Angažirana etnografija, 3. november 2012 ― AngartFilm Čas dogodka Četrtek, 8. november 2012, ob 20.30h Kraj dogodka Infoshop, AKC Metelkova mesto Kratka vsebina V četrtek, 8.11.2012, ob 20.30h zvečer, se bo v Infoshopu na Metelkovi odvil prvi sklop dogodka AngartFilm na temo NOB. Tema, ki bo ta večer prišla v ospredje, je brisanje socialnega spomina. Dipl. etnologinja in kulturna antropologinja Mateja Slovenc bo na podlagi svojega diplomskega dela analizirala predvsem družbeno-politične vplive na socialni spomin Posavčanov o Črni roki in Francu Strahu. Strokovna teoretska nadgradnja izpostavljene tematike bo pripadala doktorju znanosti s področja zgodovine, znanstvenemu svetniku in rednemu profesorju Otu Lutharju, ki je med drugim tudi direktor ZRC SAZU. Tretji gost večera bo neodvisni filmski režiser Dimitar Anakijev, ki bo predstavil svoj film Poslednji Žilnik. Večer bo vodil absolvent Oddelka etnologije in kulturne antropologije Aljoša Dujmić. Po uradnem delu sledi diskusija. Vljudno vabljene in vabljeni!

Nanoturizem

MAO, 3. november 2012 ― Ali po desetletjih razcveta turistične industrije, ki je imela širok vpliv na ozemlja in gospodarstva držav po vsem svetu, še obstajajo »manjši«, nevsiljivi načini za promocijo turizma? Na Poletni muzejski noči se bomo o tej temi pogovarjali z udeleženci 24. bienala oblikovanja – BIO 50.

NUK ponoči

MAO, 3. november 2012 ― Poletna muzejska noč nas bo vodila tudi v Narodno in univerzitetno knjižnico, v kateri bomo z baterijskimi svetilkami sledili arhitekturnim elementom arhitekta Jožeta Plečnika. V temačne prostore knjižnice se bodo ob 21.00 kot prvi podali otroci in družine, nato pa ob 22.00 in 23.00 še drugi obiskovalci. Vodstvo bo spremljalo branje iz knjige Architectura perennis.
še novic