ROK ZA ZAPOLNITEV MEST

Fakulteta za dizajn, 25. september ― Prosta vpisna mesta za akademsko leto 2024/2025 DODIPLOMSKI ŠTUDIJ  Študijski program DIZAJN MANAGEMENT – 7 prostih mest PRIJAVNI ROK: od 25.9. od 10.00 do 26. 9. do 10.00 (24 urni prijavni okvir), obvezna elektronska prijava preko eVŠ portala. SPREJEMNI IZPIT: 27. 9. 2024, VABILO PREJMEJO KANDIDATI PO ELEKTRONSKI POŠTI MAGISTRSKI ŠTUDIJ  Študijski program DIZAJN MANAGEMENT : 14 prostih mest Študijski program NOTRANJA OPREMA: 15 prostih mest Študijski […] The post ROK ZA ZAPOLNITEV MEST appeared first on Fakulteta za dizajn.
Letošnja Sovretova nagrajenka je Ana Barič Moder

Letošnja Sovretova nagrajenka je Ana Barič Moder

Misli, 25. september ― Sovretova nagrajenka je letos Ana Barič Moder. Nagrado Društva slovenskih književnih prevajalcev je prejela za prevod romana Patrick Melrose 4 in 5 (Materino mleko in Končno) Edwarda St. Aubyna. Sprejela je nehvaležno nalogo, "a uspešno stopila v velike čevlje Sovretovega nagrajenca Uroša Kalčiča, ki je prevedel prve tri dele", piše v obrazložitvi.

Pravljična urica v Grižah: jesenska dogodivščina z radovednim ježkom

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 25. september ― V Izposojevališču Griže je v sredo, 25. septembra 2024, potekala pravljična urica za najmlajše, ki jih je popeljala v čarobni svet narave in gozdnih prebivalcev. Otroci so skozi zgodbo spoznavali, kako se gozd pripravlja na prihod hladnejših dni in kako se živali spoprijemajo z novimi izzivi, ki jih prinaša jesen. Ko pride jesen, gozdni prebivalci prav nič ne žalujejo za poletjem. Vsaka žival se na svoj način pripravlja na zimo: ptice selivke že načrtujejo polet proti toplim južnim krajem, kjer bodo preživele zimo, medtem ko se žuželke umirijo in potopijo v ...

V iskanju duše

Vrabec Anarhist, 25. september ― Doslej zadnje Šarotarjevo delo se razpira kot priklicevanje izginulega in izgubljenega, kot večni spomenik žrtvam največjega zločina človeštva in nenazadnje kot spomin na lastne predhodnike. The post V iskanju duše first appeared on Vrabec Anarhist.

S Carrie v 16. Noč grozljivk

Kinodvor, 25. september ― V noči z 31. oktobra na 1. november bo potekala 16. Noč grozljivk. Uvod v najbolj srhljivo noč v letu bo film Carrie (Brian De Palma / 1976), celoten program s še štirimi filmi bomo razkrili 21. oktobra. Tako kot vsako leto filme izbira Marcel Štefančič, Jr. Paketi vstopnic so že v prodaji!

Do 21. decembra 2024: Aktivna jesen v Kosovi graščini, promocijska akcija za skupine (vsaj 5 oseb)

Gornjesavski muzej Jesenice, 25. september ― Ste skupina vsaj petih prijateljev, sodelavcev, članov kakšnega društva? Si želite pričarati barvito in aktivno jesen? 🍁 Najavite se v Mestnem muzeju Kosova graščina 👣🏃🏃‍♀️🏃🏿 ... 🚆🚖🛵🚌 ... ☕ in spoznajte mladost mesta Jesenice. Pokličite nas na 04 583 34 92 ali pišite na info@gmj.si. The post Do 21. decembra 2024: Aktivna jesen v Kosovi graščini, promocijska akcija za skupine (vsaj 5 oseb) appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.
Hrastnik v dokumentih …

Hrastnik v dokumentih …

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 25. september ― V Hrastniku je od 25. septembra 2024 na ploščadi pred spomenikom borcem in žrtvam fašističnega nasilja na ogled nova zunanja razstava “Hrastnik v dokumentih Zgodovinskega arhiva Celje”. Avtorica razstave, ki je nadaljevanje serije razstav “Arhiv v regiji”, je arhivska svetnica mag. Hedvika Zdovc. Projekt, ki obenem krepi tudi medinstitucionalna povezovanja zavodov s področja kulture, je […] The post Hrastnik v dokumentih … first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.
Podobe demokracije na turneji

Podobe demokracije na turneji

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 25. september ― Od konca julija do konca septembra 2024 je razstava »Podobe demokracije: izbor gradiva iz posameznih arhivov držav Evropske unije« gostovala na dveh lokacijah v severovzhodnem delu Slovenije, kjer smo s partnerji povezali vsebine arhivskega gradiva z dogodki in lokacijami, ki so potencialno dosegle domet raznolikih ciljnih publik. Od 23. julija do 23. avgusta si je […] The post Podobe demokracije na turneji first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.
Uršulinske šole

Uršulinske šole

Loški muzej, 25. september ― Od avgusta je v stalni zbirki Gradovi postavljen Fokus, ki govori o uršulinskih šolah v Škofji Loki. Sestre uršulinke so v Škofjo Loko prišle leta 1782. Nastanile so se v nekdanjem samostanu klaris, ki so ga preuredile, in se začele ukvarjati z izobraževanjem deklet. V 19. stoletju so se uršulinske šole v Škofji Loki vse bolj razvijale in obiskovalo jih je vse več deklet. Kmalu so bili potrebni novi prostori za širitev vzgojnega zavoda. Tako so sestre leta 1890 kupile Loški grad ter ga v naslednjih letih temeljito prezidale in prilagodile svojim potrebam.

Krepitev kulturnih povezav v regiji! Vodja strokovne pisarne Polona Torkar v upravnem odboru Kooperative

Asociacija, 25. september ― Z veseljem sporočamo, da je naša članica Polona Torkar izvoljena v upravni odbor mednarodne mreže Kooperativa. Polona je bila izvoljena na eno izmed šestih mest v nadzornem odboru, članske organizacije mreže pa so njeno kandidaturo podprli soglasno. S tem si je zagotovila nov mandat, ki ji bo omogočil nadaljevanje uspešnega sodelovanja in zagovarjanja interesov kulturnega … Preberi več o Krepitev kulturnih povezav v regiji! Vodja strokovne pisarne Polona Torkar v upravnem odboru Kooperative

Znani nominiranci za britansko Turnerjevo nagrado

Misli, 25. september ― V galeriji Tate Britain je od danes na ogled razstava štirih umetnikov, ki so se uvrstili v ožji izbor za Turnerjevo nagrado 2024. Za eno najbolj prestižnih priznanj za vizualne umetnosti v Veliki Britaniji se letos potegujejo Pio Abad, Claudette Johnson, Jasleen Kaur in Delaine Le Bas. Dobitnika bodo razglasili 3. decembra.
še novic