Po P2P na turnejo po NEMČIJI!

Ana Monro, 15. julij 2023 ― V okviru festivala Ana Desetnica od 2017 razvijamo in krepimo partnerstvo z nemških popotnim gledališkim festivalom Von Nord nach West, ki smo ga leta 2021 nadgradili s programom P2P, katerega udeleženci po metodi peer to peer neposredno izmenjujejo mnenja o avtorskih predstavah. Slovenski ”predstavniki” si zagotovijo povabilo na turnejo po Nemčiji, in letos sta to Dana ... The post Po P2P na turnejo po NEMČIJI! appeared first on Ana Monro.
"Dogaja se genocid po genocidu"

"Dogaja se genocid po genocidu"

MMC Drugo, 15. julij 2023 ― "Treba se je zavedati, da človek, kljub temu da stremi, da je dober, da je vključujoč, da spoštuje druge, je lahko tudi tak, da se enostavno ne more ustaviti in je vedno pripravljen na nova grozodejstva, na odpiranje novih koncentracijskih taborišč. "
Skok v valove besed

Skok v valove besed

Koridor, 15. julij 2023 ― 12 knjižnih priporočil za poletno branje po izboru literarnega uredništva. The post Skok v valove besed appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Celjan na čelu RTV Slovenija (dopolnjeno)

Celjan na čelu RTV Slovenija (dopolnjeno)

Celje.info, 15. julij 2023 ― S 16 od 17 možnih glasov je na Svet Radiotelevizije Slovenija za predsednika uprave izbral Celjana, Zvezdan Martića, ta pa je včeraj nastopil z mandatom. Gre za dolgoletnega novinarja RTV ... Beri dalje The post Celjan na čelu RTV Slovenija (dopolnjeno) appeared first on Celje.info.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 15. julij 2023 ― Pri Beletrini je izšla knjiga Gorazd V. Mrevlje, Psihiater na kavču avtorice Bojane Leskovar, pri založbi Primus knjiga Human design: Odkrijte svoj edinstveni ustroj avtorja Chetana Parkyna, pri založbi Sodobnost pa knjiga Pot čez morje italijanskega avtorja Francesca D'Adama.
1977 Cerknica – Odiseja, na poti

1977 Cerknica – Odiseja, na poti

Stare slike (Cerknica), 15. julij 2023 ― Člani Odiseje pred odhodom na špil. Zadaj je kombi, ki ga je zrihtal Franci Zgonec iz Starega trga, nepogrešljivo prevozno sredstvo za ozvočenje in inštrumente. Stojimo pred fotografskim ateljejem v Cerknici, in če se spomnim prav, nas je slikal kar Matjažev oče, legendarni fotograf Jože Žnidaršič st. Od leve: Srečo Dragolič, naša tehnična pomoč Matjaž […]
še novic