Bachmannova nagrada za Tijana Silo

Misli, 30. junij ― V Celovcu so danes podelili Bachmannovo nagrado, ki jo je žirija prisodila v Sarajevu rojenem avtorju Tijanu Sili. Ena od nagrad, ki so jo podelili ob koncu 48. dnevov literature v nemškem jeziku, je pripadla tudi slovenski pisateljici Tamari Štajner.

Zver

MMC Film, 30. junij ― Francoski cineast Bertrand Bonello je zaslovel z neobičajnimi filmi, ki se osrednjih tematik zgodbe ne lotevajo neposredno.

Festivalska TURNEJA po ljubljanskih SOSESKAH!

Ana Monro, 30. junij ― Uvertura v dvodnevno gostovanje Ane Desetnice 2024 v ljubljanskih/šišenskih soseskah Litostrojski bloki (5. 7.) in Celovški dvori (6. 7.) bo mini festivalska turneja po soseskah, v katerih smo od jeseni 2021 izvedli program sosedskega gledališča Art Yard. 1. 7. ob 17:30 // soseska NOVO BRDO // Gledališče Ane Monro & Gledališki pevski zbor (SLO): VESELO ... The post Festivalska TURNEJA po ljubljanskih SOSESKAH! appeared first on Ana Monro.

Nara Petrovič: Invazivni turizem ubija nežno

OUTSIDER, 30. junij ― Kadarkoli obiščem kotiček Slovenije, kjer še nisem bil, me presune, kako globoki so pregibi na tem zelem robcu. Pa ne, da ga nisem prekrižaril po dolgem in počez, se ustavil tudi v kakšni zmečkanini, v katero živ duh ni stopil že leta, a neznanih krajev ne zmanjka in jih zlahka ne bo. V njih se […]

Pevka Lidija Kodrič praznuje 80 let

Misli, 30. junij ― Pred 80 leti se je na Gorenjskem rodila slovenska pevka zabavne glasbe Lidija Kodrič, ki je glasbene lovorike začela pobirati leta 1969 na Slovenski popevki s pesmijo Neizpeta melodija. V spomin ljudi se je vtisnila z glasbenimi uspešnicami, kot so Danes mi je 16 let, Pesem o mladosti, Forza, fešta! in Kdo rad živi v miru.

Znan bo letošnji dobitnik nagrade Ingeborg Bachmann

Misli, 30. junij ― Ob koncu 48. dnevov literature v nemškem jeziku bodo danes v Celovcu podelili nagrado Ingeborg Bachmann. Med 14 kandidati za nagrado je letos slovenska avtorica in violistka Tamara Štajner, ki se je žiriji in občinstvu predstavila v soboto z besedilom o kompleksnem odnosu med mamo in hčerko na podlagi jugoslovanske zgodovine.
še novic