15. december ob 18. uri: Mojstrana v ognju športa, predstavitev monografije Franceta Voge

Gornjesavski muzej, 12. januar ― Izpod peresa pisatelja, turističnega in kulturnega delavca pod Triglavom, klenega Dovžana, Franceta Voge, je doslej nastalo že 12 knjig. Ob 100. obletnici domačega turističnega društva je napisal knjigo o (turističnem) razvoju Mojstrane. S Spomini na Dovje je skozi avtorske zgodbe opisal številne kmečke običaje, ki so šli že v pozabo in so pomemben del slovenske [...] The post 15. december ob 18. uri: Mojstrana v ognju športa, predstavitev monografije Franceta Voge appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Kinotripova projekcija: Gepack

Kinodvor, 12. januar ― Cesta, očetov avto, štirje prijatelji in slepi potnik so elementi, ki jih v svojem celovečernem prvencu prepleta režiser Žiga Kukovič. Ekipa filma bo z nami na projekciji v petek, 26. januarja ob 17.00! Vstopnice so že v prodaji.
Prenova knjigarniških prostorov kot priložnost za odskok domišljije: LUDa knjigarna

Prenova knjigarniških prostorov kot priložnost za odskok domišljije: LUDa knjigarna

OUTSIDER, 12. januar ― Vzdolž Trubarjeve ulice, ki se vije skozi srce mesta, je nanizanih nekaj povsem unikatnih kotičkov. Od starinarnice Carniola Antiqa, ki me vedno začara s svojo izložbo vselej menjajočih se grafik, slik in predmetov (prispevek v Outsider#36), do Hiše eksperimentov, kjer lahko ležite na postelji iz žebljev. Če se sprehodite še malo višje po ulici, vas […]

[URBACT razpis]: Mreže za prenos inovacij

Inštitut za politike prostora, 12. januar ― URBACT je objavil razpis za mreže za prenos inovacij. Prijave so mogoče do 20. marca 2024. Nacionalna URBACT točka 25. januarja 2024 ob 9. uri organizira spletni informativni dan. Od 10. januarja do 20. marca 2024 je odprt razpis za mreže za prenos inovacij (Innovation transfer networks − ITN). Cilj teh mrež je prenos inovacij,... The post [URBACT razpis]: Mreže za prenos inovacij appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Obiščite nas na 15. Informativi

Obiščite nas na 15. Informativi

Fakulteta za dizajn, 12. januar ― INFORMATIVA je nazaj! Poiščite vse informacije o nadaljnjem izobraževanju na Fakulteti za dizajn. Tudi mi bomo tam! Obiščite nas 19. in 20. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in nas povprašajte […] The post Obiščite nas na 15. Informativi appeared first on Fakulteta za dizajn.
Dogodek ob 20. obletnici smrti Rudija Šeliga

Dogodek ob 20. obletnici smrti Rudija Šeliga

Društvo slovenskih pisateljev, 12. januar ― Društvo slovenskih pisateljev in Beletrina vljudno vabita na dogodek ob 20. obletnici smrti Rudija Šeliga. Obletnico smrti avtorja Rudija Šeliga bomo počastili z dogodkom v prostorih Društva slovenskih pisateljev (Tomšičeva 12 v Ljubljani) v ponedeljek, 22. januarja 2024, ob 18. uri. Ob dvajsetletnici slovesa književnika, urednika in predavatelja Rudija Šeliga bo izšel izbor njegovih šestih […]
Na dražbo izvod Božične pesmi Charlesa Dickensa iz leta 1843

Na dražbo izvod Božične pesmi Charlesa Dickensa iz leta 1843

Misli, 12. januar ― Pri avkcijski hiši John Nicholson's v Fernhurstu bodo 23. januarja na dražbi ponudili izvod prve izdaje Božične pesmi Charlesa Dickensa iz leta 1843. Delo je najprej izšlo pri založbi Chapman & Hall pod naslovom A Christmas Carol. In Prose. Being a Ghost Story of Christmas (Božična pesem. V prozi. Božična zgodba o duhovih).
V Gorico prihajajo slovenski dokumentarni filmi

V Gorico prihajajo slovenski dokumentarni filmi

BSF, 12. januar ― Navdušencem nad sedmo umetnostjo bodo v prihodnjih mesecih v Gorici ponudili razgiban vpogled tako v aktualno kot tudi v restavrirano slovensko filmsko produkcijo. Hiša filma se bo enkrat mesečno prelevila v kinodvorano, kjer spregovori slovenski film z italijanskimi podnapisi.
še novic