Mi smo #odprti

Bunker, 4. julij 2020 ― Skupaj z mnogimi partnerskimi organizacijami smo otvorili #Odprti oder na Muzejski ploščadi v Ljubljani, ki bo od 1. julija do 31. avgusta vsak teden predstavljal gledališče, ples, lutke, glasbo, literaturo, pogovore … in tudi festival MLADI LEVI 2020! Skupaj smo pripravili več kot 100 brezplačnih prireditev in to poletje vas vabimo v našo družbo! Za […] The post Mi smo #odprti appeared first on .

Prizorišče in program 4. festivalskega dne ANE DESETNICE 2020 v Ljubljani!

Ana Monro, 4. julij 2020 ― Četrti in zadnji dan prvega dela letošnjega gostovanja v Ljubljani (4.7. od 17.00) se bo Ana Desetnica 2020  potepala po stanovanjski soseski Plava Laguna (pri Linhartovem podhodu). Obeta se gledališko-cirkuško-glasbeno doživetje, ki ga ne želite zamuditi, zato vabljeni na Kosovc, Žonglerski koncert, UPS! nastop Gledališko-pevskega zbora in poskočno Srečanje na robovih zaznave. Telo in duha boste lahko spet ... The post Prizorišče in program 4. festivalskega dne ANE DESETNICE 2020 v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.
Žalostinke

Žalostinke

Koridor, 4. julij 2020 ― Žalostinke se odvijajo v svojevrstnem liminalnem prostoru, a obenem črpajo iz naše sedanjosti, s čimer neagresivno besedilo podlagajo z aktualnim podtonom. The post Žalostinke appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

ANA DESETNICA 2020 v Ljubljani, 1. del, 3. DAN!

Ana Monro, 4. julij 2020 ― Tretji festivalski dan (3.7.) je Ana Desetnica 2020 v Ljubljani v ”oder” umetnosti in prostor druženja spremenila dvorišče v Celovških dvorih, in poskrbela, da je bil za nekaj ur, tam cel žur! Vsi skupaj smo plesali, potovali, se igrali in sladkali, bežali ter se do solz nasmejali. Skratka, bilo je pravo poletno druženje in zabava, po ... The post ANA DESETNICA 2020 v Ljubljani, 1. del, 3. DAN! appeared first on Ana Monro.
Festival Lent bo letos zaključil poletje

Festival Lent bo letos zaključil poletje

Misli, 4. julij 2020 ― Festival Lent letos izjemoma ne bo odprl poletja, kot je bila tradicija, temveč zaključil. Odvijal se bo od 21. do 29. avgusta, večinoma na manjših, intimnejših prizoriščih, saj so se zaradi omejitev zaradi novega koronavirusa morali odpovedati množičnejšim dogodkom. Zaradi tega tudi ne bo Glavnega odra, ne na Dravi, ne kje drugje.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 4. julij 2020 ― Pri novomeški založbi Goga so izdali roman Lucije Stepančič Naj me kdo zbudi, pri mariborski Literi pa romaneskni prvenec Samante Schwebin Varna razdalja. Mestno gledališče ljubljansko (MGL) je izdalo teoretsko delo Mete Hočevar Prostori mojega časa, Celjska Mohorjeva družba pa slikanico Moj prijatelj z drugega planeta Rocio Bonille.
1877 Unec – Brata Jager (2)

1877 Unec – Brata Jager (2)

Stare slike (Cerknica), 4. julij 2020 ― Franc Jager – čebelar   Čebelar Franc (Francis) Jager se je osnove čebelarstva in sadjarstva naučil od nadučitelja Ivana Poženela v šoli na Uncu. Franc Jager je s čebelarstvom obširneje začel v župniji St. Bonifacius po letu 1908. To je bilo lepo kmečko področje in Francis Jager je tu dokupil 40 akrov sveta na robu […]
Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY

Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY

Cirkulacija 2, 4. julij 2020 ― Razstava/ kompleksna video ambientalna postavitev slovensko-urugvajskega umetnika Francisca Tomsicha z naslovom Elegija. Naslednji dogodek: Zatvoritev/ in-situ performens/koncert: torek, 21.7.2020 -> 20:00 /… zatvoritev /zaključni dogodek pomeni, da se samodelujočemu stroju / instalacji pridružijo živi muzikanti iz vrst Cirkulacije 2 in s svojimi analogičnimi lastnostmi prispevajo k vsesplošni elegičnosti…/ Postavitev je povsem umerjena za novi prostor Cirkulacije 2 v podhodu Ajdovšč...

4. julija 1994 je v Ljubljani umrl Ferdo Godina, slovenski pisatelj in urednik

Kamra.si, 4. julij 2020 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...4. julija 1994 je v Ljubljani umrl Ferdo Godina, slovenski pisatelj in urednik. Rodil se je 17. oktobra 1912 v Dolnji Bistrici.Klasično gimnazijo je obiskoval v Mariboru in Ljubljani. Po maturi je nekaj časa študiral pravo, med leti 1930 in 1935 pa je v Mariboru opravil še nedeljsko dramsko šolo. Pod psevdonimom Bistrički Ferko je prve zgodbe začel objavljati v Kleklovih Novinah, v prekmurščini, nekaj pa tudi že v knjižni slovenščini. Bil je včlanjen v več takratnih kmečkih društev in pod njihovim okriljem po Prekmurju prirejal gledališke igre. Kasneje se je pridružil liberalneje usmerjenim študentom, ki so ustanovili Klub prekmurskih akademikov. Godina je postal urednik njihovega glasila Mladi Prekmurec. V svoji miselnosti se je vse bolj bližal marksizmu. Njegove ideje je prenašal tudi na dogajanje v Prekmurju in o tem pisal v liberalnih časopisih Jutro in prilogi Mariborski večernik. Prozo pa so mu pred 2. sv. vojno objavljali še v Ljubljanskem zvonu, Modri ptici, Sodobnosti in mariborskih Obzorjih. 
Spontana premišljenost

Spontana premišljenost

Odzven, 4. julij 2020 ― Nova stvaritev Adama Klemma prinaša pretežno avtorski repertoar, ki ga prej kot v vlogo inštrumentalista postavlja v izrazno močnega in doslej povsem neupravičeno zapostavljenega avtorja.
še novic