Tesnoba singularne percepcije stvarnosti

Tesnoba singularne percepcije stvarnosti

Airbeletrina, 21. julij 2019 ― Gostje, četrta kratkoprozna zbirka argentinske pisateljice Silvine Ocampo, ki je v izvirniku prvič izšla leta 1961, je prva in za zdaj edina avtoričina v slovenščino prevedena knjiga (prevod Veronika Rot). Avtorica je bila že za časa svojega življenja prepoznana kot nenavadna, zelo svojstvena in temačna; do njenega pisanja je bil dobršen del bralstva in strokovne publike kritičen, krog njenih privrženk_cev je bil ozek; celo njena sestra, Victoria Ocampo, prav tako pisateljica, je bila do njenega dela prej kritična kot ne.
Too Old To Die Young (2019)

Too Old To Die Young (2019)

Deseta umetnost, 21. julij 2019 ― Nicolas Winding Refn je nedvomno eden od najbolj unikatnih in provokativnih filmskih umov ta hip. Proslavil se je z briljantno kriminalno trilogijo The Pusher, požel mednarodno slavo s trilerjem Drive in od tedaj naprej se zdi, da njegovi filmi vztrajno delijo občinstvo in kritike na dva pola; na tiste, ki v njegovi brezkompromisni in samosvoji drži […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Greatest Showman (2017)  The Naked Prey (1965)  The Predator (2018)  Rocketman  TOP 50 romantičnih filmov - III. del Copyright © Deseta umetnost [Too Old To Die Young (2019)], All Right Reserved. 2019.

Jaka Šimenc in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 21. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je oblikovalec svetlobe Jaka Šimenc, ki je na festivalu Gibanica prejel nagrado Ksenije Hribar. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o oblikovalcu svetlobe Jaki Šimencu.

Ajda Tomazin in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 21. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Ajda Tomazin, ki je na festivalu Gibanica prejela nagrado Ksenije Hribar za scenografsko delo. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o scenografki Ajdi Tomazin.

Pet ugotovitev: Rudar vs. Maribor [1:1]

Urbani (Jaša Lorenčič), 21. julij 2019 ― Maribor mora najprej (raz)rešiti sebe Gol je bil lep. Res lep. Iber lep. Fejst lep. Golčina, evrogol, golazo, štikl, komadčina. Ko Dino Hotić pomeri s svojo vselej znucano levo kopačko, tudi ko ima novi par, potem golmanom ni lahko. Božajo prečko, kot Hannes Halldorrson, ki je na svetovnem prvenstvu ubranil penal Lionelu Messiju in spravljal […]

Evrogol Hotića ni bil dovolj

Urbani (Jaša Lorenčič), 21. julij 2019 ― Jasmin Handanović 7/10 Kako je ubranil strel Žigi Škofleku! Noro. No-ro. Iztegnil roko, reagiral tako refleksno. To so več kot le izkušnje, če že forme ni. Nazadnje je sicer branil proti Krškemu, ampak zares pa pozno jeseni. Lani. Z njim je obramba bila do izključitve precej bolj stabilna, Handanović pa še naprej kaže, da nikdar […]
še novic