Ilustracije, ki zapisujejo intimno-erotična doživetja

Planet Siol.Net, 9. november 2021 ― Po štirih letih se v edino slovensko erotično galerijo Račka v Celju znova vrača Hiša erotičnih ilustracij Velvet 2. V tem času je projekt dozorel in se povečal. Tokrat se s svojimi deli predstavlja kar štirinajst avtoric in avtorjev, ki s pomočjo ilustracije tako in drugače izražajo svoja intimna doživetja. 

Klara Zalokar: Zanima me, kaj se skriva za ceno izdelkov

OUTSIDER, 9. november 2021 ― Arhitektka in oblikovalka Klara Zalokar (študij arhitekture je zaključila 2015) deluje v Studiu Moste, ki ga je leta 2011 soustanovila z arhitektom in oblikovalcem Klemnom Zupančičem. Studio predstavlja nadaljevanje nekajletne raziskave obrti rokodelstva, ki sta jo nato v praksi najprej materializirala pod imenom Handmade in Moste, pozneje pa preimenovala v Studio Moste. Klara Zalokar je…

Nagrade Evropske unije za književnost so podeljene

Ministrstvo za kulturo, 9. november 2021 ― V bruseljskem kulturnem središču Flagey so nocoj podelili nagrade Evropske unije za književnost. Nagrada pomeni priznanje novim in obetavnim avtorjem iz držav, ki sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa. Med letošnjimi trinajstimi dobitniki in dobitnicami nagrade je tudi slovenska avtorica Anja Mugerli. Zbrane je nagovoril minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.

Nagrade Evropske unije za književnost 2021 so podeljene

Ministrstvo za kulturo, 9. november 2021 ― V bruseljskem kulturnem središču Flagey so nocoj podelili nagrade Evropske unije za književnost. Nagrada pomeni priznanje novim in obetavnim avtorjem iz držav, ki sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa. Med letošnjimi trinajstimi dobitniki in dobitnicami nagrade je tudi slovenska avtorica Anja Mugerli. Zbrane je nagovoril minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.

Bogate filmsko-vzgojne vsebine v novembru

Kino Otok, 9. november 2021 ― V okviru programov Zavoda Otok, Podmornica – Otok za mularijo in Kino Istra – Cinema Istra, smo v  novembru pripravili zgoščen nabor dogodkov za otroke, šole in družine. Že to sredo, 10. novembra, lahko mladi, njihovi učitelji in starši iz vse Slovenije vzamejo v roke...

Martinovanje, praznik vina in veselja

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 9. november 2021 ― Vitrina meseca novembra v muzejski enoti Ormož 11. novembra praznujemo martinovanje ali martinovo, praznik, posvečen novemu vinu. Lahko bi ga poimenovali kar praznično obdobje, saj se ne praznuje le 11. novembra, ampak po navadi več dni, posebno takrat, ko je praznični dan sredi tedna. Na ta dan so že nekoč prirejali gostije s prazničnimi jedmi, […] The post Martinovanje, praznik vina in veselja appeared first on PMPO.

Ljubljanska Opera pred premiero baletnega triptiha Strune

Misli, 9. november 2021 ― Ljubljanski baletni ansambel bo v četrtek premierno uprizoril baletni triptih Strune. Umetniški vodja Renato Zanella je povabil koreografe Ena Pecija, Jacopa Godanija in Lea Mujića, ki so prispevali svoj plesni pogled na glasbene stvaritve za godala Albana Berga, Bele Bartoka in Petra Iljiča Čajkovskega. Premiera bo ob 19.30.
Festival Enimation bo v Mariboru 11. odprl svoja vrata

Festival Enimation bo v Mariboru 11. odprl svoja vrata

Misli, 9. november 2021 ― S četrtkovim uradnim odprtjem v Lutkovnem gledališču Maribor se bo v Mariboru začel 11. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Enimation. Večina filmskih projekcij in družabnih dogodkov se bo do sobote odvrtela v Vetrinjskem dvoru. Osrednji del dogodka predstavlja mednarodni tekmovalni program, med katerimi bo žirija izbrala najboljše.

Literarna postaja s Karmino Šilec: Baba

Kamra.si, 9. november 2021 ― Projekt Baba dirigentke, avtorice glasbenih in scenskih projektov ter umetniške voditeljice Carmine Slovenice Karmine Šilec obsega glasbeni, glasbeno gledališki in literarni del. Navdihnjen je z virdžinami - ženskami, ki prevzamejo moško ime in identiteto, opravljajo moška dela, pijejo rakijo, guslajo in so zato tudi vključene v družbo. Vljudno vas vabimo na pogovor z avtorico, prejemnico številnih nagrad, ki ga bo v sredo, 10. novembra 2021, ob 18. uri v Sodnem stolpu usmerjala Petra Vidali.

Razstava Pokrajina 2021

Gorenjski muzej, 9. november 2021 ― Pred nami je razstava POKRAJINA 2021, ki jo pripravlja Fotografsko društvo Janez Puhar iz Kranja.  Svečanega odprtja zaradi trenutnih epidemioloških razmer, žal, ne bo.  Razstava bo na ogled v Mestni hiši – Galerija in Stebriščna dvorana – do 6. decembra ... Read More

HNK Zagreb z Idiotom Dostojevskega nocoj v CD

SiGledal Novice, 9. november 2021 ― V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma bo nocoj gostovalo Hrvaško narodno gledališče Zagreb s predstavo Idiot po istoimenskem romanu ruskega pisatelja Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega. Predstavo sestavljajo med seboj jasno ločeni prizori, ki temeljijo na posameznih epizodah iz predloge. Avtor dramatizacije in režiser je Vasilij Senjin.

Obvestilo

Medobčinski muzej Kamnik, 9. november 2021 ― Spoštovani. Zaradi slabih epidemioloških razmer vas obveščamo, da odpovedujemo tudi Maistrov večer in predavanje Igorja Zemljiča, Slovensko nacionalno vprašanje v Slovenskih goricah in neizbrisna sled Rudolfa Maistra, ki je bilo načrtovano za sredo, 24. novembra 2021 ob 18. uri. Rojstna hiša Rudolfa Maistra bo na dan, ko se spominjamo generala Rudolfa Maistra, to je 23. novembra […] The post Obvestilo appeared first on MM:K.

Bibi

Literatura v živo, 9. november 2021 ― Obe se zavedata, da je pes, ki urina v mehurju ne more zadržati trinajst nadstropij in svoje vedno opravi v dvigalu, če ne že v stanovanju, edino, kar ju drži skupaj. Bibi sta posvojili na Leonorino željo – srednje veliko ščene, ki se je opoteklo vsakič, ko je malce premočno pomahalo s predolgim repom, je bilo najbrž že od samega začetka le še en poskus reševanja njune petletne zveze.
še novic