V SLG Celje razglasili nagrajence Dnevov komedije

SiGledal Novice, 25. februar ― V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje so nocoj ob sklepu 32. festivala Dnevi komedije razglasili nagrajence. Za žlahtno komedijantko je žirija izbrala Polono Juh, žlahtni komedijant je postal Branko Šturbej. Žlahtna režiserka je Nina Ramšak Marković. Žlahtna komedija po izboru žirije in občinstva pa je predstava Paradiž.

Glitch trigger#1

Cirkulacija 2, 25. februar ― Glitch trigger, ŽLINTA (ženske, lezbijke, interspolne, nebinarne in trans osebe) kolektiv v nastajanju, se bo predstavil na delavnici medsebojnega glasbenega učenja. Princip sodelovanja temelji na tem, da vsak_a prinese svoje znanje, opremo in željo po...
V SLG Celje razglasili nagrajence Dnevov komedije

V SLG Celje razglasili nagrajence Dnevov komedije

Misli, 25. februar ― V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje so nocoj ob sklepu 32. festivala Dnevi komedije razglasili nagrajence. Za žlahtno komedijantko je žirija izbrala Polono Juh, žlahtni komedijant je postal Branko Šturbej. Žlahtna režiserka je Nina Ramšak Marković. Žlahtna komedija po izboru žirije in občinstva pa je predstava Paradiž.
Mižerija

Mižerija

Radio Študent, 25. februar ― Intervju z zadarsko punk skupino Mižerija ob njihovem nastopu na festivalu Ment v Gromki v petek, 23. februarja.  
Celje v Spomin Slovenije prispeva listine Celjskih grofov. Razstava na Krekovem trgu (foto)

Celje v Spomin Slovenije prispeva listine Celjskih grofov. Razstava na Krekovem trgu (foto)

Celje.info, 25. februar ― Na Krekovem trgu so odprli razstavo, ki je del UNESCO programa Spomin sveta. Program izpostavlja najpomembnejšo dokumentarno dediščino človeške zgodovine, razstavljeni so najpomembnejši arhivski dokumenti, ki predstavljajo pomemben del slovenske ... Beri dalje The post Celje v Spomin Slovenije prispeva listine Celjskih grofov. Razstava na Krekovem trgu (foto) appeared first on Celje.info.
Berlinale: Upehan angažma

Berlinale: Upehan angažma

Misli, 25. februar ― V nemški prestolnici so v soboto zvečer podelili nagrade 74. izvedbe Berlinala, danes so na sporedu še zadnje razprodane projekcije. Zdi se, da so ob zaključku festivala že vsi malo upehani, sploh zaradi začetnega razburjenja zaradi preklica vabila poslancem AfD na odprtje festivala in premalo odločne drže glede Palestine.
V bližini Firenc odkrili 2000 let staro nekropolo

V bližini Firenc odkrili 2000 let staro nekropolo

Misli, 25. februar ― V italijanskem kraju Bagno a Ripoli v bližini Firenc so med gradnjo novega športnega centra odkrili nekropolo s skoraj 170 grobnicami, ki segajo v čas etruščanske skupnosti. Najdba okoli 2000 let stare nekropole bi lahko pričala tudi o življenju villanovske skupnosti, predhodnice etruščanske kulture.
Na Berlinalu zmagal dokumentarec Dahomey Mati Diop

Na Berlinalu zmagal dokumentarec Dahomey Mati Diop

Misli, 24. februar ― Zlatega medveda na 74. Berlinalu za najboljši film je prejel dokumentarec Dahomey francosko-senegalske režiserke Mati Diop. Kot je na podelitvi povedala režiserka, z ekipo sodi med tiste, ki ne pristajajo na pozabo. O tem govori tudi njen zmagovalni film na temo vračanja ukradenih umetnin.
Računalniška omrežja: Prva omrežja s paketnim preklapljanjem

Računalniška omrežja: Prva omrežja s paketnim preklapljanjem

Računalniški muzej, 24. februar ― V novi seriji prispevkov smo se podrobneje posvetili pojavu računalniških omrežij. Razpiramo celovit pogled na to kako so se razvojne stopnje in posamezni vidiki računalniških omrežij dotaknili domačega računalništva in kako se v računalniških omrežjih na edinstven način kaže in udejanja tesna prepletenost računalništva, informatike in telekomunikacij. Terminalska omrežja so bila toga in centralizirana, zato […] The post Računalniška omrežja: Prva omrežja s paketnim preklapljanjem first appeared on Računalniški muzej.
1943 Rakek – Jugoport

1943 Rakek – Jugoport

Stare slike (Cerknica), 24. februar ― Izvedbeni načrt preureditve objekta družbe Jugoport na postaji Rakek, ki je bil narisan 10. avgusta 1943. Načrt je dvojezičen, ker so na začetku 2. svetovne vojne Rakek okupirali Lahi. Nastal je le tri tedne pred kapitulacijo naših zahodnih sosedov, ko jim je vendarle postalo jasno, da vojna (hvala bogu) ne gre po njihovih načrtih. Franjo […]
še novic