Festival Sonica letos na temo Varuhi/Sentinels

Festival Sonica letos na temo Varuhi/Sentinels

Misli, 4. avgust 2019 ― Zadnji teden v septembru bo v Ljubljani potekala 11. izdaja festivala Sonica, ki jo bo zaznamoval naslov Varuhi/Sentinels. Festival je minuli teden že napovedal nastop dvojca FAKA pred Pritličjem, 13. septembra pa se kot preddogodek obeta še nastop Camille Sparksss in dua OD Bongo na Trgu francoske revolucije.

Layout 1 Fotografija 84 85

Membrana, 4. avgust 2019 ― gdsfd fgd sfdf gds f dfgdsf dfgdsfdfgdsfd fgdsfd fgdsfd fgdsfdfg dsfdfg d sfdf gdsfdfgd sfdfgdsfdf gdsfd fgd sfdf gds f dfgdsf dfgdsfdfgdsfd fgdsfd fgdsfd fgdsfdfg dsfdfg d sfdf gdsfdfgd sfdfgdsfdf
André Isoir

André Isoir

ARS Obiski kraljice, 4. avgust 2019 ― V interpretaciji tega priznanega francoskega organista boste lahko slišali dela J.S. Bacha, Cesarja Francka, Francoisa Couperina in Jehana Alaina. V ponovljeni oddaji vas vabimo k poslušanju orgelskih del, ki jih je poustvaril francoski organist André Isoir. V njegovi zapuščini najdemo več kot 60 plošč oz. zgoščenk, najbolj se je uveljavil z interpretacijo orgelskih del Johanna Sebastijana Bacha, pa tudi s posnetki Cesarja Francka, Francoisa Couperina in Jehana Alaina. Cenjen je bil tudi kot orgelski pedagog – od leta 1983 do leta 1994 je poučeval orgle na konservatoriju National de Region de Boulogne-Billancourt.

1875 – Umre Hans Christian Andersen

Zgodovina na dlani, 4. avgust 2019 4. avgusta leta 1875 je v Østerbroju, predmestju Københavna, umrl danski pisatelj in pesnik Hans Christian Andersen. Star je bil 70 let. V svojem življenju se je povsem posvetil pisanju za otroke in to zvrst literature dvignil na izredno umetniško raven. V svojem življenju je napisal kar 3381 pravljic za… Preberi The post 1875 – Umre Hans Christian Andersen appeared first on Zgodovina na dlani.

Asami Nakashima in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 4. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je solistka Baleta SNG Maribor Asami Nakashima, ki je na sedmem mednarodnem baletnem tekmovanju Rudolf Nurejev v Budimpešti osvojila prvo nagrado. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Asami Nakashima.

Yuya Omaki in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 4. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je solist Baleta SNG Maribor Yuya Omaki, ki je na sedmem mednarodnem baletnem tekmovanju Rudolf Nurejev v Budimpešti osvojil prvo nagrado. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Yuyi Omakiju.
1951 Begunje – Orjejo

1951 Begunje – Orjejo

Stare slike (Cerknica), 4. avgust 2019 ― Na sliki so Susmanov ata France, eden od njegovih sinov in voliča, ki so se lotili spomladanskega oranja. Ker je Francetova hči Ivanka, rojena Žnidaršič, poročena Baraga moja soseda, sem se odpravila k njej po več informacij. Očeta je takoj spoznala, za goniča volov pa se ni mogla odločiti, kateri od njenih bratov je. Kot […]

Danes je praznoval Palček Snoviček zvečer pa je zadišalo po sivki

Kamnik.info, 3. avgust 2019 ― V Termah Snovik je na današnji dan potekalo pravo malo slavje, ki je razveselilo tako male kakor tudi velike obiskovalce zunanjega bazena. Plavalce so namreč ob enajsti uri presenetile maskote, ki so se sprehodile mimo bazena in prav prijazno pozdravile vse, ki so si upali blizu. Najmlajši so bili namreč kar prestrašeni zaradi velikih pisanih ...

Dovoljeno samo mešanim

Naši zbori, 3. avgust 2019 ―   »Internationaler Chorwettbewerb Spittal an Drau« ali Mednarodno zborovsko tekmovanje Špital ob Dravi sodi med najstarejša mednarodna tekmovanja za pevske… The post Dovoljeno samo mešanim appeared first on Naši zbori.

Mojca Pišek: Nekaj samoumevnega

OUTSIDER, 3. avgust 2019 ― Moja najljubša scena v drugi sezoni HBO-jeve nadaljevanke Big Little Lies je, ko Amabella, ena od otrok glavnih junakinj, v šoli omedli od napada tesnobe. Slednjega naj bi zakrivil pouk, pri katerem obravnavajo okoljske probleme: seznanjajo se s posledicami, ki nas čakajo, če bomo ekološko stvarnost še naprej ignorirali, ter se učijo, kako živeti po… The post Mojca Pišek: Nekaj samoumevnega appeared first on OUTSIDER.
Colette

Colette

Koridor, 3. avgust 2019 ― Colette je zapeljiva zgodovinska drama na prelomu 20. stoletja, ki prikaže karierno pot ene najbolj znanih francoskih avtoric. Ta je hkrati izjemno pomembna kulturna osebnost, njena zgodba pa je zgodba vseh ženskih umetnic, ki se trudijo uspeti v moškem svetu. The post Colette appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Vabljeni na potovanje skozi čas tudi JESENI!

Ana Monro, 3. avgust 2019 ― V petek, 2. avgusta, je umetniška ekipa Ljubljanskih zgodb na dogodivščino po Gornjem trgu popeljala novo skupino ljubiteljev uličnega gledališča.  Če si naše zabavne interaktivne pohodne predstave še niste ogledali, boste imeli priložnost za to še prvi petek v septembru, oktobru in – če bo vreme ”prijazno” – tudi v novembru! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA ... The post Vabljeni na potovanje skozi čas tudi JESENI! appeared first on Ana Monro.
The Blackcoat’s Daughter (2015)

The Blackcoat’s Daughter (2015)

Deseta umetnost, 3. avgust 2019 ― Psihološka strašljivka The Blackcoat’s Daughter je celovečerni prvenec režiserja in scenarista Osgooda Perkinsa, sicer sina legendarnega “psiha” Anthonyja Perkinsa. Gre tudi za enega od tistih filmov, ki bi ga težko priporočil vsakomur, četudi mu niti pod razno ni moč odreči visoke kvalitete. Še več; pričujoči izdelek je eden od najbolj unikatnih, provokativnih, skrivnostnih, strašljivih in vsebinsko kompleksnih filmov zadnjih let. Okvirna zgodba […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - Poltergeist (1982)  Tag (2018)  Seznam filmov na festivalu Kurja Polt 6: Freaks (2019)  Mala Italija  The Lord Of The Rings: The Two Towers (2002) Copyright © Deseta umetnost [The Blackcoat's Daughter (2015)], All Right Reserved. 2019.

Sanja Premrn: Prenova stanovanja in studia keramike – 2.del

OUTSIDER, 3. avgust 2019 ― Arhitektka Sanja Premrn je z investitorko Anjo Slapničar, sicer izdelovalko unikatne keramike, prenovila stanovanje ter keramični studio. Nastala sta dva navdihujoča prostora, ki sta med seboj izrazito različna. Stanovanje je mehko, elegantno in udobno, studio pa svetel in odpira vrata javnosti na delavnicah in razstavah. Ljubezen do novega prostora, ki je po novem njen dom… The post Sanja Premrn: Prenova stanovanja in studia keramike – 2.del appeared first on OUTSIDER.
še novic