I HAVE NOT KNOWN ACCURATE STATEMENTS ABOUT USE OF SOCIAL CALI DIGITAL MARKETING COMPANY

Zavod Federacija Ljubljana, 15. marec 2023 ― With a customized target market, you save a great deal of money over getting to a mass market. Despite the fact that small businesses might say it is difficult to beat big names in their electronic marketing initiatives, since they have huge budgets and resources to spend. There is nothing that can beat imaginative material … I HAVE NOT KNOWN ACCURATE STATEMENTS ABOUT USE OF SOCIAL CALI DIGITAL MARKETING COMPANY Read More » The post I HAVE NOT KNOWN ACCURATE STATEMENTS ABOUT USE OF SOCIAL CALI DIGITAL MARKETING COMPANY appeared first on FEDERACIJA.
Nina Granda: Nič posebnega

Nina Granda: Nič posebnega

OUTSIDER, 15. marec 2023 ― Manj znano dejstvo je, da se je ideja za gumi bombone, ki se je nato uveljavila po vsem svetu, porodila v Ljubljani, na lokaciji pravkar dokončanega Centra Šumi. Proizvodnjo je uvedla Josipina Šumi, ena prvih slovenskih podjetnic. Vse se je začelo, ko sta leta 1876 zakonca Josipina in Franc Šumi na dvoriščni strani stavbe nasproti […]

Izmenjava semen pri fontani

C.M.A.K. Cerkno, 15. marec 2023 ― Sadilna sezona se že bliža, nekateri so jo celo že začeli… skratka pravi cajt za izmenjavo semen! Potekala bo v soboto, 18.3. med 14.00 in 19.00 uro. Namen dogodka je preprost: Izmenjava lokalno pridelanih semen od vrtnarja do vrtnarja. Lokalna semena so bolje prilagojena na naše rastno okolje, bolje kalijo in so pogosto tudi boljšega okusa. […] The post Izmenjava semen pri fontani appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Tragedija spopada v slovanskem svetu

KUD Logos, 15. marec 2023 ― Ko se obrnemo od nekoga ali obregnemo ob tistega, ki drugače živi in misli, ki vidi stvari v drugačni luči, ko nekoga ščuvamo proti drugemu, zavajamo, silimo v nekoga, ga prepričujemo, hkrati pa ga odrivamo od sebe, ker nam ne ustreza, je to nevidni začetek vojne. Skrajno naivno, predvsem pa neprofesionalno, pozabljivo in nepošteno, je Prispevek Tragedija spopada v slovanskem svetu je bil najprej objavljen na KUD Logos.
Štore v dokumentih najprej virtualno

Štore v dokumentih najprej virtualno

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 15. marec 2023 ― Občina Štore in Zgodovinski arhiv Celje predstavljata javnosti nov projekt. Na portalu virutalni.zac.si je javnosti dostopna na ogled razstava: Štore v dokumentih Zgodovinskega arhiva Celje. Četrta iz serije razstav »Arhiv v regiji« v ospredje postavlja izbor gradiva vezanega na Štore, ki ga hrani v različnih fondih in zbirkah Zgodovinski arhiv Celje. Gradivo je izbrala in […] The post Štore v dokumentih najprej virtualno first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.
V Narodni galeriji iščejo dela kiparja Ivana Zajca

V Narodni galeriji iščejo dela kiparja Ivana Zajca

Misli, 15. marec 2023 ― V Narodni galeriji pripravljajo pregledno razstavo kiparja Ivana Zajca. Ker njegov opus od leta 1949 dalje ni bil monografsko predstavljen, se obračajo na vse lastnike njegovih del, da jim pomagajo sestaviti popolnejši seznam umetnin. Izbor najboljših bodo predstavili na razstavi, ki bo na ogled od oktobra 2023 do januarja 2024.
Outsider #33: Samograditeljstvo, participacija, gradbišča

Outsider #33: Samograditeljstvo, participacija, gradbišča

OUTSIDER, 15. marec 2023 ― Vstopili smo v deveti letnik izhajanja revije Outsider. Ob tem ugotavljamo, da je razlogov za naše pisanje še vedno vsaj toliko kot vedno. Teme, ki se jim posvečamo tokrat, so v prostoru stalnica, a zdaj še prav posebej aktualne tudi v arhitekturnem diskurzu. Samograditeljstvo in participacija so principi, ki jih sodobna arhitektura ponovno odkriva. V […]

Angel, vraščen v hrbtenico – O duši in erosu v poeziji Mile Haugové

KUD Logos, 15. marec 2023 ― Slovaška pesnica, rojena 1942, tudi v slovenščini počasi zaseda prostor, ki ji pripada. Če smo do sedaj lahko brali zgolj knjižico Alfa, manjši izbor iz njenih petih pesniških zbirk, ki ga je leta 2003 opravila Stanislava Repar in prevedla Alenka Šalej, smo lani dobili obsežnejšega, poimenovanega po eni izmed njenih triindvajsetih pesniških zbirk: Dama in Prispevek Angel, vraščen v hrbtenico – O duši in erosu v poeziji Mile Haugové je bil najprej objavljen na KUD Logos.

Evgen Car: Svojo zgodbo sem napisal, ker se zavedam, kako minljivo je gledališče

SiGledal Novice, 15. marec 2023 ― Igralec Evgen Car, ki je v svoji več kot 40 let dolgi karieri odigral krepko čez 100 vlog, je v času epidemije izdal avtobiografsko delo Moja zgodba, ki je nedavno izšla še v obliki zvočne knjige. V pogovoru za STA je spregovoril o svojem igranju, pisanju in knjigi, ki jo je napisal, ker se zaveda, da sta gledališče in gledališka umetnost minljiva.

Kajenje povzroča kašelj: film in razstava kot uvertura v festival Kurja polt

Kinodvor, 15. marec 2023 ― Kajenje povzroča kašelj francoskega absurdista Quentina Dupieuxa napoveduje prihajajoči festival Kurja polt, od 28. marca je na ogled tudi razstava fotografij ob deseti obletnici festivala. Na premieri filma je gledalce v dvorani pozdravil Nao, robot z Inštituta Jožef Stefan. Kajenje povzroča kašelj si lahko ogledate na rednem programu Kinodvora, na spletnem Kinodvoru pa si lahko ogledate Dupieuxova prejšnja filma, Mandibule in Neverjetno, a resnično.
Živa Pečenko: Sanje o delovnih mestih pred pitno vodo

Živa Pečenko: Sanje o delovnih mestih pred pitno vodo

OUTSIDER, 15. marec 2023 ― Pred kratkih sem zasledila, da namerava Magna Steyr, ki sodi pod kanadsko multinacionalko Magno International, največjo svetovno dobaviteljico v avtomobilski industriji, obrat v Hočah pri Mariboru zapreti. Podjetje, ki danes zaposluje 158 ljudi, namerava 90 delavcev odpustiti, delo v proizvodnji pa omejiti na nujna vzdrževalna dela. Primer je v prostorskonačrtovalskih krogih poznan po netransparentnem umeščanju […]
Iztok Osojnik: Berenikin moped

Iztok Osojnik: Berenikin moped

MMC Knjige, 15. marec 2023 ― V pradavnini je faraonova žena, na nebu ovekovečena z ozvezdjem, ki se po njej imenuje Berenikini kodri, darovala pramen las, da bi se soprog živ in zdrav vrnil iz bitke, Osojnikova Berenika pa se z mopedom vozi prek križpotij poezije.
1945 Koper – Slovensko-italijanska antifašistična unija

1945 Koper – Slovensko-italijanska antifašistična unija

Stare slike (Cerknica), 15. marec 2023 ― KPJ si je zamislila Ljudsko fronto kot nadaljevalko narodnoosvobodilnega gibanja. Slovensko (slovansko)-italijanska antifašistična unija je bila ustanovljena po navodilih in usmeritvah slovenskih komunistov. Prevzela je tudi organizacijske oblike in program Ljudske fronte. Na območju Julijske krajine so jo ustanavljali postopoma. Najprej v tržaškem okrožju, po umiku jugoslovanske armade iz cone A še v goriškem okrožju […]

Rafaelova mojstrovina po 400 letih ponovno na ogled v Neaplju

Misli, 15. marec 2023 ― Slika italijanskega renesančnega slikarja in arhitekta Rafaela z naslovom Marija z ribo je po 400 letih ponovno na ogled v Neaplju. Rafaelova mojstrovina, ki je danes v zbirki madridskega muzeja Prado, je namreč osrednji eksponat na razstavi Španci v Neaplju. Renesansa na jugu, ki je na ogled v Muzeju Capodimonte.
še novic