Poročilo z bojišča

Airbeletrina, 13. oktober 2011 ― Datum 11. 9. ima že sam po sebi sicer več konotacij, toda Boštjana Videmška, Delovega novinarja in protivojnega poročevalca, v njegovi še sveži knjigi zanima tista o napadenem ameriškem imperiju, porušenih stolpih Svetovnega trgovinskega centra na Manhattnu, o šoku, ki je za vedno spremenil svet, in o lovu na ideologijo, ki je stala za njim. Vojna proti terorizmuje skovanka, ki je zaznamovala minulo desetletje in najprej radikalizirala jezik (ameriške) visoke politike.

Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem

MAO, 13. oktober 2011 ― Razstava se izteka! Prikazuje prvi obširni pregled arhitekturne ustvarjalnosti 19. stoletja na Slovenskem doslej. S pomočjo starih in novih fotografij, arhivskih načrtov, historičnih upodobitev, maket in opisov poskuša opozoriti na izjemno kompleksno problematiko tega obdobja. Na ogled le še do nedelje.

Vrednote skozi oko generacije Y

MAO, 13. oktober 2011 ― Še do srede, 12. marca, je na ogled mednarodna razstava fotografij, ki so nastale v okviru projekta TunY, v katerem sodelujejo učenci Osnovne šole Nove Fužine. Razstava fotografij in inštalacij je plod neizmerne kreativnosti, ki jo ima v lasti generacija Y in prikazuje skupne izbrane vrednote učencev.
še novic