Urška Klakočar Zupančič spisala nov roman

Urška Klakočar Zupančič spisala nov roman

Planet Siol.Net, 21. november 2023 ― Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je po pri bralcih priljubljenem Gretinem grehu spisala nov roman Sibilina sodba, ki se prav tako dogaja v 17. stoletju. V središču zgodbe je Sibila, močan ženski lik, ki se hrabro spopada z izzivi svojega časa, temačnega 17. stoletja, polnega epidemij, vojn in strahu pred čarovnicami.

Sibilina sodba drugi zgodovinski roman Urške Klakočar Zupančič

Misli, 21. november 2023 ― Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je po pri bralcih priljubljenem Gretinem grehu spisala nov roman Sibilina sodba, ki se prav tako dogaja v 17. stoletju. V središču zgodbe je Sibila, močan ženski lik, ki se hrabro spopada z izzivi svojega časa, temačnega časa 17. stoletja, polnega epidemij, vojn in strahu pred čarovnicami.

Po pravljici diši … Zvezdica Zaspanka

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 21. november 2023 ― Zvezdica Zaspanka je pravljica, ob kateri so odraščale številne generacije, saj jo je Fran Milčinski Ježek napisal že davnega leta 1948. A tudi danes ji otroci še vedno radi prisluhnejo, še rajši pa si jo ogledajo. Zato smo v Občinski knjižnici Vransko v torek, 21. novembra 2023, gostili gledališko skupino Pika na i, ki deluje pod okriljem KUD Svoboda Griže. Gledališčniki so se odlično vživeli v lik Zvezdice Zaspanke, razbojnika Ceferina, Repatca in druge, kar je prispevalo k nepozabnemu doživetju za otroke kot tudi starše, ki so dvorano napolnili skoraj ...
Jazz iz Štale

Jazz iz Štale

Odzven, 21. november 2023 ― Iz Kluba Štala preko založbe Klopotec prihajajo trije albumi tolkalca in bobnarja Gala Furlana z različnimi glasbeniki, ki jih med seboj veže improvizacija.
Kako lahko z nakupom kruha pomagate otrokom uresničiti sanje?

Kako lahko z nakupom kruha pomagate otrokom uresničiti sanje?

Planet Siol.Net, 21. november 2023 ― Tik pred začetkom prazničnega decembra bodo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) zaključili drugi razpis za program Glasbenik sem. S humanitarno kampanjo "Naj zaigra dobrota iz srca!" se jim je pridružilo podjetje Žito, ki bo del sredstev od prodaje kruhov doniralo za omenjeni socialno-humanitarni program. S tem bodo številnim otrokom omogočili, da bodo v svojih rokah držali ključe do glasbene prihodnosti, ki bi jim sicer ostali nedosegljivi. "Otrokom ne smemo dajati rib, treba jih je naučiti ribe loviti! Samo na ta način lahko presekamo dolgotrajno družinsko revščino," nam je v intervjuju povedala generalna sekretarka pri ZPMS Breda Krašna, s katero smo se pogovarjali o samem projektu, ki vstopa v praznični december kot lučka upanja za številne družine in mlade posameznike.
Beletrina novo zbirko uvedla s priročnikom bivšega predsednika Pahorja

Beletrina novo zbirko uvedla s priročnikom bivšega predsednika Pahorja

Misli, 21. november 2023 ― Založba Beletrina je predstavila novo knjižno zbirko Žametna Beletrina, v kateri nameravajo izdajati žanrsko raznolike knjige v želji, da bi se približali širšemu bralstvu in se še dodatno utrdili v domačem založništvu. Kot prva v paketu treh novosti je izšla knjiga bivšega predsednika in premierja Boruta Pahorja Zmaga je začetek.
Gledališče Möderndorfer, novogoriška postavitev razstave

Gledališče Möderndorfer, novogoriška postavitev razstave

SLOGI, 21. november 2023 ― Potujoča razstava, ki sta jo pripravila Slovenski gledališki inštitut in Forum Ljubljana, od 6. decembra 2023 do 13. februarja 2024 gostuje v foyerju SNG Nova Gorica. Razstava vključuje izbor fotografij iz različnih obdobij in prizorišč/gledališč ustvarjanja režiserja Vinka Möderndorferja. The post Gledališče Möderndorfer, novogoriška postavitev razstave appeared first on SLOGI.

Naprej v preteklost

SLOGI, 21. november 2023 ― Pod okriljem Skupnosti muzejev Slovenije ter Službe za premično dediščino in muzeje v začetku decembra ponovno potekala skupna spletna promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij z naslovom Naprej v preteklost, našli boste različne kratke filme, zanimive informacije, fotografije, predstavitve in še in še. Med 4. in 10. decembrom 2023 na spletu in družbenih omrežjih poiščite […] The post Naprej v preteklost appeared first on SLOGI.
še novic