The project Transformations continues

Forum slovanskih kultur, 30. maj 2023 ― The Forum of Slavic Cultures (FSK) remains committed to its ongoing project, “Transformations: FROM the Slavic Clothing Tradition TO Contemporary Designs”, as the initiative continues to gain momentum. In a recent development, talented designers from Poland, the Czech Republic, Croatia, North Macedonia, and Montenegro had their collections captured through a photoshoot held in May 2023. In September we are planning a comprehensive presentation of the project at the Museum of Applied Art in Belgrade.

Obisk gradbišča Arhiva Republike Slovenije

Ministrstvo za kulturo, 30. maj 2023 ― Ministrica dr. Asta Vrečko je obiskala gradbišče Arhiva Republike Slovenije v Ljubljani. Gradnja novih prostorov za potrebe Arhiva Republike Slovenije na Poljanski cesti 40 v Ljubljani, kamor se bodo iz Gruberjeve palače preselili tudi vodstvo in drugi zaposleni, bo predvidoma končana v začetku prihodnjega leta, preselitev zaposlenih v nove prostore pa je previdena konec prihodnjega poletja.

Obisk Vrtca Tabor v Občinski knjižnici Tabor

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 30. maj 2023 ― V Občinski knjižnici Tabor je bilo v torek, 30. maja 2023, pestro, veselo in razigrano, saj so nas obiskali predšolski otroci iz Vrtca Tabor. Knjižnico je obiskalo kar 96 radovednih in zvedavih nadobudnežev. Najprej so bili gostje knjižnice tisti najmlajši, ki najraje brskajo po knjigah kartonkah. Z navdušenjem so prisluhnili zgodbici o gozdnih živalih, ki so rade brale in si izposojale knjige v medvedkovi knjižnici. Malce starejši otroci pa so se najprej seznanili s pravili obnašanja v knjižnici, delom knjižničarja oziroma knjižničarke, spoznali so knjižnično ponudbo in dobili kratek vpogled ...
V Cankarjevem domu so počastili mlade bralke in bralce #foto

V Cankarjevem domu so počastili mlade bralke in bralce #foto

Planet Siol.Net, 30. maj 2023 ― V Cankarjevem domu je ob zaključku bralnega leta potekala zaključna prireditev Društva Bralna značka Slovenije, na kateri so se zbrali devetošolci iz celotne Slovenije, ki so vseh devet let pridno prebirali knjige in letos zaključujejo osnovnošolsko pot. Ob koncu leta bodo tudi prejeli letošnjo knjigo Kako razumeti svet: 50 abstraktnih izumov, ki je izšla v knjižni zbirki Zlata bralka, zlati bralec.

Yves Tumor: Praise A Lord Who Chews But Which Does Not Consume; (Or Simply, Hot Between Worlds)

Koridor, 30. maj 2023 ― Najnovejši album eksperimentalnega glasbenika s svojo mešanico različnih žanrov, ogromno elektronike in posrečeno vključitvijo »samplov« ponuja odlično poslušalsko izkušnjo, vredno vsake sekunde. The post Yves Tumor: Praise A Lord Who Chews But Which Does Not Consume; (Or Simply, Hot Between Worlds) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
URŠKA DJUKIĆ, prejemnica Župančičeve nagrade 2023

URŠKA DJUKIĆ, prejemnica Župančičeve nagrade 2023

Društvo slovenskih režiserjev, 30. maj 2023 ― Urška Djukić, foto Žiga Virc /vir: SFC/ Mestna občina Ljubljana je danes objavila prejemnike letošnjih Župančičevih nagrad – med njimi je tudi članica našega društva, scenaristka in režiserka Urška Djukić, ki je nagrado prejela za svoj kratki animirani film Babičino seksualno življenje (2021). Iz utemeljitve: Režiserka Urška Djukić je prva slovenska režiserka, ki je prejela […]
še novic