Oleg Rogoza: Slovenija se šele zdaj začenja zavedati, kakšen je Putinov režim

Oleg Rogoza: Slovenija se šele zdaj začenja zavedati, kakšen je Putinov režim

OUTSIDER, 10. marec 2022 ― Zgodaj zjutraj 24. februarja, je Slovenijo in ves svet pretresla novica, da je Ruska federacija začela vojaško invazijo proti Ukrajini. Od prijateljev, novinarjev in politikov je bilo med drugim slišati, da so presenečeni in da takega koraka s strani Rusije niso pričakovali. Čeprav je neizmerna krutost, s katero ruski režim izvaja to invazijo, presenetila tudi […]
Muskov vodnik po galaksiji 

Muskov vodnik po galaksiji 

Koridor, 10. marec 2022 ― Senzacionalistične izjave postanejo orožje samodestrukcije, ki se kot bumerang vrne nazaj k svojemu lastniku. The post Muskov vodnik po galaksiji  appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Z največjo sliko intarzije do mednarodnega povezovanja dveh mest

Z največjo sliko intarzije do mednarodnega povezovanja dveh mest

Štajerski tednik, 10. marec 2022 ― Murkova ulica je postala prava umetniška ulica, ob dveh stalnih galerijah in v neposredni bližini galerije Art Stays je v občasen atelje spremenjena tudi ena bivših modnih trgovin na tem območju. V izložbenem oknu so že nekaj časa razstavljene intarzije Voja Veličkovića (Samo nebo je nad Ptujem), trenutno največja 5-delna slika Ptuja, njegovo doslej največje delo, ki ga je izdelal, veliko 3 m krat 1,2 metra. V teh dneh pa je uveljavljenega intarzista že mogoče spremljati v živo pri njegovem novem projektu Ptuj – Beograd, s katerim se bo poklonil svojemu rodnemu mestu.

Kavč festival 2022 tudi v STUDIU GAM! (18.3.)

Ana Monro, 10. marec 2022 ― V soboto, 12.3., se začenja Kavč festival 2022, v okviru katerega bo Gledališče Ane Monro 18.3. ob 19.30 gostilo umetniško skupino Oksimoron in njihovo glasbeno-igrano pripoved Lucifer – tisti, ki prinaša luč! Veseli smo, da lahko v Studio GAM (Ljubljana, Trg Prekomorskih brigad 1, I. nads., št. 112), majhno gledališko dvorano, ki smo jo jeseni ... The post Kavč festival 2022 tudi v STUDIU GAM! (18.3.) appeared first on Ana Monro.
Razstava v Cukrarni združila dela skoraj 60 slovenskih umetnic

Razstava v Cukrarni združila dela skoraj 60 slovenskih umetnic

Misli, 10. marec 2022 ― V Cukrarni bodo zvečer odprli osrednjo letošnjo razstavo Vračanje pogleda, ki predstavlja pogled na izsek ustvarjalnih procesov in praks skoraj 60 slovenskih oz. na Slovenskem delujočih umetnic od 90. let minulega stoletja do danes. Obravnava različne družbene tematike in je razgibana v avtorskih pristopih, praksah, formah, vsebinah in medijih.
Pred začetkom Tedna slovenske drame znani nominiranci za Grumovo nagrado

Pred začetkom Tedna slovenske drame znani nominiranci za Grumovo nagrado

Misli, 10. marec 2022 ― V Prešernovem gledališču Kranj zaključujejo priprave na 52. Teden slovenske drame, ki se bo začel 27. marca. Kot so povedali na današnji novinarski konferenci, so že znani nominiranci za Grumovo nagrado, in sicer se bodo za nagrado s svojimi novimi dramskimi besedili potegovali Jera Ivanc, Aljoša Lovrić Krapež, Katarina Morano in Urša Majcen.

Ptice Janeza Glavača

Kamnik.info, 10. marec 2022 ― Sivino nekdanjega zidu smodnišnice pri Domu kulture Kamnik od včeraj krasijo fotografije ptic Janeza Glavača. Janez Glavač je aktiven član Foto kluba Kamnik, ki se z naravoslovno fotografijo, ki mu je najbrž zelo blizu že zaradi njegovega poklica, resneje ukvarja dobrih deset let. S svojimi podobami iz narave se je predstavil že večkrat, tokrat pa ... Prispevek Ptice Janeza Glavača je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

JAVNI RAZPIS Pan-Adria 2022/2023

Španski borci, 10. marec 2022 ― Zavod EN-KNAP, Ljubljana, v sodelovanju z regionalnimi partnerji: Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku iz Reke, Kulturno-umetniškim društvom Moment iz Maribora, Slovenskim narodnim gledališčem iz Nove Gorice ter Zagrebačkim plesnim centrom iz Zagreba, Mediteranskim plesnim centrom iz Svetvinčenata in Artisti Associati iz Gorice, vabi k prijavi na razpis za koprodukcijsko sodelovanje v regionalni mreži.

V Drama Kavarni Matija Solce s Pasjim življenjem

SiGledal Novice, 10. marec 2022 ― V Drama Kavarni bodo drevi gostili gledališkega ustvarjalca in glasbenika Matijo Solceta, ki bo uprizoril predmetno-glasbeno predstavo Pasje življenje. Solce se podpisuje kot režiser in avtor glasbe, v predstavi po motivih romana češkega pisatelja Karla Čapka z naslovom Dašenka ali življenje psička pa tudi igra.
še novic