Nadaljuje se serija brezplačnih delavnic ZELENI ZAKLAD! (od 24.8.)

Ana Monro, 11. avgust 2021 ― V sodelovanju s športno-kulturnim društvom Gibatorij, OŠ Franca Rozmana Staneta in šolo brazilske kulturne veščine Capoeira Balanço da Meia Lua to poletje izvajamo projekt Zeleni zaklad, in v okviru tega serijo brezplačnih gibalno-ustvarjalnih delavnic za otroke in mladino. Prisrčno vabljeni, da se nam od 24.8. pridružite vsak torek (Škratov vrt), sredo (Doživljajsko igrišče) in/ali soboto (Vragolije v parku)!   PRIJAVA: ... The post Nadaljuje se serija brezplačnih delavnic ZELENI ZAKLAD! (od 24.8.) appeared first on Ana Monro.

NOVI DELOVNI ČAS OBČINSKIH KNJIŽNIC

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 11. avgust 2021 ― Spoštovani, ker se vam želimo še bolj približati, s 1. septembrom 2021 podaljšujemo čas odprtosti vseh občinskih knjižnic. OBČINSKA KNJIŽNICA BRASLOVČE ponedeljek od 8. do 14. ure torek od 12. do 19. ure sreda zaprto četrtek od 12. do 19. ure petek od 8. do 14. ure sobota od 8. do 13. ure OBČINSKA KNJIŽNICA POLZELA ponedeljek od 11. do 19. ure torek zaprto sreda od 11. do 19. ure četrtek od 8. do 15. ure petek od 8. do 15. ure sobota od 8. do 13. ure OBČINSKA KNJIŽNICA PREBOLD ponedeljek zaprto torek od 14. do 19. ure sreda od 14. do 19. ure četrtek od 8. do 15. ure petek ...

Mladi levi velikopotezno kljub težkim okoliščinam

SiGledal Novice, 11. avgust 2021 ― Več ljubljanskih prizorišč bo med 20. in 29. avgustom zavzel 24. mednarodni festival Mladi levi. V Bunkerju so si ga zastavili velikopotezno, predvsem pa niso želeli, da bi dobil oznako postkoronski ali post-Nevenkin, čeprav bo posvečen spominu na ustanoviteljico, je na novinarski konferenci povedala v. d. direktorice Bunkerja Alma R. Selimović.
Mladi levi velikopotezno kljub težkim okoliščinam

Mladi levi velikopotezno kljub težkim okoliščinam

Misli, 11. avgust 2021 ― Več ljubljanskih prizorišč bo med 20. in 29. avgustom zavzel 24. mednarodni festival Mladi levi. V Bunkerju so si ga zastavili velikopotezno, predvsem pa niso želeli, da bi dobil oznako postkoronski ali post-Nevenkin, čeprav bo posvečen spominu na ustanoviteljico, je na novinarski konferenci povedala v. d. direktorice Bunkerja Alma R. Selimović.

Srđan Nađ: Manj je laž

OUTSIDER, 11. avgust 2021 ― Laž je precej grda beseda, ki je redko povezana z arhitekturo, še redkeje pa s tlorisi. Stanovanjski kompleks arhitekta Miesa Van der Roheja 860‒880 Lake Shore Drive v Chicagu slovi kot mejnik v razvoju stanovanjske arhitekture. Večstanovanjska stavba se je takrat prvič dokončno znebila težkih in omejujočih nosilnih zidov, ki jih je nadomestila vitka konstrukcija,…

Triiije: Vrt Lili Novy

OUTSIDER, 11. avgust 2021 ― Ponovno odkriti skriti vrt Prav v središču Ljubljane, v eminentni soseščini Moderne in Narodne galerije ter Opere, leži čudovit zelen vrt, ki obkroža vilo na Tomšičevi 12, v kateri domuje Društvo slovenskih pisateljev. Nedavno se je vanj znova naselilo dogajanje, med debli je zadišalo po kavi in zvečer se med veje gostih krošenj zapletajo prijetne…
Predsednik Pahor sprejel ustvarjalce filma Babica gre na jug

Predsednik Pahor sprejel ustvarjalce filma Babica gre na jug

Misli, 11. avgust 2021 ― Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači, v luči obeleževanj dogodkov ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije, sprejel ustvarjalce prvega celovečernega igranega filma v samostojni Sloveniji - Babica gre na jug. Pahor je ob tem povedal, da je z gesto želel spomniti, da je bil čas osamosvajanja tudi čas pomembnih kulturnih dogodkov.
Sarajevski filmski festival v 27. izdaji znova v živo

Sarajevski filmski festival v 27. izdaji znova v živo

Misli, 11. avgust 2021 ― V Sarajevu se bo v petek začel 27. filmski festival, ki bo po lanski spletni izvedbi znova zaživel v živo. Za festivalske nagrade je v igri 48 filmov v štirih tekmovalnih kategorijah. V tekmovalnem programu celovečercev je tudi slovenska koprodukcija Morena hrvaške režiserke Antonete Alamat Kusijanović. Častno srce Sarajeva bo prejel Wim Wenders.
Kristalni globus filmskega festivala Karlovy Vary igralcu Michaelu Cainu

Kristalni globus filmskega festivala Karlovy Vary igralcu Michaelu Cainu

Misli, 11. avgust 2021 ― Britanski igralec Michael Caine bo na 55. mednarodnem filmskem festivalu Karlovy Vary, ki bo potekal med 20. in 28. avgustom, prejel nagrado kristalni globus za izjemen prispevek k svetovni kinematografiji, so v torek naznanili organizatorji. Nagrado predsednika festivala bo dobil češki režiser Jan Sverak, ki je za film Kolja (1996) prejel oskarja.
Polna žlica kulture: kulturno-gastronomski abonma

Polna žlica kulture: kulturno-gastronomski abonma

Gornjesavski muzej Jesenice, 11. avgust 2021 ― Obiskujte gledališča in likovna razstavišča, privoščite si koncerte in literarne večere, podprite kulturo in kulturne ustvarjalce. Uživajte v razkošni izbiri kulturnih dogodkov in jih povežite s kulinarično ponudbo ter doživite, okusite, spoznajte zgodovinska mesta Slovenije. Zgodovinska mesta z novim kulturnim abonmajem začenjamo projekt sodelovanja in povezovanja kulture in turizma. Kulturnim doživetjem dodajamo tudi kulinarična, saj [...]

KUD Art Stays, 11. avgust 2021 ― Otvoritveni vikend letošnjega festivala, ki je potekal med 8. in 11. julijem je bil resnično uspešen uvod v ptujsko poletje razstav in umetnosti. Razstave, ki so zapolnile vsa...
Odred odpisanih: Nova misija

Odred odpisanih: Nova misija

MMC Film, 11. avgust 2021 ― Odred odpisanih (2016) sicer ni bil finančni neuspeh, a je bil dovolj zasmehovan, da si studio v kina ni upal poslati nadaljevanja. Franšizo so zato predali Jamesu Gunnu, očitno z napotkom "Varuhi galaksije, ampak ultranasilno in z vulgarnejšimi štosi".

KUD Art Stays, 11. avgust 2021 ― Razstave / Exhibitions: 8 JUL – 18 SEP 2021 > Vodič po razstavah in dogodkih / Guide to exhibitions and events Herbert Hamak, Julia Mangold, Gal Weinstein, Dušan...

V Riminiju odpirajo Muzej Fellini

Misli, 11. avgust 2021 ― Rimini bo bogatejši za muzej o italijanskemu režiserju Federicu Felliniju, v katerem se bodo "inovacije, raziskave in eksperimenti prepletali z umetniško klasiko". Otvoritveni konec tedna bodo začeli 19. avgusta, na filmskem festivalu v Benetkah pa bo projekt 31. avgusta predstavil italijanski minister za kulturo in turizem Dario Franceschini.
Ljubljana festival v CD gosti koncert operne zvezde Jonasa Kaufmanna

Ljubljana festival v CD gosti koncert operne zvezde Jonasa Kaufmanna

Misli, 11. avgust 2021 ― V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo drevi nastopil sloviti nemški tenorist Jonas Kaufmann, ki bo ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter pod taktirko nemškega dirigenta Jochena Riederja, s katerim že dolgo sodeluje, izvedel obsežen program del Richarda Wagnerja. Na sporedu bo še nekaj opernih arij italijanskih skladateljev.
Režiserka Marija Zidar z dokumentarnim filmom Odpuščanje na filmskem festivalu v Sydneyju

Režiserka Marija Zidar z dokumentarnim filmom Odpuščanje na filmskem festivalu v Sydneyju

BSF, 11. avgust 2021 ― V šestem letu sodelovanja s filmskim festivalom v Sydneyju se letos predstavlja posebni program mednarodne mreže European Film Promotion - Evropa! Glasovi žensk v filmu. Tako se bo na 68. filmskem festivalu v Sydneyju od 3. do 14. novembra predstavilo deset izbranih evropskih filmov in njihovih izjemnih režiserk. Med njimi je bil prvič izbran tudi slovenski film - dokumentarni prvenec Odpuščanje režiserke Marije Zidar.
še novic