21. junij 2024, ob 17. uri: Jožefa Humar – Debevčeva Zefa, pastirica in rezbarka, odprtje razstave, Muzej Kranjska Gora

Gornjesavski muzej Jesenice, 15. junij ― Jožefa Humar - Debevčeva Zefa je bila pastirica na Gojški planini na območju Velike planine nad Kamnikom in odlična rezbarka. Veliko je brala, risala in pisala. Bila je ženska mnogoterih talentov. Skromna, skoraj neopazna je v sebi skrivala ogromen umetniški potencial. Zapisovala je svoje misli, čeprav brez ločil in velikih začetnic, z žepnim nožkom je [...] The post 21. junij 2024, ob 17. uri: Jožefa Humar – Debevčeva Zefa, pastirica in rezbarka, odprtje razstave, Muzej Kranjska Gora appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Učili so se plesati tango, saditi in skrbeti za sobne rastline, uporabljati spletne aplikacije in preprečevati izgorelost

Celje.info, 15. junij ― V Ljudski univerzi Celje so zelo aktivni, ko gre za izvajanje različnih delavnic, preko katerih udeležencem njihovih programov lajšajo življenje, oziroma jim odpirajo nove življenjske vidike. V zadnjih tednih so ... Beri dalje The post Učili so se plesati tango, saditi in skrbeti za sobne rastline, uporabljati spletne aplikacije in preprečevati izgorelost appeared first on Celje.info.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 15. junij ― Pri založbi Miš so izdali knjigo angleškega pisatelja Jonathana Strouda z naslovom Lockwood & Co.: Kričeče stopnišče, pri založbi Kiroja pa kriminalko Borisa Karlovška Algoritem smrti. Založba Pivec je izdala slikanico o Maistrovi ubranitvi Maribora Rudolf in Vojko izpod peresa Katarine Mahnič in Alenke Juvan ter z ilustracijami Ejti Štih.

Začenja se 4. Kranjski igralski filmski festival

Misli, 15. junij ― S podelitvijo nagrad Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev se bo drevi ob 20. uri v Kranju začel 4. Kranjski igralski filmski festival Krafft. Že pred tem bosta popoldne potekala tudi mojstrska tečaja. Do 22. junija se bo na festivalu zvrstilo 18 filmov tekmovalnega in spremljevalnega programa ter vrsta drugih dogodkov.

Letošnja poletna muzejska noč vabi na skupno 357 dogodkov

Misli, 15. junij ― Slovenski muzeji danes vabijo na poletno muzejsko noč, ki tradicionalno poteka že od leta 2002. Gre za največjo promocijsko akcijo slovenskih muzejev in galerij, ki se ji pridružujejo tudi drugi zavodi in ustanove. Letos je 79 muzejev, galerij in drugih zavodov brezplačen in pester program pripravilo na 162 prizoriščih in vabijo na 357 dogodkov.
še novic