ZGNUD – odlična delavnica, zadovoljni udeleženci! (19.11.)

Ana Monro, 20. november 2022 19. 11. sta Tea Vidmar in Sara Šabec v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani izvedli zadnjo delavnico ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake v tem letu. Udeleženke in udeleženec 8-urnega programa neformalnega izobraževanja in usposabljanja  za strokovne pedagoške delavce so bili (vidno) zadovoljni, saj so poleg znanja in izkušenj za oblikovanje inovativnih pedagoških metod ... The post ZGNUD – odlična delavnica, zadovoljni udeleženci! (19.11.) appeared first on Ana Monro.
Ona ve

Ona ve

MMC Film, 20. november 2022 ― Ona ve je tiste vrste navdihujoča drama, ki bi ji Harvey Weinstein lahko z agresivno promocijsko kampanjo, kot že tolikokrat prej, tako rekoč zagotovil oskarja za najboljši film - če ne bi sedel za zapahi prav zaradi razkritij, ki jih popisuje ta film.
Istrski kulturni center Izola

Istrski kulturni center Izola

OUTSIDER, 20. november 2022 ― Znani so rezultati natečaja za novi Istrski kulturni center v Izoli. Žirija je kot projekt, ki tehnološko in funkcionalno celovito odgovarja na specifiko lokacije, izbrala predlog, zasnovan v biroju Arhitektura Krušec. Natečajna naloga je zajemala celovito urbanistično, arhitekturno in krajinskoarhitekturno zasnovo sodobnega istrskega kulturnega centra z zunanjim prireditvenim prostorom in odprtimi javnimi površinami. Rešitev naj […]
Na 35. Čufarjevih dnevih slavili gledališčniki iz Kočevja

Na 35. Čufarjevih dnevih slavili gledališčniki iz Kočevja

Misli, 20. november 2022 ― Zmagovalka 35. Čufarjevih dni, ki so se v soboto zaključili v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah, je drama s komičnimi elementi Da ne boš sama v izvedbi gledališke skupine kočevskega kulturno umetniškega društva Jazbec in partnerji. Predstava je prejela tako nagrado žirije kot občinstva, odnesla pa je tudi večino igralskih nagrad.
16. sezona branja odraslih SAVINJČANI BEREMO 2022/23

16. sezona branja odraslih SAVINJČANI BEREMO 2022/23

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 20. november 2022 ― Spoštovane in spoštovani, dan splošnih knjižnic, 20. november, se je skozi leta razširil v teden splošnih knjižnic. Letos smo praznovali od 14. do 20. novembra. Prvi dan praznovanja je bil naš gost Beletrinin trubadur Goran Vojnović, slovenski filmski in televizijski režiser ter scenarist, pisatelj in kolumnist. Ljubitelje lepe pisave smo razveselili z delavnico kaligrafije. Pogovarjali smo se z Danico Vidmar o njeni knjigi Deklice brez gnezda. Z najmlajšimi smo se družili na pravljičnih urah. Vsi zaposleni pa smo se neizmerno razveselili petka, 18. novembra 2022, ko je iz tiskarne prišla slikanica ...
V Mariboru nastopa violinist Gidon Kremer

V Mariboru nastopa violinist Gidon Kremer

Misli, 20. november 2022 ― V Dvorani Union v Mariboru bo danes nastopil Gidon Kremer, ki je po navedbah Narodnega doma Maribor eden največjih violinistov vseh časov. Predstavil se bo s svojim življenjskim projektom, orkestrom Kremerata Baltica.
Bitjeca na palicah, ki odpirajo srca

Bitjeca na palicah, ki odpirajo srca

Celje.info, 20. november 2022 ― Društvo Škratovo lutkovno gledališče Celje je prejšnji konec tedna izpeljalo Škratofest 2022. Gre za tradicionalno dvodnevno delavnico, ki so jo The post Bitjeca na palicah, ki odpirajo srca appeared first on Celje.info.
1942 Rakek – Razglednica

1942 Rakek – Razglednica

Stare slike (Cerknica), 20. november 2022 ― Razglednica Rakeka je nastala pred letom 1938. Merilo za določitev letnice je cerkev. Kako so njive položne. Še jaz se spomnim takšnih. Sedaj se del na levi vedno bolj ugreza. Prepričana sem, da je spodaj jama. Ne bo dolgo tega, ko bomo tudi mi imeli atrakcijo, ne le Postojna. Dne 11. aprila 1941 je ob […]
še novic