Kritiško sito pesniški zbirki To se ne pove Ane Pepelnik

Misli, 6. junij ― Ana Pepelnik je s pesniško zbirko To se ne pove letošnja prejemnica nagrade kritiško sito, ki jo za najboljše izvirno slovensko leposlovno delo za preteklo leto podeljujejo člani in članice Društva slovenskih literarnih kritikov. Nagrado so ji podelili danes v okviru Slovenskih dnevov knjige.

Šentjakobsko gledališče v novi sezoni z vprašanjem o identiteti ljubiteljskega teatra

SiGledal Novice, 6. junij ― V Šentjakobskem gledališču so predstavili novo sezono, ki jo je umetniški vodja Rok Andres oblikoval okoli vprašanja "kdo in kaj je Šentjakobsko gledališče". Štiri nove predstave je razpel med preteklost in prihodnost ter k sodelovanju povabil tudi nekaj nekdanjih članov ljubiteljskega gledališča, danes priznanih v profesionalnem gledališkem svetu.

V Cukrarni prihodnje leto predstavitev 12 let tandema Ulay / Abramović

Misli, 6. junij ― V Cukrarni bodo prihodnje leto odprli razstavo Art Vital 12 let tandema Ulay / Abramović. Ponudila bo prvi večplasten vpogled v obdobje med letoma 1976 in 1988, v kanoničnih 12 let skupnega življenja in ustvarjanja Ulaya in Marine Abramović, ključnih akterjev performativne umetnosti. Odprli jo bodo 30. novembra, na rojstni dan obeh umetnikov.

Novice: Poletna muzejska noč - Želite, prosim? Trgovina, gostinstvo in turizem Zgornjega Posočja

Tolminski muzej, 6. junij ― V mesecu, ko v naravi vse kipi od življenja, se vsako leto tudi v slovenskih muzejih in galerijah dogaja na polno. Junij je namreč čas za praznovanje Poletne muzejske noči. Na ta osrednji družabni dogodek, ko k spremljanju programa in ogledu naših razstav obiskovalce vabimo do poznih večernih ur, smo se v Tolminskem muzeju tudi letos pripravljali že nekaj časa. Postavili smo namreč novo občasno razstavo, ki deloma govori tudi o nas samih. Muzej je v svojem bistvu ...
Festival Kino Otok – Isola Cinema: v Izoli občinstva vseh generacij

Festival Kino Otok – Isola Cinema: v Izoli občinstva vseh generacij

Kino Otok, 6. junij ― Na drugi festivalski dan se v Izoli že srečujejo tako odrasli gledalci kot tudi najmlajši s svojimi družinami. Zaživela so vsa osrednja festivalska prizorišča – čez dan Art kino Odeon, Kulturni dom in Manziolijeva palača, zvečer pod zvezdami Letni kino Arrigoni in Video na plaži... The post Festival Kino Otok – Isola Cinema: v Izoli občinstva vseh generacij first appeared on Otok.

Festival Kino Otok – Isola Cinema: v Izoli občinstva vseh generacij

Kino Otok, 6. junij ― Na drugi festivalski dan se v Izoli že srečujejo tako odrasli gledalci kot tudi najmlajši s svojimi družinami. Zaživela so vsa osrednja festivalska prizorišča – čez dan Art kino Odeon, Kulturni dom in Manziolijeva palača, zvečer pod zvezdami Letni kino Arrigoni in Video na plaži... The post Festival Kino Otok – Isola Cinema: v Izoli občinstva vseh generacij first appeared on Otok.

Kinodvorovo poletje s filmi na prostem

Kinodvor, 6. junij ― Poletje je tu in z njim čas za poletni kino. Kot že vrsto let ga bomo v Kinodvoru pričeli s Kinodvoriščem, letnim kinom v atriju Slovenskih železnic, na katerem bomo platno razprli v sredo, 12. junija, s premiero filma Črni čaj, ki je del letošnjega Otoka v Ljubljani. Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Jakob Savinšek, Ženska figura/Ritem II

Medobčinski muzej Kamnik, 6. junij ― Jakob Savinšek, Ženska figura/Ritem II, 1953, bron, sign. d. sp. SAVIN 1/1 Predstavljamo novo donirano delo avtorja Jakoba Savinška. Gre za donacijo gospe Darje Marinček Prosenc, katere mama, znana gledališka in filmska igralka, gospa Ivanka Mežan, je bila tudi prijateljica naše znane igralke Mile Kačič, ki je bila muza in večno vdana ljubezen Jakoba Savinška. […] The post Jakob Savinšek, Ženska figura/Ritem II appeared first on MM:K.

Anglunipe, 6. junij ― Drage poslušalke in dragi poslušalci, v naši oddaji, ste vabljeni  poletni glasbeni oddaji pesto dobre Romske glasbe ki bo na sporedu v četrtek 6.6.2024 s pričetkom ob 18.00...

23. urica poezije

Knjižnica Postojna, 6. junij 6. junija ob 17. uri vabimo v Pivško enoto knjižnice na urico poezije z naslovom ČE ČE ČE. Dogodek bodo glasbeno obogatili učenci Glasbene šole Postojna, prav posebno presenečenje pa bo skriti gost, ki prihaja iz Maribora. Sledilo bo tudi žrebanje knjižnih nagrad in kozarček pijače.

Thlagong učno središče za biotsko raznovrstnost

OUTSIDER, 6. junij ― Predstavitev projekta, ki so ga študenti in mentorji skupine “Streha za vse” letos pozimi zgradili v vasi Rantlakane v pokrajini Waterberg v Južnoafriški republiki. Vljudno vabljeni na predstavitev projekta, ki bo potekala v torek, 11. junija, ob 18.00 na Fakulteti za arhitekturo, Plečnikova predavalnica Uvodni nagovori: prof. Miha Dešman, dekan Fakultete za arhitekturo, prof. Drikus Kriek, […]

14. – 16. junij 2024: Outdoor festival Mojstrana, Športno avanturistični vikend v vaseh pod Triglavom

Gornjesavski muzej Jesenice, 6. junij ― Največji outdoor festival pod Triglavom se vrača – tokrat že tretjič in v tridnevni obliki. Vikend poln aktivnosti in z njimi povezanimi vsebinami bo zdaj že tradicionalno v sredini junija. Pridružite se nam lahko v vodenih skupinah na različnih aktivnostih v organizaciji Kofler Sporta, sprehodite se lahko med stojnicami s pestro ponudbo, za najmlajše so pripravljene različne animacije in aktivnosti. Da ne [...] The post 14. – 16. junij 2024: Outdoor festival Mojstrana, Športno avanturistični vikend v vaseh pod Triglavom appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.
še novic