Nagrajeni trije slovenski umetniki in gibanje Bralna značka

Ministrstvo za kulturo, 22. julij 2022 ― Prejemniki nacionalne in mednarodnih nagrad so trije slovenski umetniki različnih umetniških zvrsti in gibanje Bralna značka – zlatnik poezije za pesnika Iztoka Osojnika, nagrada Ingeborg Bachmann za pisateljico Ano Marwan, srebrna zvezda za najboljšega režiserja za režiserja Matevža Luzarja in nagrada za inovativno prakso s področja promocije bralne kulture za Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS.

50. Mednarodni folklorni festival Beltinci

Ministrstvo za kulturo, 22. julij 2022 ― Ministrica dr. Asta Vrečko je 21. julija skupaj z županom Občine Beltinci Markom Viragom in predsednico KUD-a Beltinci Petro Vučko odprla jubilejni 50. Mednarodni folklorni festival Beltinci. Ob odprtju je ministrica poudarila pomen tradicionalne gostoljubnosti lokalne skupnosti, ki s požrtvovalnim delom številnih občank in občanov zagotavlja kontinuiteto najstarejšega tovrstnega festivala pri nas.

DOBRO JUTRO na turneji po NEMČIJI!

Ana Monro, 22. julij 2022 ― V okviru partnerskega sodelovanja med Ano Desetnico in popotnim festivalom Von Nord nach West izkušena slovenska ulična ustvarjalca Luka Piletič in Andrej Tomše, združena pod imenom Duo Slavica, med 19. in 29. 7. s predstavo Dobro jutro gostujeta v številnih nemških mestih.   VEČ INFORMACIJ             The post DOBRO JUTRO na turneji po NEMČIJI! appeared first on Ana Monro.

V ekipi svetovalcev ministrice za kulturo tudi Kim Komljanec

Ministrstvo za kulturo, 22. julij 2022 ― Kim Komljanec je do prevzema funkcije svetovalke v ekipi ministrice za kulturo delovala kot dramska pisateljica, scenaristka in dramaturginja, gledališka režiserka, pedagoginja ter lektorica. Do nedavnega je v okviru Združenja dramskih umetnikov Slovenije vodila enoto za dramske pisateljice in pisatelje, ki jo je leta 2019 tudi ustanovila.
še novic