Spektakel na VRHNIKI… (8.6.)

Ana Monro, 3. junij 2023 ― … v režiji in izvedbi Gledališča Ane Monro! Na povabilo organizatorjev jubilejnega 30. Argonavtskega festivala smo zasnovali atraktiven interaktiven performativni otvoritveni dogodek, ki bo prava paša za oči in ušesa. V okviru tega bodo odlični umetniški ustvarjalci 8. 6. ob 20:30 v Športnem parku na Vrhniki z besedami, digitalnimi ilustracijami, lutkami in zračnimi akrobacijami pripovedovali in ... The post Spektakel na VRHNIKI… (8.6.) appeared first on Ana Monro.
Zbogom, Leonora

Zbogom, Leonora

MMC Gledamo, 3. junij 2023 ― Luigi Pirandello, Nobelov nagrajenec za književnost leta 1934, je eden največjih eksistencialistov prejšnjega, z novimi vprašanji o eksistenci zaznamovanega stoletja. Stoletja, zaznamovanega tudi z neobičajno epiko, trpljenjem, herojstvom in zločinstvom.
Kettejeva lirika v grafiki na ogled v galeriji v Pivki

Kettejeva lirika v grafiki na ogled v galeriji v Pivki

Misli, 3. junij 2023 ― Vizualni umetniki mlajše generacije Matic Flajs, Marko K. Gavez, Andreja Kranjec in Nika Rupnik so v galeriji Hiša kulture v Pivki v petek zvečer na ogled postavili grafike, ki so jih ustvarili med petdnevno delavnico na temo poezije modernističnega pesnika Dragotina Ketteja. Razstava Pesmi v grafiki/Dragotin Kette bo na ogled do 23. junija.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 3. junij 2023 ― V samozaložbi so izšla pisma, ki sta si jih med letoma 2005 in 2020 izmenjali Breda Smolnikar in Jolka Milič. Založba Beletrina je ponatisnila pripovedko Kekec nad samotnim breznom Josipa Vandota, pri založbi Miš pa je izšla knjiga 78-nadstropna hišica na drevesu avstralskega avtorskega tandema Andy Griffiths - Terry Denton.
10. junij ob 13. uri: Vabljeni na Pristavo

10. junij ob 13. uri: Vabljeni na Pristavo

Gornjesavski muzej, 3. junij 2023 ― V sklopu projekta Pohodništvo v občini Jesenice Razvojna agencija Zgornje Gorenjske in Občina Jesenice organizirata dogodek, ki bo v soboto 10.6.2023 ob 13:00 uri na Pristavi in bo namenjen promociji Zoisovega parka. Prisrčno vabljeni v prelep ambient narave v Javorniškem Rovtu, ki bo obogaten z glasbeno noto in manjšo pogostitvijo, zato so obvezne prijave do [...]
še novic