Živel 1. maj!

Živel 1. maj!

SEM, 1. maj ― Marsikdo se še spominja množičnih prvomajskih parad in praznovanj. Kako smo praznovali takrat, smo v dokumentaciji SEM iz bogate zbirke fotografij izbrali nekaj utrinkov 1. maja med leti 1930 in 1951.

1979 Rakek – Meh za smeh

Stare slike (Cerknica), 1. maj ― Na sliki je prva stran Pavlihovega Meha za smeh, posebne izdaje Časopisnega podjetja Pavliha. Začel je izhajati leta 1979. Enkrat na mesec ga je v trafike prineslo še v osemdesetih letih. Doma imam še eno številko tega mesečnika iz leta 1990. Sklepam, da je prenehal izhajati tedaj, ko ni bilo več Časopisnega podjetja Pavliha. Legenda […]

Več slovenskih filmov na festivalu SEEfest v Los Angelesu

Misli, 1. maj ― V Los Angelesu se bo danes začel festival južnovzhodnega evropskega filma (SEEfest), ki predstavlja filmsko in kulturno raznovrstnost 20 držav iz Balkana in Kavkaza. Slovenska kinematografija bo na njem zastopana z več filmi. Za otvoritveni film so izbrali manjšinsko koprodukcijo Varuhi formule srbskega režiserja Dragana Bjelogrlića.

Volitve v Evropski parlament 2004

Arhiv RS, 1. maj ― Med 6. in 9. junijem 2024 bodo državljani članic Evropske unije volili nove poslance 720-članskega Evropskega parlamenta. Volitve devetih poslancev iz Slovenije bodo potekale v nedeljo, 9. junija. Slovenija je sicer svoje predstavnike v Evropski parlament prvič volila 13. junija 2004, poldrugi mesec po svojem vstopu v evropsko povezavo. Spoznajmo nekaj dokumentov o tem.
še novic