V SMG Divjakova Jata o pomenu sobivanja z drugimi bitji

SiGledal Novice, 14. oktober ― V Slovenskem mladinskem gledališču bo v sredo kot druga predstave letošnje sezone, ki nosi krovni naslov Konec dober, vse dobro, premiera avtorske predstave Jata v režiji Žige Divjaka, ki se podpisuje tudi pod scenografijo predstave. Jata je nastala po navdihu knjige Po sledi vran: Živeti in umirati v svetovih, ki si jih delimo Thoma van Doorena.
V SMG Divjakova Jata o pomenu sobivanja z drugimi bitji

V SMG Divjakova Jata o pomenu sobivanja z drugimi bitji

Misli, 14. oktober ― V Slovenskem mladinskem gledališču bo v sredo kot druga predstave letošnje sezone, ki nosi krovni naslov Konec dober, vse dobro, premiera avtorske predstave Jata v režiji Žige Divjaka, ki se podpisuje tudi pod scenografijo predstave. Jata je nastala po navdihu knjige Po sledi vran: Živeti in umirati v svetovih, ki si jih delimo Thoma van Doorena.

ANKETA o naboru predmetov za KNJIŽNICO REČI

Knjižnica Postojna, 14. oktober ― Že od nekdaj si izposojamo knjige, zakaj pa si ne bi še stvari? V letu 2025 bo v naši knjižnici v Postojni zaživela Knjižnica reči. To pomeni, da si bo pri nas možno izposojati tudi predmete! Takšne, ki jih ne rabimo prav pogosto in se nam jih zato ne splača kupovati. Prosimo, če si vzamete nekaj minut in nam z odgovarjanjem na anketna vprašanja pomagate narediti seznam predmetov, ki bi si jih vi želeli brezplačno izposoditi. Anketa: https://1ka.arnes.si/a/7f0b0d48

26. urica poezije v knjižnici v Pivki

Knjižnica Postojna, 14. oktober ― V četrtek, 17. oktobra, ob 17. uri vabljeni v knjižnico v Pivki na 26. urico poezije, ki nosi naslov Mednarodna urica poezije. Recitalu z mednarodnimi gosti sledi še mednarodni glasbeni vložek, obiskovalci pa bodo lahko preizkusili tudi mednarodne dobrote in tako kot vedno sodelovali tudi v žrebu knjižnih nagrad.
Razstave v okviru World Habitat Days: promocija lesa

Razstave v okviru World Habitat Days: promocija lesa

Fakulteta za dizajn, 14. oktober ― Urban October World Habitat Days RAZSTAVE   V sklopu World Habitat Days so na naši fakulteti razstavljeni študentski projekti v pritličju, 2. nadstropju in v galeriji. V Galeriji Kar=IN je razstava doc. Karin Košak Arzenšek, pohištvenih elementov z naslovom “Functional Sculptures”. Na razstavi sodeluje tudi Višja šola za les in oblikovanje  iz Maribora. Razstave bodo […] The post Razstave v okviru World Habitat Days: promocija lesa appeared first on Fakulteta za dizajn.
LJFW: Modna revija študentov in Gaja Zadravec prejemnica LJFW WOW nagrade za najboljšo študentsko kolekcijo

LJFW: Modna revija študentov in Gaja Zadravec prejemnica LJFW WOW nagrade za najboljšo študentsko kolekcijo

Fakulteta za dizajn, 14. oktober ― Ljubljanski teden mode FD Runway Show  V sredo, 9. oktobra so študenti smeri Moda in tekstilije Fakultete za dizajn predstavili svoje kreacije v okviru Ljubljanskega tedna mode v Centru Rog. Predstavili so se študenti in študentke 1., 2. in 3. letnika pod mentorstvom izr. prof. Tanje Devetak, izr. prof. Matee Benedetti, izr. prof. Metoda Črešnarja […] The post LJFW: Modna revija študentov in Gaja Zadravec prejemnica LJFW WOW nagrade za najboljšo študentsko kolekcijo appeared first on Fakulteta za dizajn.

Začetek 17. sezone predbralne značke Veronikin zaklad

Kamnik.info, 14. oktober ― Predbralno značko Veronikin zaklad organizira in vodi Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik (KFBK) v sodelovanju z vrtci iz občin Kamnik in Komenda ter Društvom Bralna značka – ZPM Slovenije. Izvajamo jo od leta 2008. 17. sezona predbralne  značke bo potekala od 17. septembra 2024 – začetek na dan Zlatih knjig do 2. aprila 2025 – zaključi se na ... Prispevek Začetek 17. sezone predbralne značke Veronikin zaklad je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.
Perspektivni 2024: Študentke Fakultete za dizajn med prejemniki Big See nagrad

Perspektivni 2024: Študentke Fakultete za dizajn med prejemniki Big See nagrad

Fakulteta za dizajn, 14. oktober ― PERSPEKTIVNI 2024 Big See nagrade V četrtek, 10. oktobra, je v Mestni hiši potekala podelitev Big See nagrad Perspektivni. Nagrade se podeljujejo za štiri kategorije: modno oblikovanje, arhitektura, interier in industrijsko oblikovanje. S ponosom sporočamo, da so med prejemniki nagrad naše perspektivne študentke z vseh navedenih kategorij. Iskreno čestitamo vsem prejemnicam nagrad in želimo si, […] The post Perspektivni 2024: Študentke Fakultete za dizajn med prejemniki Big See nagrad appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic