Partnerji in podporniki 9. mednarodnega festivala Kinotrip

Kinodvor, 26. september ― Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica javnega zavoda Kinodvor, Slovenski filmski center FIVIA – Vojnik, Festival kratkega filma FEKK, Društvo Kraken, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji, Lisztov inštitut Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana Vsem velika hvala!
Nagrada kritiško pero za življenjsko delo letos Andreju Medvedu

Nagrada kritiško pero za življenjsko delo letos Andreju Medvedu

Misli, 26. september ― Nagrado kritiško pero 2024 za življenjsko delo, ki jo podeljuje Slovensko društvo likovnih kritikov za kritiko in kuratorstvo, je letos prejel Andrej Medved. Na nocojšnji prireditvi v dvorani Alme Karlin v Cankarjevem domu so podelili še nagradi kritiško pero za likovno kritiko in kuratorstvo ter za mladega kritika oz. kritičarko.

Pravljična ura s poustvarjanjem v Občinski knjižnici Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 26. september ― V Občinski knjižnici Prebold smo se v četrtek, 26. septembra 2024, po poletnem premoru zbrali ob novi pravljici. Stkana je bila iz številnih besed in kakor je v pravljicah skorajda navada, se je srečno razpletla, saj je zmagalo iskreno prijateljstvo. Najboljša gozdna prijatelja, sovica in lisjaček, sta nas pripeljala do pomembnega spoznanja, da čarobne besede delujejo le, če jih izrečemo iskreno. Čeprav smo našo zgodbico pripeljali do konca, smo si v ustvarjalnem delu druženja izdelali nekaj knjižnih kazalk, ki nam bodo pomagale označiti pomembne in prijetne knjižne strani, ko se ...

Šivilja s škarjicami in jesenske ježkove bodice na pravljični uri v Občinski knjižnici Polzela

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 26. september ― Jesensko pravljično uro v polzelski knjižnici smo popestrili s kamišibaj pravljico Šivilja in škarjice. Otroci so nemo gledali ilustracije, ki so prihajale in odhajale v majhnem gledališču. Zgodba jih je povlekla v vzporedni svet, kjer je možno vse, tudi to, da škarjice same krojijo oblačila, seveda če jih lepo prosiš, naj začnejo in naj se tudi ustavijo. Hudobne graščakinje, ki želijo imeti vse, si pa itak ne zapomnijo vsega in potem škarjic, ki so jih na silo odvzele, ne znajo ustaviti … V gozdu, kamor je zbežala deklica, ko jo je graščakinja ...

Ko ne morete odvrniti pogleda – jesenski Otok v Ljubljani s prijatelji

Kino Otok, 26. september ― Festival Kino Otok – Isola Cinema kot Otok v Ljubljani kot del praznovanja dvajsetletnice letos globoko v jesen ogreva dve ljubljanski filmski platni – v Slovenski kinoteki in Mestnem kinu Kinodvor. Poglede otoških gledalcev bodo navdihnile projekcije sodobnih filmov in retrospektiva sovjetske in ukrajinske režiserke... The post Ko ne morete odvrniti pogleda – jesenski Otok v Ljubljani s prijatelji first appeared on Otok.

Proračun ministrstva za kulturo bo v letu 2025 višji za skoraj 37 milijonov evrov

SiGledal Novice, 26. september ― Ministrstvo za kulturo bo v letu 2025 razpolagalo s proračunskimi sredstvi v višini 271,7 milijona evrov, pri čemer bo integralni proračun za kulturo višji za 23,8 milijona evrov glede na leto 2024 in za 36,8 milijona evrov višji od prvotno sprejetega proračuna za leto 2025. Vlada je predlog državnih proračunov za prihodnji dve leti sprejela danes.

Čez 50 DNI spet ANA PLAMENITA zažari!

Ana Monro, 26. september ― V petek, 15. novembra, bo med 17:00 in 21:00 na otroškem igrišču Pod skakalnico ob Vodnikovi cesti v Ljubljani zagorelo na stotine plamenov, s katerimi bomo ustvarili čarobno prizorišče jesenskega festivala noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita 2024. Prisrčno vabljeni na večerni sprehod v njem, ki ga bomo spet popestrili z iskrivimi intervencijami in prijetnim ... The post Čez 50 DNI spet ANA PLAMENITA zažari! appeared first on Ana Monro.

Navodila za organizacijo in izvedbo ŠOLSKEGA TEKMOVANJA 14. Slovenske glasbene olimpijade (PRIJAVA)

Glasbena mladina, 26. september ― Navodila za organizacijo in izvedbo ŠOLSKEGA TEKMOVANJA 14. Slovenske glasbene olimpijade 1.Določite žirijo šolske glasbene olimpijade. Skladno s Pravilnikom tekmovanja (14. člen) Šolsko glasbeno olimpijado vodi tričlanska tekmovalna žirija, ki jo določi ravnatelj šole na predlog učitelja glasbene umetnosti. Žirijo sestavljajo predsednik (obvezno učitelj glasbene umetnosti) in dva člana. 2.Poslali vam bomo pisni test. Razmnožili ga boste za […] The post Navodila za organizacijo in izvedbo ŠOLSKEGA TEKMOVANJA 14. Slovenske glasbene olimpijade (PRIJAVA) first appeared on Glasbena mladina Slovenije.
Tradicija vesterna v zanesljivih rokah

Tradicija vesterna v zanesljivih rokah

Koridor, 26. september ― Kevin Costner v Obzorju z epskim vpogledom v ameriško ekspanzijo in Divji zahod ustvari kompleksen mozaik življenja in likov, obravnavanih s slikovito podrobnostjo.   The post Tradicija vesterna v zanesljivih rokah appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic