Slovenijo bo na letošnji Evroviziji zastopala Lea Sirk

Slovenijo bo na letošnji Evroviziji zastopala Lea Sirk

Misli, 24. februar 2018 ― Slovenijo bo maja na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Lizboni zastopala Lea Sirk. Med osmimi tekmovalci, ki so si nastop v finalu priborili že v predizboru preteklo soboto, so jo izbrali gledalci in poslušalci ter strokovna žirija. To je najbolj prepričala ravno Leina skladba Hvala, ne!, medtem ko so gledalci največ glasov namenili BQL.
Stand By Me (1986)

Stand By Me (1986)

Deseta umetnost, 24. februar 2018 ― Adaptacija novele pisatelja Stephena Kinga z naslovom The Body izpod režiserkih rok Roba Reinerja je ganljiva, vznemirljiva drama, ki se zaveda, da je življenje razburljivo in zastrašujoče že samo po sebi. Hkrati je presunljiva drama o odraščanju in iskanju samega sebe. O pomembnosti prijateljev in vseh tistih majhnih trenutkov, ki na koncu tvorijo posameznikovo zgodbo. Film […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Blair Witch (2016)  Pacific Rim (2013)  The Dark Knight Rises (2012)  [Pozor, hud prizor] – Inglourious Basterds (2009)  [Pozor, hud prizor] – The Great Gatsby (2013) Copyright © Deseta umetnost [Stand By Me (1986)], All Right Reserved. 2018.

Zaslišanje: Ghostpoet

Kino Šiška, 24. februar 2018 ― Pred koncertom v Kinu Šiška smo se pogovarjali s kantavtorjem Obarom Ejimiwejem, bolj poznanim pod umetniškim imenom Ghostpoet, ki samega sebe ne bi uvrstil v nobeno glasbeno zvrst. Glasbo ustvarja, da bi predstavil svoje misli o okolici in družbi, ki ga obdajata in ker v glasbi uživa. Po kupu tehničnih težav s telefonsko povezavo, sva se končno uspela povezati za kratek intervju o njegovih glasbenih začetkih, zgodbah o njegovem zadnjem albumu in kako poteka trenutna turneja. V nedeljo, 25. 2. 2018, bo v Kinu Šiška odličen glasbenik in dobro vzdušje.

Ljubljanski azil za McKeldinovo fontano

OUTSIDER, 24. februar 2018 ― Na ljubljanski Trg republike se je začasno preselila monumentalna brutalistična fontana iz ameriškega Baltimora. Pravzaprav ne gre toliko za fontano kot pa za monumentalno in urbanistično razgibano strukturo pomanjšanega utopičnega mesta. Tudi ne gre ravno za urbano vodno infrastrukturo, ampak prej za branik javnega prostora in svobode govora. In, kar je najpomembnejše: McKeldinova fontana v…

V kino za dan žena

Mestni kino Ptuj, 24. februar 2018 ― V četrtek, 8. marca, ob 19. uri toplo vabljeni na projekcijo filma Lady Bird. Več o filmu > Vse gledalke imajo prost vstop in dobijo cvet. Gledalci plačajo redno ceno vstopnice (4 EUR). In ne dobijo cveta. ;)
Stand By Me (1986)

Stand By Me (1986)

Deseta umetnost, 24. februar 2018 ― Adaptacija novele pisatelja Stevena Kinga z naslovom The Body izpod režiserkih rok Roba Reinerja je ganljiva, vznemirljiva drama, ki se zaveda, da je življenje razburljivo in zastrašujoče že samo po sebi. Hkrati je presunljiva drama o odraščanju in iskanju samega sebe. O pomembnosti prijateljev in vseh tistih majhnih trenutkov, ki na koncu tvorijo posameznikovo zgodbo. Film […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Book Thief (2013)  47 Ronin (2013)  The Place Beyond the Pines (2012)  Force Majeure (2014)  Trumbo (2015) Copyright © Deseta umetnost [Stand By Me (1986)], All Right Reserved. 2018.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 24. februar 2018 ― Kulturno-umetniško društvo Police Dubove je izdalo roman poljskega pisatelja Ignacyja Karpowicza z naslovom Osti, v zbirki Knjižnica MGL je izšla knjiga Tine Kolenik Koža kot kostum. Pri KUD Sodobnost International pa sta izšla roman nemškega pesnika in pisatelja Lutza Seilerja z naslovom Kruzo in slikanica Učiteljica.
1886 Haasberg – Šivilja

1886 Haasberg – Šivilja

Stare slike (Cerknica), 24. februar 2018 ― Na sliki je prababica Slavke Repolusk. Žal tudi ona ne ve o njej veliko – ne priimka, niti drugih osebnih podatkov, niti kje je pokopana. Datum nastanka fotografije je zatorej uganka. Navedena letnica pa je nastala po verjetnostnem izračunu. Imenujmo jo Šivilja. To delo je opravljala pri Windischgrätzih v 19. stoletju. Kdo ve, kako ji […]

V Muzeju Barberini v Potsdamu na ogled razstava Maxa Beckmanna

Misli, 24. februar 2018 ― V Muzeju Barberini v Potsdamu, ki je vrata odprl lani januarja, je od danes na ogled razstava del nemškega umetnika Maxa Beckmanna (1884-1950). Postavitev z naslovom Max Beckmann - Theatrum Mundi združuje več kot 100 slik, skulptur, grafik in skic. V šestih sobah je med drugim mogoče videti dela na temo maškarade, cirkusa, varieteja in gledališča.
Na skupinski razstavi v ZDA tudi slovenski umetnik Uroš Weinberger

Na skupinski razstavi v ZDA tudi slovenski umetnik Uroš Weinberger

Misli, 24. februar 2018 ― V Ann Street Gallery v Newburghu v ameriški zvezni državi New York danes odpirajo razstavo Antropocen. Na postavitvi, ki raziskuje vpliv spreminjajočega se podnebja in njegovih uničujočih rezultatov na okolje, sodeluje 24 umetnikov iz različnih držav, ki ustvarjajo v različnih umetniških disciplinah. Iz Slovenije sodeluje Uroš Weinberger.
68.Berlinale: Film In den Gängen ( V prehodih), nemškega režiserja Thomasa Stuberja kandidat za Zlatega medveda

68.Berlinale: Film In den Gängen ( V prehodih), nemškega režiserja Thomasa Stuberja kandidat za Zlatega medveda

Natalija Pihler, 24. februar 2018 ― Do petka, osmega dne 68.Berlinala, sem morala »čakati«, da sem si končno lahko rekla: Da, to je končno pozitivni preobrat letošnjega tekmovalnega programa Berlinala! In najbližji Zlatemu medvedu! Film In den Gängen ( V prehodih), režiserja Thomasa Stuberja (1981). (Še dobro, da obstajata sekciji Panorama in Forum, ki sta mi do sedaj s svojimi filmi […]
68.Berlinale: Film In den Gängen ( Med policami), nemškega režiserja Thomasa Stuberja kandidat za Zlatega medveda?

68.Berlinale: Film In den Gängen ( Med policami), nemškega režiserja Thomasa Stuberja kandidat za Zlatega medveda?

Natalija Pihler, 24. februar 2018 ― Do petka, osmega dne 68.Berlinala, sem morala »čakati«, da sem si končno lahko rekla: Da, to je končno pozitivni preobrat letošnjega tekmovalnega programa Berlinala! In najbližji Zlatemu medvedu! Film In den Gängen ( Med policami), režiserja Thomasa Stuberja (1981). (Še dobro, da obstajata sekciji Panorama in Forum, ki sta mi do sedaj s svojimi filmi […]
še novic