Vabljeni na brezplačne delavnice ULIČNE KRITIKE!

Ana Monro, 20. februar 2022 ― Gledališki kritik in dramaturg ter naš dolgoletni sodelavec Samo Oleami je v sodelovanju z Gledališčem Ane Monro, Radiem Študent in drugimi partnerji zasnoval celoletni brezplačni modularni program Ulična kritika, ki med drugim obsega oglede festivalov sodobnih uprizoritvenih umetnosti (tudi mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica), vodene diskusije, pogovore z umetniki, bralna srečanja in praktične delavnice. ... The post Vabljeni na brezplačne delavnice ULIČNE KRITIKE! appeared first on Ana Monro.

Pat Parker: Pesmi

Koridor, 20. februar 2022 ― Pesmi Pat Parker so čustveni vrtiljak, ki se začne vrteti in se vrti še po končanem branju. The post Pat Parker: Pesmi appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
V SMG predstava z mladimi in o mladih Svoje usode krojači

V SMG predstava z mladimi in o mladih Svoje usode krojači

Misli, 20. februar 2022 ― V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) bodo premierno uprizorili predstavo Svoje usode krojači, ki je plod prve generacije programa Mlado Mladinsko za vključevanje mladih v gledališče in javni diskurz. Dvajset mladih ustvarjalcev, izbranih na avdiciji, v njej razmišlja o družbi skozi družinski pogled. Režirala jo je Ana Duša.
1965 Velike Bloke – Zinka z vojaki pred domom JLA

1965 Velike Bloke – Zinka z vojaki pred domom JLA

Stare slike (Cerknica), 20. februar 2022 ― Poleti 1939 je bila zaključena gradnja vojašnice jugoslovanske kraljeve vojske v Velikih Blokah in vanjo se je vselila prva redna vojaška enota pod poveljstvom majorja Boška Miloševića. S tem se je pričelo sobivanje vaščanov Velikih Blok in drugih Bločanov s specifičnimi sosedi. Pred začetkom druge svetovne vojne so si na Blokah druga za drugo sledile […]
še novic