so se slišali tako vzdihi kot vzkliki. Veliko čudovitih trenutkov je tudi tokrat v fotografski objektiv ujel Luka Dakskobler. FOTOGALERIJA Festivalski program se danes v prestolnici zaključuje s ponovitvami ... The post Tretji dan gostovanja ANE DESETNICE 2019 v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

10. mednarodno srečanje godb v Laškem

Kamra.si, 6. julij 2019 ― Sekcija Vaška godba Kulturnega društva Vrh nad Laškim organizira v nedeljo, 7. 7. 2019 ob 15. uri na občinskem dvorišču v Laškem 10. mednarodno srečanje godb Vse v živo.  Predstavili se bodo: Združeni orkestri Vrbovsko in Delnice (Hrvaška), Mestni pihalni orkester Novo mesto, Frajhajmska godba Šmartno na Pohurju, Laška pihalna godba in Kvintet Dori.  Prireditev bo ob vsakem vremenu, vstop prost.  Vljudno vabljeni    
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 6. julij 2019 ― Pri založbi KUD Police Dubove sta izšla distopična romana slovitega britanskega pisca spekulativne fantastike J. G. Ballarda Stolpnica in Potopljeni svet. Pri Mladinski knjigi so izdali roman finskega avtorja Arta Paasilinne Najboljša vas na svetu, pri založbi Beletrina pa delo Marka Hrena z naslovom Duhovno vodstvo v Sloveniji nekoč in danes.

Nina Rajić Kranjac in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 6. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Nina Rajić Kranjac. Ta je na Festivalu Borštnikovo srečanje leta 2018 prejela nagrado za najboljšo režijo, in sicer za predstavo Naš razred, ki je nastala v koprodukciji Prešernovega gledališča Kranj, Mestnega gledališča Ptuj in Mini teatra. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Nini Rajić Kranjac.

1907 – Rojena Frida Kahlo

Zgodovina na dlani, 6. julij 2019 6. julija 1907 se je v mestecu Coyoacan blizu Ciudad de Mexica (danes ena od njegovih mestnih četrti) rodila mehiška slikarka biografinja, pisateljica, slikarka, učiteljica in graverka Magdalena Carmen Calderon Frida Kahlo. Štejemo jo za eno najboljših slikark 20. stoletja. Frida je sprva študirala medicino, a jo je opustila po… Preberi The post 1907 – Rojena Frida Kahlo appeared first on Zgodovina na dlani.
1988 Nova vas – Obisk

1988 Nova vas – Obisk

Stare slike (Cerknica), 6. julij 2019 ― Fotografija, ki jo je posnel Leon Mlakar v Novi vasi na Blokah, kjer je posloval TOZD Rotolož, je nastala 15. 9. 1988. Tega dne so obiskali Kovinoplastiko Lož predstavniki firme Roto iz Leinfeldna pri Stuttgartu. TOZD Rotolož je bila ena od temeljnih organizacij združenega dela Kovinoplastike Lož. Rotolož je bil namreč skupna naložba med firmo […]
V La Scali premiera Puccinijeve opere v Allenovi režiji

V La Scali premiera Puccinijeve opere v Allenovi režiji

Misli, 6. julij 2019 ― Na odru milanske operne hiše La Scala bo drevi premiera Puccinijeve komične opere Gianni Schicchi, katere režijo podpisuje ameriški filmski režiser, pisatelj in igralec Woody Allen. Opera, ki jo je Allen že leta 2008 predstavil v Los Angelesu, bo na sporedu do 19. julija, v njej pa nastopajo študenti La Scale, piše francoska tiskovna agencija AFP.
Nezaslišani svet, ki ga imam v glavi

Nezaslišani svet, ki ga imam v glavi

ARS Likovni odmevi, 6. julij 2019 ― Metamodernizem in metaromantika v slovenskem slikarstvu - Koroška galerija likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu Na razstavi so na ogled izbrana dela velikih formatov 18 avtorjev in avtoric. Kustos razstave je Marko Košan, ki je o razstavi zapisal: “T. i. metamodernizem kot reakcija na opešani modernizem in postmodernizem je navrgel nekaj novih usmeritev in umetniških praks, ki so v slovenskem prostoru pri ustvarjalcih in spremljevalcih dobile svoj odmev predvsem na področju literature, medtem ko je bil ta pojav v likovni umetnosti manj opažen, čeprav so se v zadnjih dvajsetih letih tudi na področju vizualnih umetnosti zarisali jasni obrisi nove figuralike, ki se ob drugih sočasnih izrazih ozira v smeri t. i. metaromantike, za katero je značilno, da čutnost postavlja pred družbeni in politični kontekst sodobne umetnosti ter sublimno raziskuje pot k novim utopijam (nedosegljive) prihodnosti.” S kustosom razstave Markom Košanom se bo pogovarjala Karin Potočnik.
še novic