Utemeljitve za nominirana dela za desetnico 2021

Utemeljitve za nominirana dela za desetnico 2021

Društvo slovenskih pisateljev, 9. maj 2021 ― Borut Gombač: Skrivnost lebdeče knjige. Ilustrirala Neda Hafner. Maribor: Litera, 2020. Zgodbe Boruta Gombača so očarljive, osupljive, inovativne, nepredvidljive, bralca popeljejo v brezmejnost avtorjeve bogate domišljije, ki jo odlikujeta dovršen izpovedni slog in duhovitost. Nemalokrat avtor v svoji pripovedi suvereno zakoraka na področje nonsensa in s tem vabi bralca, da prestopi okvire racionalnega, da razmisli […]

Čas je za CIRKUS KORONA!

Ana Monro, 9. maj 2021 ― Dovolj je tega cirkusa s korono – čas je za Cirkus Korona! 8. maja smo v stanovanjski soseski BS3 v Ljubljani premierno izvedli našo novo, atraktivno interaktivno predstavo s tem naslovom, s katero želimo na zabaven in lahkoten način nagovoriti občutke, stiske in konkretne bivanjske situacije, s katerimi se v času korone tako ali drugače ... The post Čas je za CIRKUS KORONA! appeared first on Ana Monro.
Andrej Lutman: Zvrhan čas

Andrej Lutman: Zvrhan čas

MMC Knjige, 9. maj 2021 ― Pesniška zbirka literarnega kritika in pesnika Andreja Lutmana Zvrhan čas je bila sicer napisana pred kaosom pandemije, a kar nekaj pesmi nas opominja na to, da se dogajajo tukaj in zdaj, čeprav so se dogajale tudi prej.

Minister za kulturo o vpetosti kulturne dediščine v turizem v okviru portugalskega predsedovanja Svetu EU

Ministrstvo za kulturo, 9. maj 2021 ― Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je ob Dnevu Evrope, 9. maja 2021, sodeloval na spletnem seminarju IMPACTOUR Ponovno odkrivajmo Evrope (IMPACTOUR ReDiscover Europe). Seminar o kulturnem turizmu v času po pandemiji covid-19 je potekal v okviru portugalskega predsedovanja Svetu EU. Z uvodnim nagovorom ga je otvoril portugalski minister za kulturo Graça Fonseca, zaključil pa slovenski minister za kulturo dr. Simoniti.
Hribar’s renovated Villa Zlatica opened its doors

Hribar’s renovated Villa Zlatica opened its doors

Forum slovanskih kultur, 9. maj 2021 ― Zoran Janković, Mayor of the City of Ljubljana, Blaž Peršin, Director of the Museum and Galleries of Ljubljana, Andreja Rihter, Director of the International Foundation – Forum of Slavic Cultures, Jerneja Batič, Head of the Villa Zlatica renovation project, and Irena Žmuc, author of the permanent exhibition Ivan Hribar and the Ljubljana Bourgeoisie, ceremoniously opened Hribar’s renovated Villa Zlatica.
1957/58 Bloke, Rodik – Spričevali

1957/58 Bloke, Rodik – Spričevali

Stare slike (Cerknica), 9. maj 2021 ― Z ženo Ireno nama je ob ne vem katerem listanju najine Prve čitanke pogovor zašel na najin 1. razred osnovne šole v šolskem letu 1957/58. Spomnila sva se predmetov, učiteljic, takratnega poteka pouka v različnih krajih in šolah. Ob koncu najinega prvega razreda je bilo osnovno šolstvo ponovno reorganizirano in ugotovila sva, da se to […]

Živ žav praznuje 40. obletnico

Misli, 9. maj 2021 ― Živ žav je pred štirimi desetletji postal del otroškega programa na Televiziji Slovenija. Kot prvikrat je še vedno z bogatim izborom poučnih in zabavnih risank na sporedu vsako nedeljo ob sedmih zjutraj.
še novic