Tadej Golob za Siol.net: Težko rečem ne. Pa čeprav bi včasih moral.

Tadej Golob za Siol.net: Težko rečem ne. Pa čeprav bi včasih moral.

Planet Siol.Net, 4. marec 2023 ― "Že prej sem bil previden in hvala bogu, da sem bil, saj sicer ne bi preživel, ampak od zdaj naprej imam pri vsaki stvari, ki se je lotevam, podzavestno v glavi, da lahko gre kaj narobe, tudi če vse narediš prav," v intervjuju za Siol.net dve leti in pol po hudi nesreči, ki se je septembra leta 2020 zgodila med sestopom z Loške stene na območju Bovca, pravi Tadej Golob, priljubljeni pisatelj, avtor številnih biografij in oče romanov o karizmatičnem in nekoliko problematičnem inšpektorju Tarasu Birsi, v prvi vrsti pa partner in oče ter plezalec in alpinist, ki je leta 2000 dosegel tudi vrh Everesta, najvišje gore sveta. Kaj vse se trenutno medi v njegovem računalniku?

Raziskovanje lastnega

Vrabec Anarhist, 4. marec 2023 ― V osnovi pa za ljudi vedno ostaja najpomembnejše perje - Ikarjevo perje. Zaradi tistega dvigniti se, poleteti kakor ptič, dobiti tisto božansko, kar nam ni bilo dano po Bogu, kar je bilo po Bogu dano samo ptičem. The post Raziskovanje lastnega first appeared on Vrabec Anarhist.

Pomladna ustvarjalna delavnica s KUD Svoboda Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 4. marec 2023 ― V soboto, 4. marca 2023, je v Občinski knjižnici Prebold v sodelovanju s Kulturno-umetniškim društvom Svoboda Prebold potekala pomladna ustvarjalna delavnica, ki sta jo vodili Ana Ajdič in Martina Aubreht, po idejni zasnovi in predpripravi izdelkov Mojce Škrabl. »Prišla bo pomlad …« je bila vodilna misel, ki je otroke in njihove starše usmerila k ustvarjanju. Začetek pomladi je čas, ko slavimo rojstvo mladega sonca, zmago dobrih, svetlih sil nad temnimi. Številni domiselni izdelki, ki so nastali na delavnici, potrjujejo, kako radostno je lahko novo brstenje življenja. Besedilo: Lea Felicijan Fotografije: Darko Naraglav, ...
Domača proizvodnja, 4. del – Iskra Računalniki do 1981

Domača proizvodnja, 4. del – Iskra Računalniki do 1981

Računalniški muzej, 4. marec 2023 ― Nadaljujemo z novo serijo objav iz zgodovine računalništva v Sloveniji, ki je rezultat izvirnih raziskav kustodiata Računalniškega muzeja. Pregled vsebine: Iskrin koncept domače proizvodnje Prvi mikroračuanalnik Iskradata 1680 Uporaba in razvoj Iskradata 1680 Licenčni mini računalniki Iskradata C-18 Proizvodne, razvojne in storitvene kapacitete Sistem za distribuirano obdelavo Iskradata 80 Domače rešitve za Iskradata C-19 V […] The post Domača proizvodnja, 4. del – Iskra Računalniki do 1981 first appeared on Računalniški muzej.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 4. marec 2023 ― Pri založbi Sodobnost so izdali roman tamilskega pisatelja Sundare Ramaswamyja Tamarindina zgodba ter slikanico za otroke na temo žalovanja in smrti z naslovom Kje se skriva Lucijan?, pod katero se podpisuje hrvaška avtorica Iva Bezinović-Haydon. Pri založbi Pivec je izšla zbirka kratkih zgodb Samante Hadžić Žavski pod naslovom Obiski.
1959 Volčje – Mimi Turk

1959 Volčje – Mimi Turk

Stare slike (Cerknica), 4. marec 2023 ― Marija Turk z Volčjega je bila rojena 1943 leta v ugledni kmečki družini, po domače pri Milavcovih. Domači so jo klicali Mimi. Turkovi izhajajo iz Ravnika, kje so imeli pred vojno posestvo, trgovino in gostilno ter žago v soteski Iške. Stari Milavec je bil pobudnik in ustanovitelj samostojnega gasilskega društva v Ravniku, leta 1932. Vsi […]
še novic