Andrés Neuman: Stvari, ki jih ne narediva

Koridor, 28. julij 2019 ― Neuman v svoji zbirki kratkih zgodb na poseben način združi človekova razmišljanja – tista, torej, ki bi lahko pestila praktično vsakogar izmed nas –, ki pa še zdaleč niso »banalna« in vsakdanja, pač pa vedno vodijo do ključnega spoznanja. The post Andrés Neuman: Stvari, ki jih ne narediva appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Rocketman (2019)

Rocketman (2019)

Deseta umetnost, 28. julij 2019 ― “Moje ime je Elton Hercules John in sem alkoholik. In odvisnik od kokaina. Tudi od seksa. Trpim za bulimijo. Izredno rad nakupujem, imam težave s kajenjem marihuane, jemljem raznovrstne tablete ter težko kontroliram jezo. Zakaj sem tukaj? Moj dobavitelj droge je odšel iz mesta. Zdela se mi je dobra alternativa.” Že takoj v uvodu, ko Reginald Dwight v […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Spider-Man: Novi svet  The Dark Knight (2008)  [Pozor, hud prizor] - Midnight Cowboy (1969)  La La Land (2016)  Park groze Copyright © Deseta umetnost [Rocketman (2019)], All Right Reserved. 2019.

Ptuj : 20 let obrednega gledališča Romane Ercegović

Štajerski tednik, 28. julij 2019 ― Obredno gledališče Romane Ercegovič, neodvisne gledališke avtorice, pesnice in raziskovalke na področju obrednega gledališča, je staro 20 let. Vsem, ki so bili v tem času ob njej, se je zahvalila z odlomki iz avtorskih predstav in pogovorom o svoji ustvarjalni poti ter knjigi Obredno gledališče: Od misterijev matriarhalnosti Evrope do obujanja svetosti v gledališču našega časa, ki je potekal na dvorišču dominikanskega samostana in v samostanski dvorani.
Secret Universe of Noldus

Secret Universe of Noldus

Cirkulacija 2, 28. julij 2019 ― The Secret Universe of Noldus will be disclosed on Tuesday 30 July 2019 at 20.30 in Circulacija 2 | Tobačna Ljubljana. Just before that – at 19.00 – demonstration of fast animation techniques – “archaic desktop animation” (ie stop-motion) with things from the pockets of the audience present. The skeletons of Circulacija 2 mechanisms are transformed by Cecile Noldus into anthropomorphic (generally: biomorphic …) organs / organisms. The result is a full-dimensional situati...
Jekleno nebo 2

Jekleno nebo 2

MMC Gledamo, 28. julij 2019 ― Nekaj desetletij po tem, ko je jedrska vojna med prebivalci Zemlje in preživelimi nacisti, ki so se skrivali v Neomeniji, tajni bazi na temni strani Meseca, uničila razmere za življenje na Zemlji, je bil ostanek preživelih prisiljen v sobivanje na Luni.

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Kinodvor, 28. julij 2019 ― Zaradi slabe vremenske napovedi smo projekcijo filma Vsi mi tujci odpovedali. Film si lahko ogledate danes, 29. julija ob 21. uri na nadomestni projekciji v Kinodvoru (opozorilo: število sedežev v Kinodvoru je občutno manjše kot na Ljubljanskem gradu).

1954 – Rojen Hugo Chavez

Zgodovina na dlani, 28. julij 2019 28. julija leta 1954 se je v mestecu Sabaneta rodil venezuelski vojaški poveljnik, revolucionar in politik Hugo Chavez. Kot voditelj »bolivarske revolucije« je promoviral vizijo demokratičnega socializma, latinskoameriško povezovanje in protiimperializem. V času njegovega vodenja se je Venezuela povezala z drugimi levičarskimi državami v regiji, kot so Kuba, Bolivija, Ekvador… Preberi The post 1954 – Rojen Hugo Chavez appeared first on Zgodovina na dlani.
1965 Bezuljak – Šemalne

1965 Bezuljak – Šemalne

Stare slike (Cerknica), 28. julij 2019 ― Na fotografiji je bezovsko pokopališče z ljudmi, ki gredo od maše. Po zakmašnih oblekah sodeč, je to slikano “o Vel’ki maši” – 15. avgusta, ko je praznik Marijinega vnebovzetja. Bezovska cerkev je posvečena Mariji Vnebovzeti in je ta dan v Bezuljaku žegnanje. Domačini in Bezovci od blizu in daleč radi pridemo na ta praznik k […]

Pasolini in njegovi odnosi z ženskami v 90 fotografijah

Misli, 28. julij 2019 ― V Muzeju Piermaria Rossi di Berceto v Parmi je od danes na ogled razstava Pasolini e le donne, ki skozi 90 originalnih fotografij predstavlja odnose med slovitim italijanskim filmskim režiserjem in pisateljem Pier Paolom Pasolinijem ter ženskami, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Razstava bo na ogled do 15. septembra.
Modrožametni princ

Modrožametni princ

Literatura v živo, 27. julij 2019 ― V ulici Nobene nove lepe hiše je stanoval tat, ki je kradel vložene kumarice iz steklenih teglov in jih nosil svoji materi, ki so ji odrezali eno ušeso zaradi ravnotežja. Premikal se je na papirnatih hoduljah in valovil v vetru. Včasih si lahko videl, kako je glavo namočil v vodo in so mu valovi razčesali neukrotljivo grivo.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 27. julij 2019 ― Pri Mladinski knjigi je izšel nabor zgodb o zlorabah Sama si si kriva, ki jih je zapisala Gordana Stojiljković, pri založbi Litera pa kriminalni roman Ferija Lainščka Zadoščenje. Pod okriljem LUD Šerpa je izšel pesniški prvenec Nade Kavčič, naslovljen Uho in senca, pri založbi Primus pa delo Marjana Ogorevca Človek, kam greš?
V Slovenj Gradcu vikend animiranih filmov

V Slovenj Gradcu vikend animiranih filmov

Misli, 27. julij 2019 ― V Slovenj Gradcu se bo danes začel dvodnevni festival animiranega filma za otroke in mladostnike Zebra, ki bo uvedel mednarodni filmski festival Shots, s pričetkom 1. avgusta. Festival Zebra bo v mestnem jedru Slovenj Gradca ponudil 23 animiranih filmov iz 16 držav z vsega sveta, delavnice in pester spremljevalni program.
1910 Rakek – Železničarji in skladiščniki

1910 Rakek – Železničarji in skladiščniki

Stare slike (Cerknica), 27. julij 2019 ― Na fotografiji so železničarji in skladiščniki pred skladiščem na železniški postaji Rakek leta 1910. Karel Rustja je fotografijo takole obrazložil: Nesporno je, da skladiščni delavec na desni strani drži ročni voziček (rudl) prilagojen za prevoz zabojev, škatel, vreč itd. Pred štirimi železničarji v sredini je večji ročni voziček za prevoz težkih tovorov. Predzadnji železničar v […]
VZEMI SI ČAS. Čas, repeticija in upočasnitev

VZEMI SI ČAS. Čas, repeticija in upočasnitev

ARS Likovni odmevi, 27. julij 2019 ― Razstava je na ogled v Galeriji sodobne umetnosti v Celju V oddaji Likovni odmevi tokrat predstavljamo skupinsko mednarodno razstavo z naslovom VZEMI SI ČAS. Čas, repeticija in upočasnitev, ki je na ogled v Galeriji sodobne umetnosti v Celju. Umetniki, ki jih je izbrala kuratorica Irena Čerčnik v njej skozi različne medije pripovedujejo o času kot takem ter predvsem ponujajo občutenje časa. Ne kronološkega, merjenega, temveč globljega, ki je v nenehnem gibanju in prepletanju. Z govorjenjem o ciklih, ponavljanju, minevanju, upočasnjevanju, trajanju, nenehnem krogu življenja in smrti želi razstava ponuditi izkušnjo časa, ki se odmika od njegove običajne percepcije v vsakdanjem življenju. O tem se je s kustosinjo Ireno Čerčnik pogovarjala Aleksandra Saška Gruden  
še novic