Umik politike iz RTV Slovenija je nujen

Ministrstvo za kulturo, 11. julij 2022 ― Državni zbor (DZ) je na današnji izredni seji odločil, da bo vladni predlog novele Zakona o Radioteleviziji Slovenija, s katerim želi vlada umakniti politiko iz javne radiotelevizije ter zagotoviti njeno institucionalno in programsko avtonomijo, obravnaval po nujnem postopku. Po izredni seji DZ se je ob 14. uri začela nujna seja parlamentarnega odbora za kulturo, na kateri obravnavajo omenjeni predlog novele. Odbora se udeležuje ministrica dr. Asta Vrečko.

V poletje s knjigo-paketi presenečenja

Knjižnica Postojna, 11. julij 2022 ― Poletje je tu! Čas počitnic in dopustov je prijetna priložnost, ki vas vabi tudi k prebiranju dobrih knjig. Zato smo knjižničarji za vas pripravili PAKETE PRESENEČENJA z obilico dobrega branja in izbora odlične literature za vse generacije in okuse. Pridite in pustite se presenetiti!

Pridih Mediterana – rimska kuhinja

Medobčinski muzej Kamnik, 11. julij 2022 ― Ko Rim postane popek sveta (za različne province nekoliko drugače) se na osvojenih ozemljih vse bolj uveljavi rimski način življenja in prehranjevanja. Večina prebivalstva je živela na podeželju. Obdelovali so zemljo, gojili pridelke, trto, redili živino, skrbeli za oljčne nasade in gozdove. Vino in oljčno olje postaneta glavna izvozno-uvozna prehranska artikla v antiki. Podeželje prideluje, […] The post Pridih Mediterana – rimska kuhinja appeared first on MM:K.

Napoved objave razpisa za izbor prejemnikov štipendij iz naslova knjižničnega nadomestila

Društvo slovenskih pisateljev, 11. julij 2022 ― Javni razpis za podeljevanje delovnih štipendij za ustvarjalnost iz naslova knjižničnega nadomestila v letu 2022 (JR10-ŠTIPENDIJE-2022) bo na spletni strani Javne agencije za knjigo RS in v Uradnem listu RS objavljen v petek, 15. 7. 2022. Odprt bo do 17. 8. 2022.  Štipendije za ustvarjalnost se podeljujejo iz naslova knjižničnega nadomestila kot oblika podpore kakovostni […]
Fantje (in dekleta) so pojedli vse bobne sveta!

Fantje (in dekleta) so pojedli vse bobne sveta!

Festival Lent, 11. julij 2022 ― ​​​​​​​V tretje gre pa res rado: zapojmo vsiii, Perpetuum Jazzile se veseli. Kakšen finiš Festivala Lent! Stoječe ovacije, kakršnih ne pomnimo. Perpetuum Jazzile je pričakoval Festival Lent vsaj tako željno, kot je Festival Lent pričakoval Perpetuum Jazzile. Ja, to pa je bila »tridesetka«! Uh!
še novic