SaxGO24

SIGIC - Novice, 23. junij ― Mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici SaxGO24 bo tudi tokrat poleg koncertnega cikla klasične in jazz glasbe obsegal tudi poletno šolo za saksofoniste.

ANA DESETNICA 2024 gre na pot 27.6.!

Ana Monro, 23. junij ― V četrtek, 27. 6. ob 18:00, se v Mariboru in Novem mestu začenja Ana Desetnica 2024, ki bo do konca tedna gostovala še v Ilirski Bistrici, po vaseh okoli Logatca ter v SLovenj Gradcu. Spremljala jo bo karavana odličnih domačih in tujih umetniških ustvarjalcev, med katerimi so: pripovedovalka zgodb z japonsko tradicijo kamišibaja; klovn, ki ... The post ANA DESETNICA 2024 gre na pot 27.6.! appeared first on Ana Monro.

Dnevi dizajna Celje: od showroomov, delavnic in okroglih miz do modne revije Čarobnost mestnih trgov (foto)

Celje.info, 22. junij ― Sredi junija so v organizaciji Zavoda Celeia in partnerjev v knežjem mestu potekali prvi Dnevi dizajna. Ustvarjalci so si jih zamislili kot praznovanje ustvarjalnosti in inovativnosti, ki se odraža preko ... Beri dalje The post Dnevi dizajna Celje: od showroomov, delavnic in okroglih miz do modne revije Čarobnost mestnih trgov (foto) appeared first on Celje.info.

MJU poziva ostala ministrstva k podpori vsebinskih mrež

Asociacija, 22. junij ― Ministrstvo za javno upravo je področnim ministrstvom, na katerih delujejo organizacije članice Konzorcija vsebinskih mrež, poslalo dopis podpore konzorciju in jih pozvalo k upoštevanju zakonodaje na področju NVO in sodelovanja z mrežami.  Dopis je eden od dogovorov na novo obujenega dialoga med Konzorcijem vsebinskih mrež, ki ga koordiniramo v Asociaciji, in Ministrstvom za javno upravo. … Preberi več o MJU poziva ostala ministrstva k podpori vsebinskih mrež

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 22. junij ― Založba Pivec je izdala roman Erika Woutersa z naslovom Cunami v glavi, ki ga je prevedla Stana Anželj, KUD Police Dubove pa knjigo Wittgensteinova predavanja prevajalke Varje Štrajn. Založba Miš je za najmlajše izdala knjigo Vse živali družine Cmok Mateje Gomboc z ilustracijami Marte Bartolj.

Celje se je poklonilo 100-letnici rojstva Ivana Minattija

Celje.info, 22. junij ― Člani Ljubiteljskega gledališča Petra Simonitija Celje so se z recitalom, ki so ga izpeljali v Pokrajinskem muzeju Celje, pred tednom dni poklonili stoletnici rojstva pesnika Ivana Minattija. Dogodek so poimenovali ... Beri dalje The post Celje se je poklonilo 100-letnici rojstva Ivana Minattija appeared first on Celje.info.

Radart #15: Raz(n)čaranje

Cirkulacija 2, 22. junij ― V petek, 28. junija 2024 ob 20.00 vas RADAR – Open Radio Investigative Art Platform + Cirkulacija2 + Radio Študent 89,3 MHz vabimo na magični dogodek Raz(n)čaranje. Radijska umetniško-teoretska eksperimentalna platforma R A D A R vabi na...
še novic