Konča se z nama

Konča se z nama

MMC Gledamo, 17. avgust ― Konča se z nama je v teoriji zgodba o pasteh nasilnega razmerja, v praksi pa križanec med modnim oglasom in seksi romanco o ljubezenskem trikotniku. Poanta, da je nasilna ljubezen le iluzija ljubezni, se je nekje izgubila – ali pa je sploh nikoli ni bilo.

Na gradu Rajhenburg danes srednjeveški dan

SiGledal Novice, 17. avgust ― Na gradu Rajhenburg bo danes potekal srednjeveški dan. Namenjen je vsem generacijam ter s prepletom delavnic in kulturnega programa vabi k odkrivanju srednjeveške kulture in zgodovine. Obiskovalci se bodo lahko preskusili v različnih veščinah ter spoznavali srednjeveško oblačilno kulturo in prehrano.

Umrla je ameriška igralka Gena Rowlands

SiGledal Novice, 17. avgust ― V 94. letu starosti je v sredo umrla ameriška igralka Gena Rowlands, prejemnica častnega oskarja ter muza in življenjska sopotnica ameriškega režiserja neodvisnih filmov Johna Cassavetesa, poročajo mediji. Rowlands se je poslovila v družinskem krogu na domu v Kaliforniji po večletni Alzheimerjevi bolezni.

Choi Young-Mi za STA: V korejskih literarnih krogih sem outsider

Misli, 17. avgust ― Choi Young-Mi je južnokorejska pesnica in romanopiska, ki je tamkajšnjo javnost presenetila leta 1994 s prvencem Pri tridesetih je bilo konec zabave. V pesmi zliva osebne izkušnje, občutja in stvari o svetu, ki se ji zdijo pomembne, eno takih je gibanje #jaztudi. Kot je pred prihodom na Dneve poezije in vina povedala za STA, ostaja outsider.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 17. avgust ― Pri založbi Primus je izšla knjiga Kako se lotiti dela na sebi holistične psihologinje Nicole LePera v prevodu Urške Pajer. Rudi Mlinar je pri založbi Celjska Mohorjeva družba izdal izviren roman Kamav tu o prepovedani ljubezni, založba Grlica pa je izdala grafični roman Drama Raine Telgemeier v prevodu Mateja Freceta.

1960 Studenec – Žetev

Stare slike (Cerknica), 17. avgust ― Na sliki je žetev pšenice, mogoče pa ovsa, okrog leta 1960 na polju vasi Studenec. Na desni strani je del Velikega vrha, v ozadju v sredini je Beticova hiša na začetku sedanje Nove vasi (uradno Veliki vrh), desno Novski hrib in Bradatka v ozadju. Želi smo žito Žgajarjeve Ančke na njivi, ki ji rečemo Srednica. […]
še novic