Marko Košnik - Bauhaus Tunings (1994) Dokumentarni video

Marko Košnik - Bauhaus Tunings (1994) Dokumentarni video

DIVA nove pridobitve, 21. junij ― BAUHAUS TUNINGS 1994 - video dokumentarecUstvarjanje interferenčnih zvočnih polj v stavbi Bauhaus v Dessau za delavnico ARCHI-TONOMY z mednarodno skupino študentov, 28. 10. - 11. 11. 1994, Electronic Media Interpretation Studio in Fundacija Bauhaus Dessau. Mentorji: Stephen Kovats, Gleb Gamasin, Peter Treuheit, Marko Košnik Koncept in izvedba sonorostatičnega zvočnega ambienta: Marko Košnik Izdelava okvirjev za sonorostatske plošče: Peter Treuheit Zvočni steber je zgraje...
Marko Košnik - Cukrarna (1994-1995) Dokumentarni video

Marko Košnik - Cukrarna (1994-1995) Dokumentarni video

DIVA nove pridobitve, 21. junij ― Cukrarna (Zuckerhaus, Sugarhouse) Video dokument (8:25) je sestavljen iz 34-minutnega performansa, izvedenega v: - Otvoritev Medienbiennale Leipzig, 1994 (premiera) - Cankarjev dom - Linhartova dvorana, Ljubljana, 1995 - Galerija Kapelica, Ljubljana, 1995 Koreografija in ples: Mateja Bučar Scenarij, režija predstave in videa, glasba: Marko Košnik Videoprojekcija izvedena s pomočjo Videoprodukcije Kregar Produkcija spletnega video dokumenta: Inštitut Egon March, 2001 Soočenje med živo_i...

Javni razpis za zeleni prehod v kulturi

Ministrstvo za kulturo, 21. junij ― Ministrstvo za kulturo je danes objavilo Javni razpis za zeleni prehod v kulturi, ki odgovarja na potrebo po zmanjšanju ogljičnega odtisa kulturnih dejavnosti in dogodkov ter krepi prizadevanja za podnebno nevtralnost v skladu z evropskimi in nacionalnimi usmeritvami. Razpisna sredstva bodo prispevala k trajnostnemu razvoju in večji okoljski ozaveščenosti na področju kulture.

Razstava o stropu cerkve sv. Petra na Svetem Primožu nad Kamnikom

Kamnik.info, 21. junij ― Strop cerkve sv. Petra na Svetem Primožu je najstarejši ohranjen lesen strop v Slovenji, ki sodi v sam vrh srednjeevrospkega prostora glede na svojo motiviko, izbor barv in načina obdelave. V petek, 21. junija 2024, je bilo v Samostanu Mekinje odprtje razstave Poslikan lesen strop iz cerkve sv. Petra na Svetem Primožu pri Kamniku. Razstavo ... Prispevek Razstava o stropu cerkve sv. Petra na Svetem Primožu nad Kamnikom je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.
Keš ptičke – Če veš, kaj mislim! 12

Keš ptičke – Če veš, kaj mislim! 12

Glave (Apparatus), 21. junij ― Možganski trust prebrska osebne koledarčke, odpre konzervo sardel in se zmarinira v zelenjavni omaki. Vse to v trenutku! Če so ti Glave/Če veš, kaj mislim! všeč, jih lahko podpreš in dobiš dodatno mini epizodo. Pridi se pogovarjat -> Discord: Apparatus klub Vprašaj: Če veš, kaj mislim – Glave #177 Zapiski: Vprašanje: Irenica Pozdravljeni vsi, prosila […]

Tri čelade na Prvem programu Radia Slovenija

Medobčinski muzej Kamnik, 21. junij ― V nedeljo, 23.6.2024, ob 17:20 vas vabimo k poskušanju oddaje Sledi časa, na Prvem programu Radia Slovenija. Dr. Milan Trobič (novinar komentator dokumentarno-feljtonskega programa na Radiu Slovenija) in avtorji razstave Skrivnostne poti negovskih čelad (Janja Železnikar, Matic Zupan, dr. Boštjan Laharnar, dr. Borut Križ in Petra Stipančić) smo v pogovorni oddaji odkrili zadnje tančice skrivnosti s […] The post Tri čelade na Prvem programu Radia Slovenija appeared first on MM:K.

Poletna delavnica gradnje z zemljo

OUTSIDER, 21. junij ― Pridruži se nam na poletni delavnici gradnje z zemljo! Zgradili bomo paviljon iz zbite zemlje in spoznali načine uporabe naravnih materialov v arhitekturi. Posebno pozornost bomo posvetili konoplji kot materialu v gradnji. Predhodno znanje ni potrebno! Delavnica bo potekala v Centru za gradnjo z zemljo, v Dobravi pri Škocjanu 23. Cena delavnice je 200 € […]

Rdeči revirji tokrat v Trbovljah

SiGledal Novice, 21. junij ― V Trbovlje se je danes preselil mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti Rdeči revirji. Festival se je začel že konec maja najprej v Hrastniku, nato v Zagorju, zdaj pa bo festival, ki letos stavi na večžanrskost, ponudil dvodnevno festivalsko dogajanje še v Trbovljah.

V Trbovljah bodo na večjem območju »furali« 30!

Inštitut za politike prostora, 21. junij ― Spomladi smo na IPoP – Inštitutu za politike prostora objavili vabilo občinam, ki uvajajo ukrepe trajnostne mobilnosti in pri tem potrebujejo pomoč pri komuniciranju. Prejeli smo 10 prijav iz 7 različnih občin. Mnogi v prijavah predlagani ukrepi so bili z vidika spreminjanja potovalnih navad prebivalcev zelo ambiciozni in kažejo na potrebe občin glede komuniciranja ukrepov... The post V Trbovljah bodo na večjem območju »furali« 30! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Otvoritev Rotonda

Otvoritev Rotonda

Galerija Photon, 21. junij ― Otvoritev art depoja Rotonda Staneta Jagodiča v sredo, 19. 6. ob 18h. Novi prostori arhiva asemblažev Staneta Jagodiča iz obdobja 1969 - 2024. Umetnik omogoča občasne oglede ob predhodni najavi, na lokaciji Rotonda, Dunajska cesta 167, v Ljubljani!

Obvestilo o rezerviranem gradivu

Knjižnica Postojna, 21. junij ― Uporabnike knjižnice, ki uporabljate sistem rezervacije knjižnega gradiva, obveščamo, da bodo knjige, ki ste jih rezervirali manj kot dve uri pred zaprtjem knjižnice, na voljo za prevzem naslednji delovni dan. Rezervacije knjig, oddane manj kot dve uri pred zaprtjem, boste lahko prevzeli še isti delovni dan. Bodite pozorni na spremenjen delovni čas (poletni urnik) enote v Postojni. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Sonaravno gospodarjenje z gozdovi v Registru nesnovne kulturne dediščine

SEM, 21. junij ― Kot 119. enoto nesnovne kulturne dediščine je Ministrstvo za kulturo 19. junija v Register nesnovne kulturne dediščine na predlog Slovenskega etnografskega muzeja kot Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine vpisalo enoto Sonaravno gospodarjenje z gozdovi. Ob enoti so bili identificirani naslednji nosilci: lastniki gozdov, Zveza lastnikov gozdov Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, Pro Silva Slovenija – združenje za sonaravno gospodarjenje z gozdovi in Pahernikova ustanova. Zaradi številčnosti se nosilci v Registru ne bodo evidentirali. Predlagatelj pobude je bil Koroški pokrajinski muzej. Sonaravno gospodarjenje z gozdovi temelji na načrtnem delu z gozdom. V ospredju je skrb za celostno delovanje in ohranjanje gozdnega ekosistema. Obsega znanja in veščine o rastiščih, izbiri drevesnih vrst, sestojnih zgradb, negi in obnovi gozdov ter posnema zgradbo in razvoj naravnih gozdov. Register trenutno šteje 119 enot in 362 evidentiranih nosilcev. Naslednji rok za oddajo pobud za vpis novih enot v Register je 15. 9. 2024  

Nov cenik vstopnic SEM

SEM, 21. junij ― Na 12. redni seji Sveta zavoda Slovenskega etnografskega muzeja je bil 13. marca 2024 sprejet nov cenik vstopnic SEM, ki prične veljati s 1. julijem 2024. VSTOPNINA POSAMEZNIKI Odrasli  8 eur učenci, dijaki, študenti  5 eur upokojenci  5 eur DRUŽINSKA VSTOPNICA (2 odrasla + 2 otroka do dopolnjenega 18. leta starosti, oz. največ 5 oseb iste družine) enkratni ogled  16 eur SKUPINSKI VODENI OGLEDI  - vsaj 10 oseb, najavljeno Odrasli  9 eur predšolski otroci  2,50 eur šolarji, dijaki, študenti  6 eur upokojenci  6 eur Skupine s prostim vstopom (ranljive skupine)  1 eur SKUPINSKI OGLEDI - manj kot 10 oseb, najavljeno Odrasli  9 eur/os. + 25 eur za vodstvo šolarji, dijaki, študenti  7 eur upokojenci   7 eur DELAVNICE ZA OTROKE IN ODRASLE različne delavnice, programi  6-150 eur PROST VSTOP spremljevalci skupin, brezposelni, muzejski donatorji, imetniki veljavnih kartic: ICOM, SMD, SMS, PRESS, Kulturni bazar 0 eur

Letovanje na Bledu

Društvo slovenskih pisateljev, 21. junij ― Vabimo vas tudi h koriščenje počitniške hišice na Bledu. Hiška se nahaja ob jezeru in obsega 2 spalnici (v vsaki pograd z manjšo dvojno posteljo spodaj in enojno posteljo zgoraj), dnevni prostor, opremljeno kuhinjo in kopalnico. Ogrevana je na električne panele, ki so nameščeni v vseh prostorih. Rezervacije sprejemamo v času uradnih ur med 10. […]

28. junij 2024 ob 21. uri: FILMI POD LIPO – That’s what she said, moč žensk v animiranem filmu, Muzej Kranjska Gora

Gornjesavski muzej Jesenice, 21. junij ―   Program SLO Program ANG   28. junij 2024 ob 21. uri: That’s what she said, moč žensk v animiranem filmu, devet projekcij Slovenija, Madžarska, Ukrajina, Nemčija, Hrvaška, Francija, Srbija, Poljska, Latvija, Češka, Moldavija |animirani | 2023 | 76' Brez dialogov ali s slovenskimi podnapisi Priporočena starost: 15+ Program prinaša skrbno izbran nabor izstopajočih kratkih [...] The post 28. junij 2024 ob 21. uri: FILMI POD LIPO – That’s what she said, moč žensk v animiranem filmu, Muzej Kranjska Gora appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

"Tečem častni krog"

MMC Film, 21. junij ― "Sve je elektricitet. " To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati. " In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Bio3DPrinter

Fakulteta za dizajn, 21. junij ― Posredujemo informacijo centra Rog: “Konec junija, skupaj z našim Fablabom začenjamo krožek predelave starega filamentnega 3D-tiskalnika v biotiskalnik. Program je brezplačen in se bo izvedel v štirih srečanjih. K udeležbi […] The post Bio3DPrinter appeared first on Fakulteta za dizajn.

Letošnjemu prazniku glasbe se je pridružilo 25 mest

Misli, 21. junij ― Slovenija se na današnji prvi poletni dan že 11. pridružuje praznovanju svetovnega dneva glasbe. Lani se je pobudi pridružilo 15 krajev, tokrat bo glasba odzvanjala v 25 mestih. V Ljubljani, kjer bo dogajanje potekalo na 31 lokacijah, bodo praznik ob 11. uri počastili v Slovenski filharmoniji.

Začenja se Festival Lent, tudi na Lentu

Misli, 21. junij ― V Mariboru se danes začenja 32. Festival Lent, ki se letos vrača na nabrežje, po katerem je poimenovan. Eno od prizorišč bo namreč na novem trgu ob Hiši najstarejše trte na prenovljenem Lentu. Glavni oder pa še vedno ostaja na Trgu Leona Štuklja.
še novic