KUD Art Stays, 6. junij 2021 ― Herbert Hamak Julia Mangold Gal Weinstein Dušan Fišer Faig Ahmed Duša Jesih Matej Andraž Vogrinčič Radenko Milan & Roman Uranjek Tamara Kvesitadze Johannes Nielsen Tomaž Plavec Sasha Frolova...

Podeljena priznanja 8. Festivala Svobodne Video Produkcije

Kamnik.info, 6. junij 2021 ― V soboto, 5. junija 2021, se je v prostorih Doma kulture Kamnik odvil že 8. Festival svobodne video produkcije. Na festivalski projekciji se je od prejetih 56 predvajalo 46 izbranih video del, ki so bili razdeljeni v kategorije dokumentarni, eksperimentalni/animirani, aktivistični, glasbeni/perfomans, ter igrani. Projekciji je sledil pogovor z Luko Leskovškom o vizualnih učinkih. Ob ... Prispevek Podeljena priznanja 8. Festivala Svobodne Video Produkcije je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
Intervju s skupino Lim, Smrad in Žila: "Mislimo, da si ljudje želijo več tovrstne glasbe in da je čas za »comeback«"!

Intervju s skupino Lim, Smrad in Žila: "Mislimo, da si ljudje želijo več tovrstne glasbe in da je čas za »comeback«"!

SPRP, 6. junij 2021 ― Lim Smrad in Žila so razmeroma nov punk rock trojec iz Ljubljane. V bendu najdemo stare znance domače alternativne scene iz bendov Intimn Frizurn, Joko Ono in Leaf-fat. Letošnjega 5. aprila so v samozaložbi na lastnem Bandcampu izdali EP prvenec z naslovom "Svobeda". Na njem najdemo 7 hitrih in udarnih komadov, za dva so izdali tudi videospota, ki se najdeta na Youtube kanalu. Za Slovenski Punk Rock Portal se je z bendom pogovarjal Matej Velkavrh, odgovore pa sta v imenu skupine podala Miha Kraševec, kitarist in vokalist ter basist Žiga Rangus.  SVOBEDA by Lim Smrad in Žila 1. Ste trio Lim, Smrad, Žila? Zakaj ta imena? Miha: Smo trio in smo Lim, Smrad, Žila – bolj iz heca kot česa drugega... 2. Zakaj med Limom in Smradom ni vejice? Miha: Vejico lahko uporabljate po želji. 3. Ali ste mogoče limov smrad v žili? Ste kdaj vdihavali lim? Lahko kaj poveste o sceni vdihavanja lima v Sloveniji? Miha:: Žal ne moremo povedati nič in nikoli se nismo ukvarjali z vdihovanjem lima. 4. Se boste cepili proti koronavirusu?  Miha: Da. 5. Ste iz Ljubljane? Od kod ste drugače doma?  Miha: Iz Centra, iz Bežigrada, iz Šiške!  6. Kakšna je povezava med Intimn Frizurn, Joko Ono in Lim Smrad in Žila? Žiga: Povezavo bodo najbrž najbolje slišali poslušalci. Pri Iintimn Frizurn in Joko Ono je bil instrumentalni del banda isti, tam sem igral kitaro, pri Lim Smrad in Žila igram bas. Kar povezuje vse tri bande, je ljubezen do glasbe, ne glede na žanr. 7. Naslov vašega debitantskega EP-ja je "Svobeda". Res živimo bolj v bedi kot v svobodi? Miha:: Kakor kdaj in kakor kdo, na srečo pa v naši osebni situaciji beda ne prednjači. 8. Planirate tudi komade v angleščini?  Miha:: Zaenkrat ne, Lim Smrad in Žila zveni bolje v Slovenščini. 9. Kdo je vaša ciljna publika?  Miha: Otroci 4-9, mladostniki 10-29, srednja generacija 30 – 60 in pa naši starši 10. Vaš prvenec (še) nima fizične oblike? V modi so LP-ji… Miha: Tudi sami si ž
Ambientalna odstiranja

Ambientalna odstiranja

Odzven, 6. junij 2021 ― Radijska oddaja Senzorama, ki nastaja na frekvencah neuničljivega Radia Študent, je svojo prvo obletnico oddajanja kronala z ultimativnim kompilacijskim albumom Senzorama vol.1.

ODPIRAMO ULICE, odpiramo srca!

Ana Monro, 6. junij 2021 ― V soboto (5.6.) točno opoldne so Tržaško ulico v Postojni zavzeli Hoduljarji (Jernej Žnidar Trešpank & Simona Žnidar) in jo zaprli za promet – da bi jo odprli za ljudi! Pridružil se jim(a) je klovn Clamyo (Camilo Acosta Mendoza) in vsi skupaj so poskrbeli za atraktiven interaktiven animacijski program, ki se je zaključil z romantično zgodbo ... The post ODPIRAMO ULICE, odpiramo srca! appeared first on Ana Monro.

Na Koroškem po novem na ogled tudi muzejska zbirka o čevljarski obrti

Misli, 6. junij 2021 ― Nekdaj močna čevljarska obrt je v Slovenj Gradcu dobila svoje mesto. Pod okriljem Koroškega pokrajinskega muzeja so minuli teden za javnost odprli novo muzejsko zbirko o čevljarski delavnici Levovnik. Po obnovi stavbe so jo uredili na primarni lokaciji, zbirka pa po navedbah muzeja predstavlja bogato in pomembno kulturno dediščino mesta.
Zberi svoje ptice

Zberi svoje ptice

Koridor, 6. junij 2021 ― Predstavo zato lahko razumemo kot kritiko sodobne družbe, ki se zoperstavlja smrti kot delu življenja ali pa kot alegorijo temu iztekajočemu se življenju. The post Zberi svoje ptice appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Bel Olid: ***

Poiesis, 6. junij 2021 ― Kot bi ti to narekoval instinkt, nisi marala kril. Opraskala so ti noge, ko si plezala po drevesih, […] The post Bel Olid: *** appeared first on POIESIS.
še novic