Televizijska Prešernova proslava zaznamovana z motom Up budi!

Misli, 7. februar 2021 ― Na predvečer državnega praznika Prešernovega dne se tradicionalno zbere kulturna srenja in se pokloni nagrajenim kolegom. Zaradi epidemije je letos dogodek nadomestil televizijski format, zaznamovan z velikima in malimi Prešernovimi nagrajenci, pod motom Up budi!, ki je ob predstavitvah lavreatov vseboval tudi kulturne vložke.
Pieces of a Woman (2020)

Pieces of a Woman (2020)

Deseta umetnost, 7. februar 2021 ― Če ste gledali Zakonsko zgodbo, v kateri se ločujeta Adam Driver in Scarlett Johansson, potem morate videti tudi Netflixovo dramo Koščki ženske, v kateri žalujeta Shia LaBeouf in Vanessa Kirby. Ko boste gledali Koščke ženske, boste ves čas čakali, kdaj bo prišel Adam Driver. Saj veste, tako kot je v finišu filma Razcepljen (2016) prišel […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Platform (2019)  The Great Dictator (1940)  The Haunting of Hill House - 1. sezona (2018)  Emma  Life in a Year (2020) Copyright © Deseta umetnost [Pieces of a Woman (2020)], All Right Reserved. 2021.

Markovim manom v slovo

Vrabec Anarhist, 7. februar 2021 ― Poet te presežne, čezrobne, izvsakršnega vmesja porojevajoče se govorice je zdaj dokončno prestopil na ono stran jezika in nemara našel odgovore na ključna vprašanja bivanja, ki si jih je zastavljal v svojem pisanju. The post Markovim manom v slovo appeared first on Vrabec Anarhist.
Rog je mrtev, naj živi Rog!

Rog je mrtev, naj živi Rog!

Radio Študent, 7. februar 2021 ― Avdiozgodba o post-Rogovski mitologiji po tekstu, ki ga je prispeval Andrej fRog, v izvedbi kolektiva Modri kot. Dokumentarno-komentatorskemu premlevanju nevemROGA sledi sedmina brskanja po zvočnih spominih nekočROGA.
Academia Nuts #1: Leave Group?

Academia Nuts #1: Leave Group?

Koridor, 7. februar 2021 ― Na vrhu ga pričakata umirjena harmonija s pogledom na pravo harfo, dvignjena nad ulico, in brezplačen mavričen trip. The post Academia Nuts #1: Leave Group? appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Igralka še ni oddala prijave, a jo pripravlja

SiGledal Novice, 7. februar 2021 ― Po slabem tednu, ko je Mia Skrbinac za Tednik povedala svoj primer spolnega nadlegovanja na akademiji, ta storilca še ni prijavila, prijavo naj bi pripravljala. "Potrditi ne moremo nobenega imena, bomo pa takoj po prijetju prijave sprožili vse postopke, tudi na policijo, če bo prijava kazala na sum kaznivega dejanja," so zapisali na AGRFT.
1925 Markovec – Fantje

1925 Markovec – Fantje

Stare slike (Cerknica), 7. februar 2021 ― Slika je iz albumov Ivanke Janežič in zdi se, da so na njej fantje iz Vrhnike ali Markovca, posnetek pa je morda narejen na desnem bregu Obrha – v ozadju se namreč vidi struga z vodo, nad njo pa strm breg, kakršen je v Markovcu od Renkočega mlina do Belega malna. Ker o nedeljsko opravljenih fantih z […]
V Birminghamu oživili Shakespeara v številnih jezikih

V Birminghamu oživili Shakespeara v številnih jezikih

Misli, 7. februar 2021 ― V Birminghamu domuje največja zbirka Williama Shakespeara v katerikoli javni knjižnici na svetu, a je bila v zadnjih letih po pisanju britanskega Guardiana zanemarjena. V želji, da bi obudili ta dragoceni arhiv, so pripravili projekt Vse za vse, ki Shakespeara predstavlja s filmi in branjem v več jezikih.
še novic