Podeljene nagrade Festivala kratkega filma - FeKK

Misli, 19. avgust 2023 ― Na 9. ediciji Festivala kratkega filma - FeKK je mednarodna žirija grand prix namenila filmu Harnessing, ki ga podpisuje David Paige. Film je opisala kot pronicljiv, "s pretanjenim občutkom za detajle, ki nas opominja, da imajo podobe lahko močan estetski in politični vpliv".

Dušan Letnar: Pulfrfabrka

Foto klub Kamnik, 19. avgust 2023 ― V soboto 26. avgusta 2023 ob 19:00 uri lepo vabljeni na fotografsko razstavo Pulfrfabrka, Dušana Letnarja, v galerijo Foto kluba Kamnik. Kamniška Barutana je vedno vzbujala nešteto vprašanj in je bila zavita v tančico skrivnostnosti. Ograjena z žičnato ograjo in skrita pred očmi navadnih smrtnikov je misteriozno pričala na eni strani o nevarnosti, ki vsakodnevno […] The post Dušan Letnar: Pulfrfabrka appeared first on Foto klub Kamnik.
Obletnica smrti pisca Križevačkih statutov

Obletnica smrti pisca Križevačkih statutov

Celje.info, 19. avgust 2023 ― Na današnji dan je leta 1943 v Šmarju pri Jelšah umrl Jožef Rakež, šmarski zdravnik. Rodil se je 31. januarja 1865 v Železni Kapli (Eisenkappel-Vellach, Avstrija).  Ljudsko šolo je Jožef ... Beri dalje The post Obletnica smrti pisca Križevačkih statutov appeared first on Celje.info.

Novomeški Anton Podbevšek Teater gostuje na Korčuli

SiGledal Novice, 19. avgust 2023 ― Novomeški Anton Podbevšek Teater (APT) bo drevi z uprizoritvijo Marguerite Duras Zamaknjenost Lol V. Stein režiserja Matjaža Bergerja gostoval na Korčuli. Že sedmo zaporedno gostovanje gledališča na Korčuli poteka na sedaj že tradicionalno povabilo Centra za kulturo Korčula. Predstava bo uprizorjena v starem mestnem jedru Korčule.
Tone Peršak: Za gozdom

Tone Peršak: Za gozdom

MMC Knjige, 19. avgust 2023 ― Pisatelj, gledališki režiser, kulturni aktivist in politik Tone Peršak v romanu Za gozdom opisuje življenje osamljenega upokojenca, ki obuja spomine na preteklost, ob tem pa se zaveda, da je za duševni mir pomembno dihanje s polnimi pljuči onkraj mesta.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 19. avgust 2023 ― Založba Miš je izdala z nagrado EU za književnost nagrajen roman Zemljevid obžalovanj belgijske avtorice Natalie Skowronek, ki ga je prevedla Jedrt Maležič. Mladinska knjiga knjižne police bogati s prvim mladinskim romanom Manke Kremenšek Križman Nič več kot prej. Roman Čas lepih žensk, ki je izšel pri Beletrini, podpisuje Jurij Hudolin.
David Harsent: Odprto pismo Evropi

David Harsent: Odprto pismo Evropi

Misli, 19. avgust 2023 ― Rodil sem se leta 1942, v najhujšem letu vojne, na devonshirskem podeželju. Odrasli so mi pogosto pripovedovali, kako so letala bombardirala devonska pristanišča in kako so lovci, ki so spremljali bombnike, obstreljevali naključne civilne cilje.
1944 Črnomelj – Franjo Veselko in Vinko Bavec, organizatorja partizanske fotoreporterske službe

1944 Črnomelj – Franjo Veselko in Vinko Bavec, organizatorja partizanske fotoreporterske službe

Stare slike (Cerknica), 19. avgust 2023 ― Franjo Veselko in Vinko Bavec -organizatorja partizanske fotoreporterske službe Stareslike, avgust 2023 Franja Veselka poznamo predvsem kot vodjo Fotosekcije Slovenskega narodno osvobodilnega sveta (SNOS). Od aprila 1944 do osvoboditve je organiziral in vodil fotosekcijo propagandne komisije pri predsedstvu SNOS in učil na I. partizanski gimnaziji v Črnomlju. Manj je poznan širši javnosti kot izredno dejaven […]
še novic