Mobilna aplikacija 55. FBS

Borštnikovo srečanje, 20. september 2020 ― Festival na dlani: za spremljanje festivalskih novic, programa in lažje načrtovanje ogledov predstav ter drugih festivalskih dogodkov smo tudi letos pripravili mobilno aplikacijo. Izkoristili smo vse sodobne funkcionalnosti, ki vam bodo olajšale dostop do informacij: pregled festivalskega programa po izbranih kriterijih, predstavitve dogodkov in možnosti prenosa v vaš koledar, in nenazadnje - preprost nakup vstopnic! Prenesite mobilno aplikacijo tukaj: za Androide na GooglePlay in za iOS na AppStore!      
Mladi Levi: Palete

Mladi Levi: Palete

Koridor, 20. september 2020 ― Zdi se, da sta se ustvarjalca na odru zabavala ravno zaradi tega vseprisotnega tveganja: določene stvari, ki sta jih izvajala, niso bile ravno smrtne nevarne, so pa gotovo lahko predstavljale tveganje za vsaj zvit gleženj, ki performerja pri delu kaj hitro zaustavi. The post Mladi Levi: Palete appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Knjiga, ki bi je bil Ciril Kosmač vesel

Knjiga, ki bi je bil Ciril Kosmač vesel

Airbeletrina, 20. september 2020 ― Leto 2020 je za Cirila Kosmača (1910–1980) dvojno jubilejno, saj od njegovega rojstva mineva 110, od smrti pa 40 let. V njegovem letu je pri založbi Beletrina izšla prav posebna knjiga, obsežna zbirka kratke proze Lovim pomladni veter. Samanta Coraci se je o knjigi in Cirilu Kosmaču pogovarjala z njegovo hčerjo Nančo Kosmač Kogej in Andražem Gombačem, ki je zgodbe zbral in uredil.

Zavod Federacija obeležuje deset let delovanja

SiGledal Novice, 20. september 2020 ― V atriju Mestnega muzeja Ljubljana se opoldne začne dogajanje ob 10. obletnici zavoda Federacija. Na celodnevnem dogodku bosta izvedena kolektivna projekta Stalna Zbirka zdajšnjosti in Neavtorizirano. Obletnico bodo v zavodu med 4. in 11. decembrom sklenili z večdnevno retrospektivno razstavo, napovedujejo pa tudi izid jubilejne publikacije.

Zadnje dejanje Ane Desetnice 2020 bo ZADNJI ULOV!

Ana Monro, 20. september 2020 ― Zadnje dejanje festivala Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja bo interaktivna ekološka predstava Zadnji ulov, ki je tudi otvorila letošnji festival (premiera na Ani Desetnici v Kamniku, 27.6.). Predstava z igralci na hoduljah, odlično glasbo ter atraktivnimi kostumi, rekviziti in scenskimi elementi (prava ribiška ladja, velika lutka), ki so izdelani iz recikliranih odpadnih materialov, na zabaven ... The post Zadnje dejanje Ane Desetnice 2020 bo ZADNJI ULOV! appeared first on Ana Monro.

Zavod Federacija obeležuje deset let delovanja

Misli, 20. september 2020 ― V atriju Mestnega muzeja Ljubljana se opoldne začne dogajanje ob 10. obletnici zavoda Federacija. Na celodnevnem dogodku bosta izvedena kolektivna projekta Stalna Zbirka zdajšnjosti in Neavtorizirano. Obletnico bodo v zavodu med 4. in 11. decembrom sklenili z večdnevno retrospektivno razstavo, napovedujejo pa tudi izid jubilejne publikacije.

Mineva 150 let od rojstva slikarja Mateja Sternena

Misli, 20. september 2020 ― Pred 150 leti se je na današnji dan rodil slikar Matej Sternen (1870-1949). Med slovenskimi impresionisti je edini dokončal akademijo, in sicer na Dunaju. Slikal je številne žanre, vseskozi pa je bil v njegovem delu poudarek na človeški figuri, še posebej ženski. Ob slikanju se je posvečal restavriranju umetnin.

Dih jemajoča MERAVIGLIA!

Ana Monro, 20. september 2020 ― V hladnem sobotnem večeru (19.9.) se je v okviru programa 2. dela festivala Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja v bližini Ljubljanice (Športno-rekreacijski center Poljane) odvil barvit, čudovit in čudežni spektakel Meraviglia!, s katerim so člani italijanske umetniške skupine Ondadurtro Teatro ogreli ozračje in srca obiskovalcev.   Foto: Luka Dakskobler             ... The post Dih jemajoča MERAVIGLIA! appeared first on Ana Monro.
1960 Cerknica — Tu bo nova šola

1960 Cerknica — Tu bo nova šola

Stare slike (Cerknica), 20. september 2020 ― Fotografija neznanega fotografa je nastala leta 1960. Fotograf se je povzpel v velike line zvonika cerkniške cerkve, se obrnil proti zahodu in naredil ta posnetek. V drugem kvadrantu se že vidi odkop zemlje s površine, na katero bodo postavili temelje nove šole. Šolo so torej začeli graditi leta 1960, nakar so leta 1961 prenehali z […]

Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 3. DAN!

Ana Monro, 20. september 2020 ― Sobotni program (19.9.) je postregel s kar 4 predstavami, ki se potegujejo za mednarodno nagrado odličnosti URBana LJUBLJana 2020, cirkuškim kabaretom, še enim atraktivnim nastopom katalonskih tolkačev in z izjemnim vizualnim spektaklom Meraviglia.   FOTOGALERIJA PROGRAM       The post Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 3. DAN! appeared first on Ana Monro.

Mladi avtorici rekordna pogodba za serijo o krvoločnih samorogih

Misli, 20. september 2020 ― Annabel Steadman naj bi za fantazijsko serijo Skandar and the Unicorn Thief podpisala doslej najvišji, kar sedemmestni založniški predujem za mladinski prvenec. O ceni odkupa dela so odločali na dražbi, rekordni znesek pa so ponudili pri Simon & Schuster. The Guardian navaja še, da so pri Sony Pictures že odkupili pravice za filmsko priredbo.
še novic