Meni (The Menu)

Meni (The Menu)

Koridor, 28. januar 2023 ― Meni z veliko mero črnega humorja raziskuje ekskluziven svet visoke kulinarike. The post Meni (The Menu) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

28.01.2023 – Harat’s Pub, Ljubljana

Feedback, 28. januar 2023 ― Vabljeni na koncert Skupine FEEDBACK v Saloon Biškut, v Šempetru pri Gorici! Prireditev: Harat’s Pub, LjubljanaDatum: 28.01.2023Lokacija: Harat’s Pub, LjubljanaFB event: www.facebook.com/event The post 28.01.2023 – Harat’s Pub, Ljubljana appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.

Predstavitev knjige Stezogled Matjaža Lesjaka

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 28. januar 2023 ― Vsi smo polni zgodb … Kar pa loči pisatelja od drugih ljudi, je, da jih zna pisatelj povedati tako, da so boljše od originalov. Seveda govorimo o dobrem pisatelju. Eden izmed takšnih je Matjaž Lesjak, dr. med., ki je dve desetletji delal v Zdravstvenem domu Žalec, leta 2005 pa se je preusmeril v psihoterapijo in ob tem začel intenzivno pisati. Izdal je že sedem leposlovnih knjig, piše tudi poezijo ter objavlja v revijah Odsevanja, Vpogled in Isis. V svoji najnovejši knjigi Stezogled se znova vrača k zgodbam in ljudem, ki jim, ...
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 28. januar 2023 ― Pri založbi Miš so izdali mladinski roman na Novi Zelandiji rojene avtorice Bren MacDibble z naslovom Jaz, čebela, pri Mladinski knjigi pa priročnik ameriške terapevtke Kelly McDaniel Hrepenenje po mami. Ob jubileju mariborskih lekarn je izšel zbornik Lekarne Maribor: 60 let.
Prvi računalniki v Sloveniji, 13. del – uvozne omejitve in skupni centri

Prvi računalniki v Sloveniji, 13. del – uvozne omejitve in skupni centri

Računalniški muzej, 28. januar 2023 ― Nadaljujemo s serijo objav iz zgodovine računalništva v Sloveniji, ki je rezultat izvirnih raziskav kustodiata Računalniškega muzeja. Pregled vsebine: V tokratni objavi nadaljujemo z obravnavo prvih računalnikov IBM/370 pri nas. Po obdobju relativno svobodne ekonomske politike med leti 1965 in 1972 se je v državi izrazito okrepila gospodarska kriza. Ta je tudi v računalništvu narekovala […] The post Prvi računalniki v Sloveniji, 13. del – uvozne omejitve in skupni centri first appeared on Računalniški muzej.
še novic