Soustvarili smo DAN SOSEDOV! (10.9.)

Ana Monro, 11. september 2023 ― Na povabilo organizatorjev tega, Četrtne skupnosti Posavje, smo 10. 9. gostovali na Dnevu sosedov na Bratovševi ploščadi v Ljubljani. K sodelovanju smo povabili klovna Clamya (Camilo Acosta Mendoza), ki je poskrbel za zabavne animacije, Draga Zadnikarja, ki že več kot 20 let iz odpadnih materialov ustvarja t. i. Zelena igrala, ter Dano Auguštin in Alena ... The post Soustvarili smo DAN SOSEDOV! (10.9.) appeared first on Ana Monro.

Utrip domoznanstva: Društvo za razvoj civilnih iniciativ Most Žalec se predstavi

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 11. september 2023 ― V novi sezoni projekta Utrip domoznanstva smo v ponedeljek, 11. septembra 2023, v Občinski knjižnici Žalec gostili Društvo za razvoj civilnih iniciativ Most Žalec. Namen društva je, da za starostnike ustvarjajo varno okolje v obliki pogovornih skupin v bližini njihovega doma, z namenom medsebojne podpore, razumevanja, ohranjanja dobrega počutja in krepitve zdravja ter izmenjave koristnih informacij in izkušenj. Delovanje društva so predstavile predsednica društva Most in voditeljica skupine Lipa Špela Jovan, podpredsednica društva in voditeljica skupine Sončnice iz Galicije Lidija Golavšek ter voditeljica skupine Sončnice iz Galicije Branka Delakorda ter članici ...

Digitalization in Museums: A Modern Renaissance or Yet Another Rococo

Računalniški muzej, 11. september 2023 ― We cannot argue against the fact that the digital age (also known as the Information age: an era dominated by ease of information transfer and new economy models, dating back to the 1970s introduction of machine computing power in the spheres of science, business and eventually personal use) has dramatically reshaped how the world perceives, […] The post Digitalization in Museums: A Modern Renaissance or Yet Another Rococo first appeared on Računalniški muzej.

Začelo se je delo na novi ŠUGLA PRODUKCIJI!

Ana Monro, 11. september 2023 ― 9. in 10. 9. je – kje drugje kot na ulici – potekala avdicija za novo produkcijo z naslovom Slišno-neslišno, ki bo v prihodnjih tednih nasta(ja)la okviru programa neformalnega izobraževanja in usposabljanja ŠUGLA, Šola sodobnih performativnih uličnih umetnosti, v sodelovanju z, z mednarodno nagrado odličnosti URBana LJUBLJana 2020 nagrajeno vokalno-performativno umetniško skupino Gledališki pevski zbor, ter pod ... The post Začelo se je delo na novi ŠUGLA PRODUKCIJI! appeared first on Ana Monro.
39. kongres Europassiona

39. kongres Europassiona

Loški muzej, 11. september 2023 ― Med 8. in 11. junijem 2023 je potekal 39. kongres Europassiona, zborovanja evropskih uprizoriteljev Kristusovega pasijona, ki je tokrat potekalo v Horicah na Šumave na jugu Češke.
Arhitekturna svetovalnica: vgradno pohištvo

Arhitekturna svetovalnica: vgradno pohištvo

OUTSIDER, 11. september 2023 ― V tokratni svetovalnici razmišljamo o vgradnem pohištvu: zakaj je med arhitekti in notranjimi oblikovalci tako priljubljeno (uporabljeno je pri veliki večini interierjev, objavljenih na naši spletni strani in v reviji), kakšne so prednosti vgradnega pohištva in kdaj je vgradno pohištvo dobra izbira za vas. Izkoriščenost prostora Vgradno pohištvo je prilagojeno meram prostora, v katerega ga […]
ZKP RTV Slovenija z zvočnico Prešernovih poezij v nemščini

ZKP RTV Slovenija z zvočnico Prešernovih poezij v nemščini

Misli, 11. september 2023 ― ZKP RTV Slovenija ob praznovanju 60-letnice Programa ARS Radia Slovenija in ob gostovanju Slovenije kot častne gostje na letošnjem knjižnem sejmu v Frankfurtu izdaja zvočno knjigo France Prešeren: Poesien. Zvočnica prinaša Prešernove poezije v nemškem jeziku v interpretaciji znanega nemškega igralca Ursa Remonda.

V galeriji Dessa razstava o perspektivah prihodnje arhitekture

Misli, 11. september 2023 ― V galeriji Dessa bodo drevi odprli razstavo Material. Kontekst. Družba. Perspektive prihodnje arhitekture. Projekt vključuje še tridnevno delavnico in okroglo mizo, v sklopu projekta organizatorji prevprašujejo arhitekturne smernice za interdisciplinarno prihodnost stroke, ki si prizadeva za skupno dobro ljudi in planeta.
27. večernica Špeli Frlic za mladinski roman Bleščivka

27. večernica Špeli Frlic za mladinski roman Bleščivka

Misli, 11. september 2023 ― Letošnjo, 27. večernico prejme Špela Frlic za mladinski roman Bleščivka, poroča Večer. Kot je v utemeljitvi zapisala predsednica žirije Dragica Haramija, je roman izrazito večplasten in naslovniško odprt, saj bodo mlajši bralci uživali v napeti, skoraj detektivski, zgodbi, odraslim pa se zgodba razkriva skozi medbesedilne elemente in simbole.
Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu

Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu

Inštitut za politike prostora, 11. september 2023 ― Predstavniki nacionalnih točk obeh programov smo 7. septembra 2023 v Ljubljani organizirali posvet Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu. Udeleženci so izvedeli vse o možnostih sodelovanja v obeh programih in slišali izkušnje gostov, ki so v programih že sodelovali. Del dogodka je bil namenjen razpravi o potrebah občin, ki smo... The post Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Objavljen razpis za Severjeve nagrade

SiGledal Novice, 11. september 2023 ― Sklad Staneta Severja je objavil razpis za Severjeve nagrade. Dve nagradi bosta namenjeni igralskim stvaritvam v slovenskih poklicnih gledališčih, po eno nagrado bo sklad namenil za igralsko stvaritev študenta dramske igre ali skupinsko delo, eno za igralsko stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču ter eno nagrado za življenjsko delo v slovenskem ljubiteljskem gledališču, za najmanj 30 let aktivnega delovanja. Rok za oddajo predlogov je 6. oktober.
še novic