Fotoutrinki z odprtja razstav

SEM, 11. maj ― Fotoutrinki z odprtja razstav Prepletenost svetov: Zunajevropske zbirke v obdobju neuvrščenosti in Popotovanje spominov preko krajin Alžirije v 60. letih 20. stoletja. Razstavi bosta na ogled v SEM do 8. 9. 2024. Vabljeni!

Izdelovanje rož iz krep papirja v Občinski knjižnici Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 11. maj ― V soboto, 11. maja 2024, smo se v Občinski knjižnici Prebold posvetili nadvse prijetnemu opravilu – izdelovanju rož iz krep papirja. Delavnico je vodila Simona Guček v sodelovanju z Združenjem multiple skleroze Slovenije. Organizacija deluje že 51 let s številnimi dejavnostmi, ki jih že vseskozi izvajajo njeni člani in ob tem širijo pozitivno sporočilo, da je življenje lepo. »S posebnimi socialnimi in drugimi programi uresničujemo namen združevanja oseb z multiplo sklerozo ter izvajamo pomoč pri njihovem vsakdanu tako z zdravstvenega kot psihosocialnega vidika. Programi so namenjeni našim članom, širšo družbeno skupnost ...

V SLG premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta

SiGledal Novice, 11. maj ― V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bo nocoj premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta. Gledalci se bodo na pot po Celju odpravili v majhnih skupinah; z iste začetne točke jih bo interaktivni zemljevid naključno usmerjal na posamezna prizorišča po mestu, kjer se v obeležjih, konturah, asociacijah in vsebinah zrcali preteklost.
V SLG premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta

V SLG premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta

Misli, 11. maj ― V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bo nocoj premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta. Gledalci se bodo na pot po Celju odpravili v majhnih skupinah; z iste začetne točke jih bo interaktivni zemljevid naključno usmerjal na posamezna prizorišča po mestu, kjer se v obeležjih, konturah, asociacijah in vsebinah zrcali preteklost.

1890 Ljubljana – Svarilo!

Stare slike (Cerknica), 11. maj ― Južna železnica je imela vzdolž železniške proge Dunaj-Trst postavljene svarilne table, ki so ljudi opozarjale na pravilno in primerno obnašanje. Postavljene so bile na železniških postajah, postajališčih, cestnih prehodih preko tirov in še kje. Letnice nastanka takšnih tabel ni bilo mogoče z natančnostjo ugotoviti, zagotovo pa datirajo proti koncu 19. stoletja. Približen čas nastanka svarila […]
še novic