Festival pred sklepnim dejanjem

Borštnikovo srečanje, 11. junij 2022 ― Sobota je postregla z zadnjo tekmovalno predstavo letošnjega festivala. V stari dvorani smo se nasmejali predstavi jerebika, štrudelj, ples pa še kaj v izvedbi SNG Nova Gorica in Slovenskega mladinskega gledališča. Na malem odru pa smo prisluhnili koncertu poezije Ljubav reče greva v produkciji Mesta žensk.  Foto utrinki v galeriji -->

Kabaret Kaspar: Skrivalnice pred svobodo

Koridor, 11. junij 2022 ― “Danes ima vse več ljudi občutek, da svobode ni. In zato so zelo jezni. Ne glede na to, da so svobodni na račun volje drugih.” The post Kabaret Kaspar: Skrivalnice pred svobodo appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Eneja a Marok 0.2

Radio Študent, 11. junij 2022 ― Eneja Golob Džananović = Eneja a Marok, sedemnajstletna kantavtorica in vizualna umetnica. V sodelovanju z Male Poncom (iz LSDS Collective) je leta 2020 izdala album Liquida, napisan in posnet v tridnevnem krču umetniške ekspresije.

Mesarica v smodnišnici

Kamnik.info, 11. junij 2022 ― Z ogledom kreativne četrti in predstavo Mesarica, ki jo lahko gledamo tudi kot družbeno satiro o tem, da znamo Slovenci stopiti skupaj le takrat, ko smo primerno alkoholno omamljeni in razčustvovani, se je zaključila letošnja sezona Maistrovega abonmaja Doma kulture Kamnik.  Kljub oblačnemu vremenu je v Kreativni četrti Barutana v četrtek, 9. junija 2022, vladalo ... Prispevek Mesarica v smodnišnici je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Vse nared za letošnje Melodije morja in sonca

Misli, 11. junij 2022 ― Organizatorji Melodij morja in sonca so v tem tednu predstavili vrstni red nastopajočih na festivalu, ki bo potekal 9. julija. Prva bosta nastopila Anika Horvat in Tinkara Kovač s skladbo Do roba in še čez. Letošnji festival prinaša tudi novosti glede načina glasovanja, so sporočili iz Avditorija Portorož.

In memoriam: Boris Pahor (1913–2022)

Časnik, 11. junij 2022 ― V delih Borisa Pahorja odsevajo narodna zavednost, prizadevanje za demokracijo, nasprotovanje kateremu koli totalitarizmu, nenehno pa je prisotna tudi erotična tematika. The post In memoriam: Boris Pahor (1913–2022) appeared first on Časnik.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 11. junij 2022 ― Pri Beletrini so izdali zbirko slovenske uporniške poezije H2SO4, ki jo podpisujeta literarni zgodovinar Igor Saksida in mlada glasbenica Masayah, pri mariborski založbi Litera pa pesniško zbirko Kristine Kočan Selišča. Založba ZRC je izdala teoretsko delo Blaža Kosovela Zakaj ZDA nimajo ministrstva za kulturo.

1965 Cerknica – Za zdravstvenim domom

Stare slike (Cerknica), 11. junij 2022 ― V prostorih današnje knjižnice v Cerknici je bil nekoč stari cerkniški zdravstveni dom. V njem so bile splošne in otroška ordinacija, zobozdrav­stvene ambulante, laboratorij, pisarne in tudi lekarna. Za zdravstvenim domov so bile garaže in delavnica za reševalna vozila. Reševalec je bil največkrat tudi mehanik svojemu službenemu vozilu. Reševalec je bil najprej samo šofer brez […]

Častna gostja Španija na frankfurtskem knjižnem sejmu z 200 avtorji

Misli, 11. junij 2022 ― Španija se bo kot častna gostja letošnjega frankfurtskega knjižnega sejma v mestu ob Majni oktobra predstavila z deli 200 avtorjev. Tako je na predstavitvi španskega programa, ki bo potekal pod geslom Iskreča ustvarjalnost, napovedala španska vlada. Minister za kulturo Miquel Iceta je poudaril, da je dogodek za državo velika priložnost in izziv.

Ministrstvo za kulturo objavilo dva razpisa za financiranje štipendij

SIGIC - Izpostavljeno, 11. junij 2022 ― Objavljena Javni razpis za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije z začetkom v študijskem letu 2022/23 (JPR-ŠTIP- 2022) in Javni razpis za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo za dodiplomski študij v tujini z začetkom v študijskem letu 2022/23 (JPR-ŠTIPD-2022). Rok za prijavo: 14. julij 2022.
še novic