Knjiga priznanj: Emil Filipčič

Knjiga priznanj: Emil Filipčič

Airbeletrina, 8. maj 2013 ― Scenarist legendarne (radijske in filmske) "Butnskale", dramatik, igralec, ludist, satirik, Prešernov nagrajenec. "File." Literat, ki se že s svojim opusom razliva čez dolgočasno pojavnost običajnih literatov. Filipčičeve zapuščine med radijci in dramatiki nikakor ni mogoče preskočiti, kaj šele spregledati. Proznega ustvarjanja pa tudi ne. Za svoj roman Problemi je leta 2011 prejel nagrado Prešernovega sklada, letos pa se je z Mojstrovko prebil do nominacije za kresnika. Nadaljevanje sledi... Nekaj drži tako ali drugače - Emil Filipčič (1951) je legenda. Ne verjamete? Nič hudega. Zato pa imamo Knjigo priznanj...

BIO Ljubljana: Poletno poročilo

MAO, 8. maj 2013 ― Kje je bil MOTO junija, kaj se bo dogajalo z njim avgusta? PSX Consultancy iz skupine Oblikovanje življenja z novo nagrado, nanoturizem fokus kick-offa v Vitanjih in o delavnicah skupine Spoznaj svojo hrano. Kaj se dogaja s skupinami BIO 50, preverite njihove aktivnosti in ne zamudite odprtega poziva BIO 25.

Kulinarični karneval - Dan restavracij

MAO, 8. maj 2013 ― Restaurant Day je globalni dogodek, ko se za en dan prostovoljno odpre restavracija. Povezuje ga zabava, deljenje kulinaričnih izkušenj in medsebojno druženje. Dogodek se odvije samo štirikrat na leto, tokrat pa prihaja v park gradu Fužine. Vabljeni na različne dobrote!
še novic