Vabljeni na ZADNJI ULOV v NOVO MESTO! (26.8.)

Ana Monro, 14. avgust 2021 ― V četrtek, 26.8. ob 19.00, bo verjetno zadnjič letos na ulice zaplula ladjica Greta, ki je poleg Rada ribe glavna zvezda naše atraktivne interaktivne ekološke predstave Zadnji ulov. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite na ploščadi pred Kulturnim Centrom Janez Trdina v Novem mestu (ali v primeru slabega vremena v njihovi dvorani). O PREDSTAVI   ... The post Vabljeni na ZADNJI ULOV v NOVO MESTO! (26.8.) appeared first on Ana Monro.
Friday!

Friday!

PIFcamp, 14. avgust 2021 ― No excuse was good enough to avoid the traditional Friday mandatory hike to Velika Korita where PIFcampers are every year able to cool down in the (almost) ice-cold Soča river.  Upon returning and after enjoying a deserved lunch the PIF participants resumed the work on their projects, while several workshops were taking place around the … Continue reading Friday! The post Friday! appeared first on PIFcamp.
Postrgane mojstrovine

Postrgane mojstrovine

Odzven, 14. avgust 2021 ― Didžej, radijski urednik in glasbeni publicist Borja Močnik aka Borka nam na solističnem albumu Scrape The Scraps ponuja tisto, čemur navadno rečemo obilica zvočno-liričnih užitkov za vse generacije glasbenih sladokuscev.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 14. avgust 2021 ― Pri Mladinski knjigi sta izšli knjiga IQ otroka - skrb staršev, ki jo podpisuje Ranko Rajović in v kateri nadaljuje s sistemom učenja NTC, in avtobiografska knjiga Čigav si avtorja Saše Stanišića, ki poda celotno izkušnjo begunstva. Pri Založbi Škuc so izdali pesniško zbirko To telo, pokončno, ki je drugi del trilogije avtorice Nine Dragičević.

Abel Ferrara bo snemal film o Patru Piju

Misli, 14. avgust 2021 ― Ameriški režiser italijansko-irskih korenin Abel Ferrara je napovedal, da bo njegov novi film predstavil odraščanje italijanskega kapucinskega redovnika in svetnika Patra Pija. V glavni vlogi bo po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa nastopil Shia LaBeouf.

V Locarnu s podelitvijo nagrad sklep 74. filmskega festivala

Misli, 14. avgust 2021 ― V švicarskem Locarnu se bo danes s podelitvijo nagrad sklenil 74. mednarodni filmski festival. Po lanski spletni izdaji so bile letos projekcije znova na glavnem mestnem trgu. Za zlatega leoparda se poteguje 17 filmov, v tekmovalne programe so bili uvrščeni tudi trije slovenski filmi, ki so na festivalu doživeli svetovno premiero.
Steakhouse in Nebesa prejela nagradi na 74. filmskem festivalu v Locarnu

Steakhouse in Nebesa prejela nagradi na 74. filmskem festivalu v Locarnu

BSF, 14. avgust 2021 ― Festival v Locarnu je potekal med 4. in 14. avgustom. Kratki animirani film Steakhouse v režiji Špele Čadež, ki je bil prikazan v programu leopardov prihodnosti, je prejel posebno omembo mlade žirije. Scenarij za film je napisal Gregor Zorc, glavna animatorka je Zarja Menart, skladatelj glasbe je Tomaž Grom. Mlada žirija podeljuje nagrade za vse glavne programe, tudi za mednarodnegi tekmovalnegi program, kamor se je, skupaj s 17 drugimi filmi, uvrstil tudi celovečerni igrani film Nebesa srbskega scenarista in režiserja Srdjana Dragojevića. Mlada žirija mu je podelila glavno nagrado v višini 6000 CHF.
še novic