Alter arhitektura & design: Stanovanje Bonjour

Alter arhitektura & design: Stanovanje Bonjour

OUTSIDER, 19. julij 2023 ― Janja Štibernik in Teja Sedmak iz studia Alter arhitektura & design sta v Kranju za mlado družino oblikovali interier stanovanja v vila bloku. Dupleks na jugozahodni strani bloka s tristransko osvetlitvijo odlikuje velik dnevni del z balkonsko ložo in galerijo. »Ideja osrednjega dnevnega dela interierja sloni na materialno-barvnem kontrastu, ki definira jedro in poudarja vertikalnost […]
Grossmannov festival med 25 izbranci ameriške revije MovieMaker

Grossmannov festival med 25 izbranci ameriške revije MovieMaker

Misli, 19. julij 2023 ― Grossmannov festival fantastičnega filma in vina se je uvrstil na seznam 25 filmskih festivalov po izboru ameriške revije MovieMaker, najbolj brane neodvisne filmske revije na svetu. Seznam izpostavlja festivale, ki se trudijo biti inovativni, vabljivi ter so obenem tudi kulinarično in lokacijsko zanimivi, so sporočili s festivala.

Zbirka Čebelica razveseljuje otroke že 70 let

Misli, 19. julij 2023 ― Ena najstarejših književnih zbirk in prva slikaniška v Sloveniji Čebelica letos praznuje 70 let. V zbirki za najmlajše bralce, ki jo je zasnovala slovita urednica Kristina Brenkova, je izšlo 471 knjižic. Ob knjigah manjšega formata - skupno število natisnjenih izvodov je preseglo šest milijonov - so zrasle številne generacije slovenskih otrok.

Networked Touch Workshops

PIFcamp, 19. julij 2023 ― Rob Canning of Zavod Rizoma will lead two experimental instrument building workshops culminating in an informal improvised musical/sound/noise performance. Workshops will combine a sculptural, craft and upcycling element with a technological element, allowing the made objects to become touch sensitive instruments or interfaces. One workshop will be directed at younger PIFlars and shall involve less … Continue reading Networked Touch Workshops The post Networked Touch Workshops appeared first on PIFcamp.
»Najstar’ša knjiga« – ali parkirišče?

»Najstar’ša knjiga« – ali parkirišče?

OUTSIDER, 19. julij 2023 ― Pomnik le redek še se dviga, Ki nam je davnih dní glasník; Ti naša si najstarša knjiga, Pravečen, živ nam spomenik. Simon Gregorčič, Kmečki hiši, 1844   Vrsno je majhna vas pod goro Krn na južnih obronkih Julijskih Alp v občini Kobarid. Ime na prvi pogled skromnega naselja brez cerkve in gostilne je v svet […]
POČITNIŠKI POMEŽIKI V GALERIJI MURSKA SOBOTA

POČITNIŠKI POMEŽIKI V GALERIJI MURSKA SOBOTA

Galerija Murska Sobota, 19. julij 2023 ― Dragi obiskovalci, vabljeni na počitniške POMEŽIKE SKULPTURAM DRAGICE ČADEŽ. Vaje gledanja in sproščanja oči ob umetninah na aktualni razstavi Dragice Čadež bo v Galeriji Murska Sobota izvedla muzejska vodnica Jelka Geder-Kosi dva zaporedna četrtka, 20. in 27. julija 2023, ob 10. uri. Dejavnost je za udeležence brezplačna. Pomežik iz galerije!
Salzburški poletni festival bo odprla Mozartova Figarova svatba

Salzburški poletni festival bo odprla Mozartova Figarova svatba

Misli, 19. julij 2023 ― V Salzburgu se bo v petek začel poletni festival s stoletno tradicijo. Če so lansko izvedbo zaznamovale razprave o tem, ali in kako naj nastopijo ruski umetniki glede na vojno v Ukrajini, ga je tokrat zasenčilo vprašanje o razmerju moči na lokalni ravni. Uradno bodo festival odprli prihodnji teden z Mozartovo opero Figarova svatba.
V Postojni tudi letos odmevajo zvoki klasične kitare

V Postojni tudi letos odmevajo zvoki klasične kitare

Misli, 19. julij 2023 ― Notranjska prestolnica že enajstič gosti Teden kitare v Postojni, mednarodni festival, ki na koncertih, mojstrskih tečajih in predavanjih združuje svetovno uveljavljene glasbenike in vzhajajoče zvezde ter priznane domače in tuje profesorje klasične kitare. Do sobote se bo zvrstilo sedem koncertov, v petek bo zaigral Alen Garagić.
Titovi sinovi

Titovi sinovi

Airbeletrina, 19. julij 2023 ― Neža Kokol za AirBeletrino piše o knjigi Andraža Rožmana z naslovom Titov sin, ki je izšla pri založbi Goga. The post Titovi sinovi appeared first on AirBeletrina.
1977 Topol pri Begunjah – Otroci pri križu

1977 Topol pri Begunjah – Otroci pri križu

Stare slike (Cerknica), 19. julij 2023 ― Slika je nastala ob priložnosti, ko so Zavrtni (Petrič) dobili obisk svojih sorodnikov. Vaški otroci smo take priložnosti radi izrabili za druženje, saj nam je vsakdo, ki je prišel iz drugega kraja, prinesel nekaj novega, nov pogled na življenje v drugi vasi, spoznavanje drugačnih oblačil, drugačnih iger, tudi drugačnega dialekta. Na sliki so: Vika Kranjec, […]
še novic