Predstavitev knjige Po svoji poti: 25 izletov po zgodovini žensk / Bevkovi dnevi 2021

C.M.A.K. Cerkno, 15. september 2021 ― Cerkljanski mladinski alternativni klub v sodelovanju z Bevkovo knjižnico Cerkno, Mestom žensk in LTO Laufar Cerkno, v petek, 24. septembra, ob 19. uri v Bevkovi knjižnici Cerkno organizira predstavitev knjige Po svoji poti: 25 izletov po zgodovini žensk. Turistični vodnik, ki ga je junija letos izdalo društvo Mesto žensk, vabi k obisku petindvajsetih krajev, tudi […] The post Predstavitev knjige Po svoji poti: 25 izletov po zgodovini žensk / Bevkovi dnevi 2021 appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Na ŠUGLO se lahko prijavite še do 22. SEPTEMBRA!

Ana Monro, 15. september 2021 ― Rok za prijavo na ŠUGLO, Šolo sodobnih perfromatvinih uličnih umetnosti, v okviru katere od leta 2007 izvajamo 4-stopenjski program neformalnega izobraževanja in usposabljanja, smo podaljšali do 22. septembra! Vabljeni k vpisu!   VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA               The post Na ŠUGLO se lahko prijavite še do 22. SEPTEMBRA! appeared first on Ana Monro.

Stara Elektrarna z bogatim programom do konca leta

SiGledal Novice, 15. september 2021 ― V Stari elektrarni so že zakorakali v jesensko sezono. V naslednjih mesecih bodo gostili nekaj festivalov, premier in ponovitev predstav. V sredo, 22. septembra, se bo začela mednarodna konferenca Reshape, v sklopu konference bo predstavljena tudi produkcija kolektiva Beton Ltd. Hoppla, wir leben. Izgubljena gesta lastnega odstopa.
Krt

Krt

MMC Gledamo, 15. september 2021 ― Čilski dokumentarec Krt, ki je bil letos nominiran tudi za oskarja, se začne kot prisiljeno ljubka smešnica o "superdedku" z vohunskimi ambicijami, konča pa kot melanholičen razmislek o odnosu družbe do starih ljudi.

Državna sekretarka dr. Fridl Jarc na bilateralnem srečanju med Slovenijo in Madžarsko

Ministrstvo za kulturo, 15. september 2021 ― Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je danes, 15. septembra 2021, skupaj s predstavniki slovenske in madžarske vlade udeležila slovesnosti ob otvoritvi sejma 53. mednarodnega obrtnega sejma v Celju. Otvoritvene slovesnosti sta se udeležila tudi predsednika slovenske in madžarske vlade, Janez Janša in Viktor Orbán.
Stara Elektrarna z bogatim programom do konca leta

Stara Elektrarna z bogatim programom do konca leta

Misli, 15. september 2021 ― V Stari elektrarni so že zakorakali v jesensko sezono. V naslednjih mesecih bodo gostili nekaj festivalov, premier in ponovitev predstav. V sredo, 22. septembra, se bo začela mednarodna konferenca Reshape, v sklopu konference bo predstavljena tudi produkcija kolektiva Beton Ltd. Hoppla, wir leben. Izgubljena gesta lastnega odstopa.

Opera HNK Ivana pl. Zajca gostuje z uprizoritvijo Puccinijeve Tosce

SiGledal Novice, 15. september 2021 ― Velika dvorana SNG Maribor bo v petek, 17. septembra 2021, ob 19.30 gostila umetniški ansambel Opere HNK Ivana pl. Zajca iz Reke, ki bo pod taktirko Philippa von Steinaeckerja uprizoril opero Giacoma Puccinija Tosca v režiji Marina Blaževića. Nastopili bodo Maida Hundeling (Floria Tosca), Vitaliy Kovalchuk (Mario Cavaradossi), Giorgio Surian (Baron Scarpia), Luka Ortar (Cesare Angelotti), Ivan Šimatović (Cerkovnik), Filip Filipović (Spoletta), Slavko Sekulić (Sciarrone, Ključar trdnjave), Vanja Zelčić (Glas pastirčka) in Reški simfonični orkester ter Reški operni zbor.

23. Cmakajne

C.M.A.K. Cerkno, 15. september 2021 ― 23. festival ustvarjalnosti CMAKAJNE bo tudi letos obarval Cerkljanske ulice, slišal se bo na Starem placu, 17. in 18. septembra. Petek15.00~ Delavnica sitotiska21.00: ~ ŽEN (HR)~ Šarena pojava (HR) Sobota20.00~ Strunoslav~ Gašper Letonja~ Eine (HR) //PROST VSTOP// Dogodek bo izveden upoštevajoč trenutne veljavne epidemiološke ukrepe. The post 23. Cmakajne appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Na kulturne prireditve, v knjižnice, muzeje, galerije le z dokazilom o izpolnjevanju pogoja PCT

Ministrstvo za kulturo, 15. september 2021 ― Nov odlok, ki ureja in določa pogoje in omejitve izvajanja kulturnih dejavnosti, določa, katere ukrepe morajo uvesti izvajalci oziroma nosilci kulturnih dejavnosti in kaj morajo upoštevati osebe, ki delajo na področju kulturnih dejavnosti, obiskovalci kulturnih dogodkov in uporabniki drugih kulturnih storitev, da bi tvorno prispevali k preprečevanju širjenja covida-19.
My Life, My Music / Moje življenje, moja glasba s Kaniko Gupta

My Life, My Music / Moje življenje, moja glasba s Kaniko Gupta

SEM, 15. september 2021 ― Radio Slovenia International je v mesecu avgustu 2021 v oddaji My Life, My Music / Moje življenje, moja glasba gostil umetnostno zgodovinarko Kaniko Gupta, aktivistko v rezidenci v Slovenskem etnografskem muzeju. Kanika je predstavila rezidenco, ki je vključevala katalogiziranje in raziskovanje muzejske indijske zbirke ter obsežno komuniciranje z občinstvom ob predvajanju njenega avtorskega dokumentarnega filma in izvajanju umetniškega performansa. V intervjuju je Kanika razmišljala tudi o indijski zgodovini in sodobnih izzivih, s katerimi se država sooča, prav tako pa je za poslušalce pripravila pester nabor pesmi, tako tradicionalnih, ljudskih kot modernih, vključila pa je tudi filmsko glasbo. Intervju lahko poslušate tukaj Seznam pesmi, ki jih je Kanika izbrala, je na voljo tukaj: Prem Jogan ban ke, Mughal e Azam Ketaki Gulam Juhi * Spring and names of Indian flowers  Dil hoom hoom kare, Bhupendra Hazarika  Rajasthani folk, Nitu Khair Manga by Mukhtiyar Ali  Neele neele ambar par, under the blue sky  Mehbooba, from famous film Sholey  Nusrat Fateh Ali Khan, Sochta hun ke wo kitne massom the  Maar Dala, the grand finale, the not so happy love story, the eternal Devdas  

Posnetek koncerta zbora Tenebrae

Naši zbori, 15. september 2021 ― Na RA Slovenija, programu Ars, bo naslednjih 30 dni dosegljiv posnetek zbora TENEBRAE s koncerta 12. septembra 2021: https://ars.rtvslo.si/2021/08/koncerta-zbora-tenebrae/ Spored:… The post Posnetek koncerta zbora Tenebrae appeared first on Naši zbori.
Vabilo na delavnico o založniških pogodbah in predstavitvah na tujem knjižnem trgu

Vabilo na delavnico o založniških pogodbah in predstavitvah na tujem knjižnem trgu

Društvo slovenskih pisateljev, 15. september 2021 ―   Vabilo na dvodnevno delavnico   »Avtor_ica med založniškimi pogodbami in predstavitvijo na tujem knjižnem trgu«   Literarno delo je napisano, založniška pogodba podpisana, čeprav ne razumete ravno vsakega člena v pogodbi, je veselje neizmerno. Po težkih usklajevanjih z urednikom, krajšanju besedila, se natisnjena knjiga znajde pred vrati vašega doma. Srečni ste in že preštevate […]

Ljubljano bo razgibala jubilejna 10. Gibanica

SiGledal Novice, 15. september 2021 ― V Ljubljani se začenja 10. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica, ki bo predstavil pregled dogajanja na tem področju v minulih dveh letih. Ob glavnem programu plesnih predstav bo ponudil tri diskurzivne dogodke. Na odprtju bodo podelili nagrado Ksenije Hribar za življenjsko delo 2021 Marku Mlačniku.

15. september 2021, med 14. in 18. uro: Parada učenja, Stara Sava

Gornjesavski muzej Jesenice, 15. september 2021 ― Kam to sredo popoldne? Na Parado učenja, kjer sodeluje tudi naš muzej. Vabimo k: ogledu razstave Zgodovina šolstva na Jesenicah Na razstavi predstavljamo možnosti izobraževanja na Jesenicah v času Avstro-Ogrske, Jugoslavije in Slovenije. V prvem obdobju so šolo večkrat selili, od šole pri Janezku na Murovi, Kosove graščine do Gimnazije Jesenice. Takrat so nastali tudi [...]
Ni vrnitve v normalnost

Ni vrnitve v normalnost

SIGIC - Novice, 15. september 2021 ― Festival Maribor bo od 16. do 25. septembra v drugi »pandemični« izvedbi prikazoval in dokazoval moč (ne le regionalnega) sodelovanja. In to že z naslovi: Ognjemet ritmov in vzdušij, Makedonissimo, Ni vrnitve v normalnost.
Iz moje poslušalnice: Blaž Snoj

Iz moje poslušalnice: Blaž Snoj

SIGIC - Novice, 15. september 2021 ― Tokrat nam družbo s svojim izborom dela Blaž Snoj, asistent za flavto na Kraljevem konservatoriju v Antwerpnu in profesor piccola na konservatoriju v Utrechtu (NL) ter član teama profesorjev Mednarodnega flavtističnega seminarja Bruges (IFSB).
Prejemnica Badjurove nagrade za življenjsko delo 2021: Emilija Soklič, inovatorka in inženirka filmskega zvoka

Prejemnica Badjurove nagrade za življenjsko delo 2021: Emilija Soklič, inovatorka in inženirka filmskega zvoka

BSF, 15. september 2021 ― Emilija Soklič je ena prvih slovenskih profesionalnih filmskih delavk. Svojo strokovno pot je začela v povojnem letu 1946, ko jo je na podlagi predvojnega poznanstva k sodelovanju povabil takratni direktor Triglav filma Marjan Pengov. Zaposlila se je kot prva vodja tehničnega oddelka Triglav filma in tako zaorala ledino v tipično moškem poklicu. Da ni bila nikoli izpostavljena soju luči, gre pripisati naravi njenega dela, ki je potekalo v ozadju filmskega ustvarjanja in zato javnosti ni bilo vidno, kaj šele znano.
še novic