Uspeli smo z imenovanjem člana delovne skupine, ki uživa našo podporo

ZKDS, 14. maj 2013 ― V postopku kandidiranja članov delovne skupine za trajni dialog na področju nevladnih organizacij pri ministrstvu za kulturo (stvar je potekala v CNVOS) je bil za člana izbran tudi Tomaž Simetinger, umetniški vodja folklorne skupine France Marolt iz Ljubljane, ki ga je podprla ZKD Slovenije. Zdi se nam pomembno, da imamo v tem času, ko se bo spremeila večina zakonodaje, v skupini svojega človeka, ki mu bomo lahko vsak hip posredovali svoja mnenja in predloge. Druga dva člana sta postala Andrej Srakar, predsednik društva Asociacija (ki združuje dobršen del nevladnih društev s področja alternativne kulture) in publiicistka in teoretičarka sodobnega plesa Jedrt Jež Furlan, katere kolumne sicer lahko spremljate v časopisu Dnevnik. Kategorija: SplošnoDatum: torek, 14 Maj, 2013Kraj: Ljubljana

Sprehod Stadium Nowhere

MAO, 14. maj 2013 ― Stadium NOWHERE je umetniški projekt danske arhitektke Gitte Juul v sodelovanju s skupino študentov iz ljubljanske fakultete za arhitekturo. Razkriva zgodbo Plečnikovega stadiona od njegovih začetkov, do možne prihodnosti skozi prizmo sedanjega časa. S sprehodom mimo pomembnejših arhitektovih del se bo razkrila zgodovina stadiona.

Od kod prihajam

MAO, 14. maj 2013 ― Zaključna produkcija delavnic uprizoritvene umetnosti za najstnike, ki temelji na povezovanju v skupnosti. Z uporabo pesmi ameriškega pesnika Georga Ella Lyonsa so se udeleženci seznanili s pristopi in tehnikami, kako predstaviti svoje zgodbe o domu, tradicijah, skupnostih in kulturi. Vabljeni v Mini teater na uprizoritveni dogodek!
še novic