4. kamniška literarna transverzala: Podgora, Graben, Šutna

Kamnik.info, 28. marec 2021 ― O Kamniški literarni transverzali S Kamniškimi transverzalami smo na pot krenili ob 70-letnici Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Ker so bile dobro sprejete in obiskane, smo se odločili, da nadaljujemo literarno-dediščinska potepanja po naši občini. Gre za pohode ali sprehode po zanimivih okoljih z bogato zgodovino, izročilom ali dediščino in seveda tudi z različnimi ustvarjalci, ki ... Prispevek 4. kamniška literarna transverzala: Podgora, Graben, Šutna je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
Maja Smrekar: Optična motnja

Maja Smrekar: Optična motnja

Koridor, 28. marec 2021 ― Objame nas na prvi pogled idilična scenografija s hišo v naravnem zimskem okolju, pred katero vidimo ponosnega lastnika v lovski opravi s konjem in psom, na desni pa dve veliki lovski trofeji. Nekaj sekund zatem podobo prekine migetajoča svetloba stroboskopa in ko skušamo s pogledom zajeti celoto kulise pred sabo, nas nežno poprši sneg. The post Maja Smrekar: Optična motnja appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Letni davčni obračun za samozaposlene

Asociacija, 28. marec 2021 ― Osebe samozaposlene v kulturi in kreativnih industrijah so tako kot tudi vse ostale fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, vsako leto obvezane k oddaji letnega davčnega obračuna. To morajo storiti najkasneje do 31. marca za preteklo leto. V letu 2021 samozaposleni oddajajo obračun za leto 2020. Rok za oddajo letnega davčnega obračuna je z Zakonom o … Preberi več o Letni davčni obračun za samozaposlene
Naša kuhna

Naša kuhna

Loški muzej, 28. marec 2021 ― Loški muzej Škofja Loka, Muzeji radovljiške občine v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice in Gornjesavski muzej Jesenice v letu 2021, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija, pripravljamo skupen projekt Naša kuhna.

Ratatouille (2007)

Deseta umetnost, 28. marec 2021 ― Ena od večjih prednosti Pixarjevih animirank je ta, da se te pogosto lotevajo za žanr neobičajnih tematik in ponujajo vpogled v svetove, na katere redko naletimo, pa četudi predstavljajo del našega vsakdanjika. Ratatouille je takšne vrste animirani film režiserja in scenarista Brada Birda, ki si zastavi nemogočo nalogo; ustvariti gledljiv, zabaven, ganljiv in napet film na temo kuhanja. Se sliši […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Professor (2018)  Zgodba za jutri: Tabu (2019)  Bumblebee (2018)  Neverjetni 2  Seven (1995) Copyright © Deseta umetnost [Ratatouille (2007)], All Right Reserved. 2021.
Vodja Fabule Aljaž Koprivnikar za STA: Po obdobju virtualne odsotnosti si vsi želimo živega stika z literaturo

Vodja Fabule Aljaž Koprivnikar za STA: Po obdobju virtualne odsotnosti si vsi želimo živega stika z literaturo

Misli, 28. marec 2021 ― Aljaž Koprivnikar je z letošnjo izdajo prevzel umetniško vodenje festivala literatur sveta Fabula. V dopisnem pogovoru za STA je napovedal, da z ekipo vse napore vlagajo v to, da bodo festivalski dogodki v novem majskem terminu potekali v živo: "Živega stika z literaturo in njenimi ustvarjalci si po daljšem času virtualne odvisnosti želimo vsi."
V SEM bodo letos osrednjo razstavo posvetili ljudski umetnosti

V SEM bodo letos osrednjo razstavo posvetili ljudski umetnosti

Misli, 28. marec 2021 ― V Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) kot osrednjo v letošnjem letu napovedujejo razstavo Ljudska umetnost med domom in svetom, ki bo na ogled v drugi polovici leta. V aprilu pa bodo odprli razstavo La Doctora, ki bo posvečena življenju in delu slovenske znanstvenice Branislave Sušnik v Paragvaju. Z razstavami bodo obeležili tudi nekaj jubilejev.

V Državni galeriji v Stuttgartu razstava Beuys - kurator

Misli, 28. marec 2021 ― V letu, ko v Nemčiji in v Avstriji s številnimi razstavami obeležujejo 100. obletnico rojstva nemškega avantgardnega kiparja in uprizoritvenega umetnika Josepha Beuysa, so v Državni galeriji v Stuttgartu pripravili razstavo Joseph Beuys - kurator. Kot piše na spletni strani galerije, postavitev raziskuje Beuysove metode prezentacije.
še novic