Uncharted

Uncharted

MMC Gledamo, 26. februar 2022 ― Uncharted je med ljubitelji videoiger ena najbolj spoštovanih franšiz, še dodatno veljavo pa uživa v pustolovskem žanru, kjer bi pravzaprav težko našli kakšen igričarski izdelek, ki bi jo lahko prekosil.

Cezar za najboljši film Izgubljenim iluzijam

Misli, 26. februar 2022 ― Filmska priredba istoimenskega Balzacovega romana Izgubljene iluzije je na podelitvi cezarjev v petek zvečer v Parizu prejela nagrado za najboljši film. Pripoved o ljubezni, poželenju, literarnih ambicijah ter moči medijev in denarja je režiral Xavier Giannoli.
West Side Story (2021)

West Side Story (2021)

Deseta umetnost, 26. februar 2022 ― V današnji dobi filmskih predelav, vnovičnih zagonov uveljavljenih franšiz in drugih obupanih načinov za kovanje dobička bi lahko gledalci vsak remake nonšalantno odvrnili kot simptom kreativnega bankrota pohlepnih studijev. Toda predelave filmov same po sebi niso nič slabega, če se jih bodisi modernizira ali pa jim filmar doda svoj značilni avtorski pečat, ne pa da zgolj brezdušno kopira […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Račka, račka, gos  Akademija izpostavlja boj proti rasizmu in spolni neenakopravnosti, kdaj pa bo na vrsti revščina?  The Last Stand (2013)  No Country for Old Men (2007)  The Pianist (2002) Copyright © Deseta umetnost [West Side Story (2021)], All Right Reserved. 2022.
Pustni orači iz Okiča

Pustni orači iz Okiča

SEM, 26. februar 2022 ― Pustni orači iz Okiča so na pustno soboto obiskali Slovenski etnografski muzej. Ogledali so si razstave in se srečali s člani SED Slovensko etnološko društvo, nato so oblekli v svoje pustne oprave in na muzejski ploščadi zaorali in posejali za dobro in uspešno letino. S seboj so pripeljali tudi ruso in pustni lik baba deda nosi. Izpred muzeja so se nato oblečeni odpravili v center Ljubljane.

Za uvod v Tartinijevo leto drevi koncert maestra Accarda

Misli, 26. februar 2022 ― Za uvod v niz dogodkov ob letošnjem Tartinijevem letu, ki je posvečen spominu na 330. obletnico rojstva slavnega violinista in skladatelja iz Pirana, bo drevi v Avditoriju Portorož nastopil italijanski violinist Salvatore Accardo z Novim komornim orkestrom Ferruccio Busoni pod vodstvom Massima Bellija.
1903 Rakek – Stric Pepi

1903 Rakek – Stric Pepi

Stare slike (Cerknica), 26. februar 2022 ― Jožef – Pepi Juvančič se je rodil leta 1903 v Divači kot četrti otrok železniškega čuvaja Franca Juvančiča in Marije Juvančič (roj. Jernejčič). Dve leti kasneje se je rodil še najmlajši v družini Uglovih, Mirko. Zato je bila povezanost med njima največja. Ostali bratje in sestra so bili le starejši. To pa je pogojevalo tudi […]
še novic